Αποκαλυπτήρια προτομής του Καπετάν Ιωάννη Βαρδή Βαρδινάκη (Βαρδινογιάννη) στα Σφακιά

Κανένα σχόλιο

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Καπετάν Ιωάννη Βαρδή Βαρδινάκη (Βαρδινογιάννη), Γενικού Αρχηγού των Σφακίων 1823-1900.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Δήμο Σφακίων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Ιωάννη.

Τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στο χώρο του μνημείου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίου, στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη Σφακίων.

"Sponsored links"

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κ. Νικόλαος Καλογερής και ο Δήμαρχος Σφακίων κ. Μανούσος Χιωτάκης.

Την κεντρική ομιλία με τίτλο: “ Ο Καπετάν Γιάννης Βαρδινογιάννης” πραγματοποίησε ο κ. Πολυράκης Ιωάννης, ομότιμος καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνίου.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας, την οικογένεια Βαρδινογιάννη, πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ριζίτικο τραγούδι.

Ακολούθησε τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Με το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε παραδοσιακό κέρασμα.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live