21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Κολωνός: Τα κτήνη της διπλανής πόρτας – Έκπληκτοι στην ΕΛΑΣ από τα προφίλ των βιαστών

Ημερομηνία:

Τα νέα εντάλματα αναμένεται να φέρουν στην επιφάνεια ένα διαφορετικό προφίλ συλληφθέντων για την υπόθεση στον Κολωνό. Την ώρα που στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών αναμένουν τα στοιχεία από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, οι αστυνομικοί που διαχειρίζονται τη σοκαριστική υπόθεση της 12χρονης, δεν αποκλείουν ανάμεσα στις επόμενες συλλήψεις να υπάρχουν άτομα «υπεράνω πάσας υποψίας».

Μέχρι στιγμής οι 3 από τις 4 συλλήψεις, των πελατών-βιαστών, αφορούν πρόσωπα περίπου ίδιου ηλικιακού προφίλ, μεταξύ 30 και 40 ετών, τα οποία δεν έχουν κάνει οικογένεια. Όπως προέκυψε τα συγκεκριμένα άτομα, δεν έμειναν στις ανώνυμες επικοινωνίες με το κορίτσι, αλλά αντάλλαξαν μαζί της sms και μηνύματα μέσω viber, χωρίς να ανησυχούν αν θα αφήσουν ίχνη τα οποία θα αποκαλύψουν την ταυτότητά τους.

Αυτά τα μηνύματα οδήγησαν τελικά στη γρήγορη ταυτοποίηση τους. Οι αρχές εκτιμούν ότι τα νέα εντάλματα σε αρκετές περιπτώσεις θα αφορούν οικογενειάρχες και άτομα της «διπλανής πόρτας», που ενδεχομένως προσπάθησαν ανώνυμα και με προσοχή να προσεγγίσουν τη 12χρονη για να μην αποκαλυφθούν στο περιβάλλον τους. Για αυτό το λόγο υπάρχει μεγαλύτερη δυσκολία στην ταυτοποίησή τους.

Το προφίλ των κατηγορούμενων για βιασμό της 12χρονης

κολωνος, κατηγορουμενοι, συλληψεις, βιασμος 12χρονη

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, έχουν περάσει χειροπέδες σε συνολικά 5 κατηγορούμενους ως παιδεραστές, που κρύβονταν πίσω από τη συστηματική φρίκη που ζούσε το κορίτσι. Οι δύο εξ αυτών, ο κατηγορούμενους μαστροπός-βιαστής Ηλίας Μίχος και ο 42χρονος μηχανικός Γιάννης Σοφιανίδης, είναι οικογενειάρχες ενώ οι άλλοι τρεις είναι νεαρότερης ηλικίας και ζούσαν μόνοι τους.

Πρόκειται για έναν 33χρονο εργαζόμενο σε φαρμακαποθήκη από την Αγία Βαρβάρα, έναν 36χρονο τηλεφωνητή του Μεταξά και έναν 34χρονο ιδιοκτήτη οικογενειακής επιχείρησης από το Παγκράτι. Οι δύο από τους τρεις επικαλούνται μέσω των συνηγόρων τους ιατρικά προβλήματα και αναμένεται σήμερα Τετάρτη (19/10) ενώπιον της ανακρίτριας να αρνηθούν ότι είχαν επαφή με το κορίτσι.

Αντίστοιχου προφίλ, είναι και τα άτομα που προσήλθαν αυτοβούλως στην Ασφάλεια, παραδεχομένοι ότι συνομιλούσαν με τη 12χρονη, μέσω της εφαρμογής ανώνυμων επικοινωνιών blindchat. Οι 4 από τους 5 είναι άνδρες ηλικίας από 25 έως και 36 ετών, και όπως φαίνεται επικοινώνησαν με τις αρχές χωρίς να θέλουν να κρύψουν τη διαδικτυακή δραστηριότητα τους. Τα συγκεκριμένα άτομα παραμένουν στο κάδρο των ερευνών, καθώς δεν αποκλείεται μελλοντικά να διαπιστωθεί ποινική εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Εν αναμονή της εκτέλεσης τριών ακόμα ενταλμάτων για τη φρικιαστική υπόθεση, στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και άλλων προσώπων από τη λίστα των 253 ατόμων που επισκέφτηκαν το προφίλ της 12χρονης στην κλειστή σελίδα που είχε δημιουργήσει ο Ηλίας Μίχος. Οι αρχές περιμένουν τη συνδρομή από τις εταιρείες τηλεφωνίας για να δώσουν γεωγραφικό προσδιορισμό στα ύποπτα πρόσωπα, αλλά και στοιχεία ταυτότητας.

Σε περίπτωση που διαπιστώνεται ποινική εμπλοκή, τα άτομα αυτά θα συλλαμβάνονται και θα οδηγούνται στην Ανακρίτρια.

Στο στόχαστρο ο οίκος ανοχής

κολωνος, κατηγορουμενοι, συλληψεις, βιασμος 12χρονη

Εκτός από τις έρευνες στα Εγκληματολογικά εργαστήρια, στο μικροσκόπιο έχει μπει και ο οίκος ανοχής που περιέγραψε η 12χρονη στην κατάθεση της στους ψυχολόγους της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον χώρο, ενώ έχουν έρθει σε επαφή τόσο με τον μισθωτή του οίκου ανοχής, όσο και με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου.

Οι έρευνες των αρχών επικεντρώνονται στα πρόσωπα που περιέγραψε το κορίτσι ότι συνάντησε κατά την παρουσία της στο κτίριο, για να εξακριβωθεί ο αριθμός των υπόπτων που βίασαν το ανήλικο κορίτσι. Παράλληλα έχει αναζητηθεί βιντεοληπτικό υλικό από την περιοχή.

"google ad"

«Χτύπαγε ο Ηλίας ένα κουδούνι από κάτω. Μας άνοιγαν και στην πόρτα ήταν ένας κύριος….», περιέγραφε στην κατάθεση της η 12χρονη, που ανέφερε στους ψυχολόγους ότι ο Ηλίας Μίχος όχι μόνο τη βίαζε μέσα στον οίκο ανοχής, αλλά σε μια περίπτωση την εξανάγκασε να συνευρεθεί με 5 άνδρες μέσα σε μόλις μισή ώρα.

«… πρώτα έμπαινα στο δωμάτιο με τον Ηλία και όταν τελείωνα περίμενα στο δωμάτιο και μια φορά όταν ήμασταν μόνοι μας και ήταν μόνο εγώ, ο Ηλίας κι αυτός, τον άκουσα να λέει: Τι κάνεις ρε; αυτή είναι μικρή, θα μπλέξουμε», είπε χαρακτηριστικά στα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων. Οι αστυνομικοί αναζητούν την ταυτότητα του άνδρα που αναφέρει, σε μια προσπάθεια να εξακριβωθεί το μέγεθος της φρίκης που λάμβανε χώρα στον οίκο ανοχής.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καύσωνας μέσα στον Απρίλη – 36,6 βαθμούς στα Φαλάσαρνα!

Ταινία επιστημονικής φαντασίας θυμίζει από χθες το σκηνικό στη...

Κασσελάκης: Θα ξεπεράσουμε το 20% στις ευρωεκλογές – Διεκδικούμε την πρωτιά

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Αστυπάλαια...