Αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη και τη σχέση του με το Πανεπιστήμιο Κρήτης το περιοδικό “Τρίτων”

Κανένα σχόλιο

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης έχει τιμήσει τον Μίκη Θεοδωράκη ποικιλοτρόπως εν ζωή.

Συνεχίζοντας την παράδοση, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο του μεγάλου συνθέτη, /ο Τρίτων/, το ηλεκτρονικό περιοδικό του Πανεπιστημίου Κρήτης, αφιερώνει ένα ολόκληρο τεύχος στη μνήμη του.

Το παρόν αφιέρωμα του /Τρίτωνα,/  ανατρέχει σε δύο πτυχές της πολυσχιδούς προσωπικότητας, της δαιδαλώδους ιστορίας και της συναρπαστικής ζωής του.

"Sponsored links"

Μέσα από κείμενα γραμμένα είτε ειδικά για το αφιέρωμα του/ Τρίτωνα/, είτε για το διεθνές συμπόσιο που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Κρήτης το 2006 προς τιμήν του, διατρέχουμε την άρρηκτη και πολύπλευρη σχέση του Μίκη Θεοδωράκη με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και την Κρήτη γενικότερα, ενώ δύο κορυφαίοι Έλληνες συνθέτες της αμέσως επόμενης γενιάς, ο Χρήστος Λεοντής και η Ελένη Καραϊνδρου, καταθέτουν τις προσωπικές μαρτυρίες τους για τον μεγάλο συνθέτη.

Το αφιέρωμα κλείνει με ορισμένες θέσεις του Μίκη Θεοδωράκη για την Τέχνη και τη Μουσική.

Διαβάστε το αφιέρωμα πατώντας ΕΔΩ.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live