Σπιτικές Προτάσεις

Κανένα σχόλιο

Μπριαμ
Μισό κιλό κολοκύθια, μισό κιλό μελιτζάνες ένα τέταρτο φασολάκια δύο μεγάλες πατάτες δύο μεγάλα καρότα δύο μέτριες πιπεριές μισό κιλό μανιτάρια φρέσκα ένα κιλό ώριμες ντομάτες μισό νεροποτηρο λάδι, δύο κρεμμύδια σε φετάκια, τρεις σκελίδες σκόρδο, μισό ποτήρι μαϊντανό ψιλοκομμένο, ένα ποτήρι κεφαλοτύρι τριμμένο. Καθαρίζομε μελιτζάνες και κολοκύθια και κόβομε σε χοντρά κομμάτια. Αλατίζομε και αφήνομε δύο ώρες. Στίβομε ελαφρά και τηγανίζομε λίγο, σε καυτό λάδι. Καθαρίζομε φασολάκια, πατάτες, καρότα, πιπεριές και τα κόβομε. Τα ελαφροτηγανίζομε και αυτά καθώς και τα μανιτάρια ολόκληρα. Σωτάρομε στο μισό νεροπότηρο το λάδι τα κρεμμύδια και το σκόρδο και βάζομε τη ντομάτα να βράσει δέκα λεπτά. Ρίχομε στο τέλος και τον μαϊντανό. Βάζομε τα λαχανικά σε ταψάκι και τα περιχύνομε με την σάλτσα. Σκεπάζομε με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα και ψήνομε στον φούρνο στους 180 βαθμούς μισή ώρα. Το ξεσκεπάζομε το πασπαλίζομε με το τυρί και ψήνομε ακόμα δέκα λεπτά.

Μελιτζάνες και πιπεριές με τυρί
Μία μεγάλη μελιτζάνα, έξι πιπεριές στενόμακρες κίτρινες, διακόσια γρ τυρί φέτα ψιλοκομμένο, δύο κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό, μισό ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο, ένα κουταλάκι ξύδι, πενήντα γρ. αθότυρο ψιλοτριμμένο, πιπέρι, πέντε κουταλιές ταμπάσκο. Κόβομε τη μελιτζάνα κατά ήκος σε έξι λεπτές φέτες, τις τηγανίζομε αμέσως, τις αφήνομε να στραγγίσουν. Τηγανίζομε τις πιπεριές και της αφήνομε να στραγγίσουν. Βγάζομε τη φλούδα και τους σπόρους τις ανοίγομε κατά μήκος από την μία πλευρά και τις απλώνομε. Σε μπώλ τοποθετούμε τα τυριά προσθέτομε το γιαούρτι, τον άνιθο, το ξύδι, το αλάτι, πιπέρι και το ταμπάσκο. Ανακατώνομε καλά. Απλώνομε από μια κουταλιά μείγμα σε κάθε φέτα τις τυλίγομε ρολά και τις αφήνομε στο ψυγείο να παγώσουν. Τρώγονται κρύες.

Μούς κόκκινης πιπεριάς
Έξι μεγάλες ψημμένες κόκκινς πιπεριές Φλωρίνης, ένα φακελάκι ζελατίνη εκατόν είσοσι γρ κρέμα γάλακτος δύο κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη κάπαρη αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη μισό κουταλάκι. Στο μπλέντερ τοποθετούμε τις πιπεριές, το αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και τα κάνομε χυλό. Σε μπεν – μαρί λιώνομε τη ζελατίνη με μια κουταλιά παγωμένο νερό. Προσθέτομε τον χυλό, τη ζελατίνη και την κρέμα γάλακτος. Βράζομε για δέκα λεπτά. Καταβάζομε από την φωτιά και προσθέτομε την κάπαρη. Αδειάζομε το μείγμα σε φορμάκια μικρά (έξι) και τοποθετούμε στο ψυγείο να πήξουν. Αναποδογυρίζομε σε πιάτο και γαρνίρομε με κάπαρη και αγγουράκια τουρσί.

"Sponsored links"

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live