41 χρόνια μετά: Αρχίζει η ταυτοποίηση οστών των καταδρομέων του Noratlas

Κανένα σχόλιο
Ξεκινά η διαδικασία ταυτοποίησης των οστών των καταδρομέων του Noratlas της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, που καταρρίφθηκε από λάθος το 1974

Σημαντικός αριθμός οστών καταδρομέων του Noratlas της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, που τον Ιούλιο του 1974 καταρρίφθηκε από εγκληματικό λάθος της τότε ηγεσίας της Εθνικής Φρουράς, έχουν εντοπιστεί έως τώρα κατά την ανασκαφή στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.

«Η ανασκαφή οδεύει πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή της» δήλωσε σήμερα, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους, ο επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα, Φώτης Φωτίου.

Οι αρχικές εκτιμήσεις , όπως είπε, για τον χώρο ταφής και την ύπαρξη λειψάνων επαληθεύονται από τα μέχρι στιγμής ευρήματα.

"Sponsored links"

«Έχει εντοπιστεί μεγάλος αριθμός οστών και αρχίζει τώρα η δύσκολη επιστημονική διαδικασία της ταυτοποίησης. Θα είμαστε πολύ σύντομα, ευελπιστώ, σε θέση να δώσουμε τέλος στην αβεβαιότητα και το μαρτύριο των συγγενών» συμπλήρωσε.

Το κέλυφος και τα φτερά του αεροσκάφους έχουν καταστραφεί, ενώ η άτρακτος λόγω της πρόσκρουσης, της έκρηξης και της φωτιάς έχει διαλυθεί. Το Noratlas ήταν σε κατάσταση προσγείωσης.news247.gr

Φωτογραφίες: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις