18.2 C
Chania
Wednesday, December 17, 2025

40 ευρώ το μοριακό τεστ, 10 το rapid test – Φώφη Γεννηματά για διατίμηση: Επί οκτώ μήνες η κυβέρνηση επέτρεπε στους ιδιώτες να αισχροκερδούν

Ημερομηνία:

Ανώτερη τιμή σε μοριακά τεστ για κορωνοϊό στα 40 ευρώ αλλά και σε αναγκαία αγαθά και υπηρεσίες ορίζει το υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να σταματήσουν φαινόμενα κερδοσκοπίας, τα οποία έχουν ήδη παρατηρηθεί. Όσον αφορά στο rapid test, η τιμή του ορίζεται στα 10 ευρώ.

Ο κ. Σταμπουλίδης προσέθεσε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε την κοινωνία από κάθε αθέμιτη εμπορική πρακτική. Όποτε και όπου χρειαστεί θα παρέμβουμε σε οποιοδήποτε στάδιο παραγωγής και διακίνησης αγαθών και υπηρεσιών» και συμπλήρωσε ότι «αμέσως μετά την ψήφιση και δημοσίευση στο ΦΕΚ της διάταξης, θα εκδοθεί Υπουργική Απόφαση, με την οποία θα τίθενται σε εφαρμογή οι ανώτατες τελικές τιμές χρέωσης για τη διεξαγωγή εξετάσεων για ανίχνευση κορωνοϊού SARS-CoV-2, σε κάθε ιδιώτη πάροχο της συγκεκριμένης υπηρεσίας».

Κίνημα Αλλαγής: Μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα

Το Κίνημα Αλλαγής υποστηρίζει ότι συνιστά μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα για την κυβέρνηση η απόφασή της να επιβάλλει διατίμηση στα διαγνωστικά τεστ κορονοϊού.

«Επί 8 μήνες η Κυβέρνηση επέτρεπε συνειδητά σε ιδιωτικά εργαστήρια να αισχροκερδούν με την τιμή αλλά και την ποιότητα των τεστ για τον COVID -19. Χρεώνοντας τα ακόμη και 10 φορές πάνω από την τιμή αγοράς», αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος στην οποία συμπληρώνεται ότι η Φώφη Γεννηματά είχε ζητήσει τη λήψη μέτρων από την αρχή της πανδημίας τον περασμένο Μάρτιο.

«Η κατακραυγή των πολιτών τους αναγκάζει σε διατίμηση. Όχι όμως ακόμη στην απαίτηση πιστοποίησης εργαστηρίων και αντιδραστηρίων. Για να ευνοηθούν ποιοι άραγε;», επισημαίνει το Κίνημα Αλλαγής κι όπως αναφέρει ανακοίνωση Γραφείου Τύπου « οι πολίτες υποχρεώθηκαν να πληρώσουν εκατομμύρια ευρώ παραπάνω. Και μάλιστα ορισμένες φορές σε αμφίβολης ποιότητας τεστ. Οι υψηλές χρεώσεις εμπόδισαν πολλούς να κάνουν τεστ, πράγμα που συνέβαλε στην εξάπλωση της πανδημίας».

Καταλογίζει δε στη κυβέρνηση πως ότι έκανε το έκανε απολύτως συνειδητά υπέρ των μεγάλων συμφερόντων, εις βάρος των πολλών.

Γιατί οι υψηλές χρεώσεις εμπόδισαν πολλούς να κάνουν τεστ, πράγμα που συνέβαλε στην εξάπλωση της πανδημίας.

«Δεν περιμένουμε εξηγήσεις. Γιατί ότι έκανε η Κυβέρνηση ήταν απόλυτα συνειδητό. Υπέρ των μεγάλων συμφερόντων, εις βάρος των πολλών.Αλλά θα κριθεί για αυτό από τον ελληνικό λαό» σημείωσε στην ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φιάσκο στον ΕΛΓΑ: Αντί να βάλουν χρήματα στους αγρότες, τους τα πήραν

Την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί να «γλυκάνει» μέσω του...

Υπερπλεονάσματα για τους λίγους, σιωπή για τους φίλους, λιτότητα για όλους

Της Ιωάννας Λιούτα Η κυβέρνηση μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένη. Την ώρα...

Βορίζια: έρχεται κλιμάκιο από την Αθήνα για να κάνει «φύλλο και φτερό» το 4χ4, στο οποίο ξεψύχησε ο 39χρονος Φανούρης

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και ειδικότερα...