24.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Πέτρος Φιλιππίδης: Ξέρουν ότι δεν είμαι βιαστής, ήθελαν να με βγάλουν από το θέατρο – Από την καρδιά του κόσμου δεν μπορούν

Ημερομηνία:

Μετά από περίπου οκτώ ώρες ολοκληρώθηκε η απολογία του ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος αρνήθηκε τον βιασμό και τις απόπειρες βιασμού που κατηγορείται ότι διέπραξε σε βάρος τριών συναδέλφων του και ξέσπασε κατά των συναδέλφων του που τον κατήγγειλαν. «Όλοι αυτοί γνωρίζουν αν είμαι βιαστής ή όχι. Ξέρουν ότι δεν είμαι. Αυτό με σκοτώνει», είπε ο ηθοποιός

Ο επιφανής θιασάρχης θα ακούσει την Παρασκευή την αγόρευση στης Εισαγγελέως Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ως προς τον αν τον θεωρεί ένοχο ή όχι για όσα του καταλογίζουν οι τρεις γυναίκες που τον κατήγγειλαν.

Με ιδιαίτερη φόρτιση ο κατηγορούμενος που επί δέκα μήνες δικάζεται για την υπόθεση που, όπως είπε, τον κατέστρεψε στράφηκε απολογούμενος τόσο κατά των τριών φερόμενων θυμάτων όσο και κατά των συναδέλφων τους που εξαρχής στηρίζουν τις τρεις ηθοποιούς με δηλώσεις τους, με την παρουσία τους και σήμερα και όλο το προηγούμενο διάστημα στην δίκη, αλλά και με καταθέσεις που έδωσαν στο δικαστήριο.

Πόσο εύκολα με κατηγορούν για βιαστή; Το καταλαβαίνω,τη δουλειά τους θέλουν να κάνουν. Αλλά εγώ υπερασπίζομαι τη ζωή μου, την χαμένη ζωή μου που κρέμεται από μια κλωστή πλέονΔεν πρόκειται να ξαναδουλέψω σε αυτή τη δουλειά. Δεν τους θέλω, να μην τους ξαναδώ στα μάτια μου. Ντροπή τους! Ήρθαν τρεις γυναίκες που έστρωσαν πρώτα το χαλί (σ.σ. αναφέρεται στις ηθοποιούς ‘Αννα – Μαρία Παπαχαράμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Λένα Δροσάκη που προέβησαν πρώτες σε δημόσιες καταγγελίες ), αλλά δεν τους βγήκε. Πως θα έκαναν πίσω μετά με ένα όνομα σαν το δικό μου;”.

Κατά τον Πέτρο Φιλιππίδη όσα έγιναν με την δεύτερη καταγγέλουσα, για απόπειρα βιασμού της, αποτελούσαν συναινετικές σεξουαλικές συνευρέσεις, καθώς μεταξύ τους υπήρχε “αμοιβαίο φλερτ“. Όπως ανέφερε “το φλερτ αυτό εκδηλώθηκε λίγο πιο έντονα και από την πλευρά μου και από την πλευρά της με αγγίγματα, χαμόγελα». «Μίλησα με τον κ. (…) στο τηλέφωνο και μου είπε ότι θέλει να μου στείλει ένα βιογραφικό της ανιψιάς του. Υπήρχε πιθανότητα αντικατάστασης μιας ηθοποιού. Ήρθε το βιογραφικό, την πήρα τηλέφωνο και την προσκάλεσα στο θέατρο να δει την παράσταση και να γνωριστούμε από κοντά. (…). Ξεκίνησε η παράσταση και στο τέλος ήρθε στα καμαρίνια, γνωριστήκαμε και μιλήσαμε. Νομίζω ότι της είπα πως υπήρχε η πιθανότητα αντικατάστασης (άλλης ηθοποιού). Έκατσε αρκετή ώρα. Μιλήσαμε γενικότερα… Και συνεννοηθήκαμε να έρθει την επόμενη ημέρα. Το κλίμα ήταν καλό, υπήρχε ένα φλερτ. Ήρθε ξανά στο τέλος της εβδομάδας. Είδε την παράσταση, μιλήσαμε και ξανάρθε. Ήταν η ημέρα που παρακολούθησε την παράσταση από τα παρασκήνια. Εκεί το φλερτ αυτό εκδηλώθηκε λίγο πιο έντονο και από την πλευρά μου και από την πλευρά της με αγγίγματα, χαμόγελα. Αυτό που έγινε ήταν με τη σύμφωνη γνώμη και των δυο. Δεν υπήρξε κάποιος καταναγκασμός ή βία..Έρχεται τώρα να με καταγγείλει για απόπειρα βιασμού; Έχει πει ψέματα. Ήταν ανιψιά γνωστού δικηγόρου και εγώ θα έκανα απόπειρα βιασμού;. Το ξέρω ότι επαναλαμβάνομαι αλλά δεν θα το έκανα ποτέ..Πως θα αποδείξω ότι αυτό που καταγγέλλουν ότι έγινε πριν 15 χρόνια δεν έγινε; Θέλησα να μιλήσω για μένα γιατί έπρεπε να βρω ένα τρόπο να σας πω ότι ο άνθρωπος που έχετε απέναντί σας δεν είναι αυτός που περιγράφουν εδώ επί δέκα μήνες”.

Στη συνέχεια ο ηθοποιός υποστήριξε ότι ποτέ δεν «έταξε» ρόλο στη γυναίκα που τον κατήγγειλε για απόπειρα βιασμού της. «Της είπα: «αν θες να παρακολουθήσεις την παράσταση» και πως έτσι θα κάνουμε την αντικατάσταση αν χρειαστεί να γίνει». Ήμουν απολύτως σαφής, όσον αφορά την αντικατάσταση ποτέ δεν της είπα ότι ήταν σίγουρο. Αυτό δεν της άρεσε. Μου είπε ότι έχει εκτεθεί (σ.σ. που δεν πήρε το ρόλο). Της υπενθύμισα ότι δεν ήταν σίγουρο και ότι τα είχαμε συνεννοηθεί. Είχε συμφωνήσει να παρακολουθήσει την πρόβα, χωρίς να είναι σίγουρη η αντικατάσταση. Ήθελε να φύγει. Της άνοιξα την πόρτα και έφυγε. Της έστειλα ένα μήνυμα συμφιλίωσης για να μην υπάρχει κάτι μεταξύ μας. Της είπα για το “Λάκη το Γλυκούλη”. Ήμουν ένα σοβαρός επαγγελματίας, να προτείνω μπορούσα, να επιβάλλω όχι».

Όπως ανέφερε τις επόμενες ημέρες τηλεφωνούσε στην καταγγέλλουσα και κατάφερε να μιλήσει μετά από πολλές προσπάθειες μαζί της. «Όταν συναντηθήκαμε προσπάθησα να επαναφέρω την κουβέντα. Ηρέμησε λίγο. Υπήρξε ένα καλύτερο κλίμα μεταξύ μας. Ειπώθηκαν και κάποια πράγματα ερωτικά. Έρχεται τώρα να με καταγγείλει για απόπειρα βιασμού; Έχει πει ψέματα. Ήταν ανιψιά γνωστού δικηγόρου και εγώ θα έκανα απόπειρα βιασμού; Το ξέρω ότι επαναλαμβάνομαι αλλά δεν θα το έκανα ποτέ. Ακόμη και αν εγώ παρεξηγούσα τη διάθεση κάποιου ανθρώπου, θα σταματούσα αμέσως. Έχει ακουστεί ότι δεν σέβομαι το “όχι”. Πώς θα αποδείξω ότι αυτό που καταγγέλλουν ότι έγινε πριν 15 χρόνια δεν έγινε; Θέλησα να μιλήσω για μένα γιατί έπρεπε να βρω ένα τρόπο να σας πω ότι ο άνθρωπος που έχετε απέναντί σας δεν είναι αυτός που περιγράφουν εδώ επί δέκα μήνες».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε εκ νέου στην πρώτη καταγγελία σε βάρος του και σε ηθοποιό – μάρτυρα που κατέθεσε στη δίκη επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς της συγκεκριμένης καταγγέλλουσας περί βιασμού της. «Την είδε (η μάρτυρας) την καταγγέλλουσα με χτυπήματα και με μελανιές, όπως λέει. Είναι μια δυναμική γυναίκα, που κατεβαίνει στους δρόμους για δικαιώματα. Μας τα έλεγε στα καμαρίνια. Και μετά συναντάει τη φίλη της σε αυτή τη κατάσταση και της λέει “έλα κάτσε στο παγκάκι να τα πούμε”; Και δεν την παίρνει από το χέρι να την πάει στην αστυνομία»;.

Αναφερόμενος στη συνεργασία του με τη συγκεκριμένη μάρτυρα στο θέατρο και αφού η καταγγέλλουσα της είχε μιλήσει για την απόπειρα βιασμού της, είπε: «Εγώ πάντως σε καμία περίπτωση, αν με ρωτάτε, δεν θα δούλευα με έναν άνθρωπο που έχει κάνει τέτοιο πράγμα», είπε για να συνεχίσει: «Η τρίτη καταγγέλλουσα όταν με απείλησε για την απόπειρα βιασμού της δεν μου είπε ότι θα με πάει στην αστυνομία. Μου είπε: «θα σε πάω στα κανάλια ρε μ@@@α». Έτσι όπως το περιγράφει είχε τη δυνατότητα να μου σπάσει τα μούτρα. Αυτές είναι οι καταγγελίες τους και συνεχώς μεταβάλλονται. …Όλοι αυτοί ξέρουν αν είμαι βιαστής ή όχι. Και αυτό με σκοτώνει. Θέλουν να φύγω από το θέατρο; Να φύγω. Να με πλακώσουν στο ξύλο; Να το κάνουν. Όχι όμως αυτό. Βιαστής εγώ; Και το ξέρουν πολύ καλά. Βγήκε δικηγόρος της υπόθεσης σε κανάλι και μίλησε για υπόθεση που δεν υπάρχει στη δικογραφία. Ψέματα. Δεν ξέρουν για ποια μιλούν και ότι έχει νοσηλευτεί. Για αυτά ρωτήστε τον κ. Μπιμπίλα…».

Αναφερόμενος στην τρίτη γυναίκα που τον κατήγγειλε στην Δικαιοσύνη ο Πέτρος Φιλιππίδης είπε ότι μετά από επαγγελματικό ραντεβού που είχαν προσφέρθηκε να την πάει στο σπίτι της με το αυτοκίνητο του “Είχαμε μια πολύ συμπαθητική συνάντηση, μου έδωσε το βιογραφικό της. Είχε δυο πράγματα. Ήταν ευχάριστη συνάντηση, μου έδειξε επαγγελματικές φωτογραφίες της και γυμνές. Φύγαμε και τη ρώτησα αν έχει μέσο. Της είπα “θα σε πάω εγώ”. Μπήκε και φύγαμε..Με έπιασε στο πόδι και άρχισε να με χαϊδεύει… Καταλαβαίνετε… Έγινε ότι έγινε μεταξύ μας με τη θέλησή μας..Στο οικόπεδο έξω από το σπίτι μου την βίασα; Απορώ πως δεν είπαν ότι χαιρέτησα και τη γυναίκα μου. Είμαι βαθιά πληγωμένος. Δεν έχω ούτε καν θυμό. Ούτε και εγώ δεν το πιστεύω. Βρίσκομαι σε απελπισία και απόγνωση… Ανακάλυψαν οι συνήγοροι ότι το οικόπεδο αυτό είναι έξω από το σπίτι μου. Έβγαινε ο γιος μου και έπαιζε. Πήγαν και βανδάλισαν το σπίτι της μάνας μου. Είπαν να μη μπορώ να σταθώ πουθενά”.

Σε άλλο σημείο της απολογίας του, ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στον πρόεδρο του ΣΕΗ Σπύρο Μπιμπίλα λέγοντας πως “Ο κ. Μπιμπίλας ξέρει ότι δεν είμαι βιαστής και βγαίνει και λέει πως «θα στεναχωρηθεί πολύς κόσμος αν δεν μπει φυλακή ο Φιλιππίδης». Και επιμένει να λέει ότι είναι φίλος μου. Για όλους αυτούς τους ανθρώπους η ζωή μου έχει γίνει φύλλο και φτερό...”.

Αναφερόμενος στην ηθοποιό Λένα Δροσάκη, είπε: «Όταν της είπα ότι δεν ανταποκρίνεται στην πρόβα, εκείνη την ημέρα υπέγραψα την καταδίκη μου». Για την Παπαχαραλάμπους: «Κάποιοι δεν έρχονται εδώ γιατί φοβούνται ή απειλούνται. Άλλοι γιατί έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Είχα καλή άποψη για την κ. Παπαχαραλάμπους. Με αγκάλιαζε τρυφερά, όχι κάτι πονηρό Ο σύζυγος της μου έλεγε πως «ανυπομονεί η Άννα Μαρία για το πότε θα δουλέψετε μαζί». Με το σύζυγο της δουλέψαμε άψογα. Είναι άδικο. Και αν το θέλει ο οποιοσδήποτε το άδικο, ο Θεός δεν το θέλει. Όποιος καταγγείλει σήμερα γίνεται πιστευτός. Ξέρετε πόσο επικίνδυνο είναι αυτό; Πολύ».

Μιλώντας και για άλλους συναδέλφους του και την στάση που τήρησαν, ο κατηγορούμενος είπε “Αυτό που δεν μου έχουν χρεώσει ακόμη, είναι ότι έκανα φόνο ή ότι προσπάθησα να σκοτώσω άνθρωπο. Επίσης εγώ…βιάζω σε μια συγκεκριμένη περίοδο. Πριν τίποτα και μετά τίποτα. Έκανα ένα χρόνο φυλακή. Ξέρετε τι πέρασα εκεί μέσα; Δε θέλετε να ξέρετε! Κοιμάσαι και δεν ξέρεις αν θα ξυπνήσεις. Όχι γιατί θα σου κάνουν κάτι οι κρατούμενοι. Εμένα οι κρατούμενοι μου φέρθηκαν άψογα.” Τόνισε δε, πως όλοι αυτοί “Ήθελαν να με βγάλουν από το θέατρο και με βγάλανε. Από τη μνήμη και την καρδιά του κόσμου όμως δεν μπορούν να με βγάλουν”.

«Θέλω να πάω σπίτι μου»

"google ad"

Ο Πέτρος Φιλιππίδης ανέφερε πως συνάδελφοί του που έχουν στραφεί εναντίον του, δεν έχουν το σθένος να τον κοιτάξουν στα μάτια. «Ποιος το λέει αυτά; Ο Μπιμπίλας ο Μπορδούμης, ο Πασχάλης Τσαρούχας, η Τζένη Διαγούπη που μου έτριβε τα πόδια στη παράσταση; Όλοι μαζί. Δεν μπορούν να με δουν στα μάτια. Δεν ήρθε ένας να μου πει κάτι. Θέλουν να ξεχάσουν το δικό τους παρελθόν. Είναι και αυτό ένα κίνητρο. Ήθελαν να με βγάλουν από το θέατρο και με βγάλανε. Από τη μνήμη και την καρδιά του κόσμου όμως δεν μπορούν να με βγάλουν», είπε ο κατηγορούμενος φορτισμένος για να προσθέσει:

«Εγώ είμαι αγαπητός στο κόσμο δεν είμαι σαν τον Μπέζο, μυστήριος. Και δεν μπορούν να με βγάλουν από εκεί. Και αυτό τους πονάει. Όποιος βγει να με υπερασπιστεί τον τελειώνουν για πάντα. Μίλησα με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδη και μου είπε: «Είμαι μαζί σου αλλά δεν βλέπεις τι γίνεται;». Ο κόσμος καταλαβαίνει. Τον Κιμούλη δεν τον άγγιξε τίποτα. Ο κανονικός κόσμος ξέρει και δε κρύβεται, δεν είναι θρασύδειλος. Δεν έχω μιλήσει δυο χρόνια τώρα και έχω πολλά μέσα στη ψύχη μου. Θέλω να πάω σπίτι μου. Επιτρέπεται 60 χρονών άνθρωπος να κλαίω μπροστά σας; Δεν είμαι βιαστής, είναι δυνατόν να κάθομαι να λέω αυτό το πράγμα. Κάντε ότι θέλετε…».

Κατά την εξέταση του κατηγορούμενου από την Έδρα μετά την ολοκλήρωση της απολογίας η πρόεδρος του ζήτησε να γίνει πιο συγκεκριμένος “Ποιος το έχει οργανώσει όλο αυτό εναντίον σας όπως λέτε; Ποιο ήταν το κίνητρο της κάθε μιας καταγγέλλουσας;”

Ο διάλογος που ακολούθησε είναι ο εξής:

Πέτρος Φιλιππίδης: Δεν έδωσα δουλειά σε καμία τους.

-Πρόεδρος: Και άλλοι δεν τους έδωσαν….

-Π. Φιλιππίδης: Ναι, αλλά δεν είχαν δημιουργήσει τη σχέση που είχα δημιουργήσει εγώ μαζί τους …

-Πρόεδρος: ‘Αρα ήταν και τα προσωπικά θέματα λέτε;

-Π. Φιλιππίδης: Ναι. Από πού προκύπτει το στημένο δηλαδή; (με ρωτάτε) Δεν το είδα με τα μάτια μου αλλά είμαι απολύτως σίγουρος ότι έγινε, από όλα αυτά που έχω δει μέχρι τώρα. Δεν πήραν τη δουλειά. Η πρώτη γιατί έρχονταν και ξαναέρχονταν; Καμία δε μίλησε για βιασμό, ήθελαν να με εξοντώσουν επαγγελματικά.

-Εισαγγελέας: Λέτε για οργανωμένο σχέδιο εναντίον σας. Ότι μίλησαν δηλαδή οι κυρίες Αναστασοπούλου, Παπαχαραλάμπους και Δροσάκη με τις άλλες τρεις κυρίες που σας κατήγγειλαν στη συνέχεια;

-Π. Φιλιππίδης: Τηλεφωνήθηκαν μεταξύ τους, όλος ο χώρος. Ήθελαν να κάνουν αυτή την αλλαγή για συγκεκριμένα πρόσωπα που τους θεωρούσαν ανθρώπους με εξουσία, που πρέπει να φύγουν για να πάρουν άλλοι τα ηνία. …Η κυρία Παπαχαραλάμπους γνωρίζεται με την κ. Δροσάκη…

-Εισαγγελέας: Επιμένω σε αυτό γιατί το λέτε από την αρχή. Λέτε ότι είναι ένα ενορχηστρωμένο σχέδιο για να ξαναμοιραστεί η πίττα. Δεν έχω πάρει απαντήσεις

-Π. Φιλιππίδης: Πρέπει να ψάξετε το παρελθόν της δεύτερης καταγγέλλουσας. Ψάξτε τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, αν θέλετε μια δίκαιη δίκη. Ψάξτε τις σχέσεις τους. Δε θα σας πω εγώ περισσότερα πράγματα. Έχουν έρθει δυο άνθρωποι και μου έχουν πει για δυο από τις καταγγέλλουσες που έχουν δουλέψει μαζί τους….

-Εισαγγελέας: Λέτε ότι έπρεπε να φύγουν οι παλαιοί… Δεν είστε 85 χρονών …

-Π. Φιλιππίδης: Από την υπεράσπιση λέγανε για εμένα «17 χρόνια στο «Μουσούρη»». Αν δεν τα βάλετε όλα αυτά μαζί δε θα καταλάβετε

-Εισαγγελέας: Γιατί επέλεξαν εσάς όμως;

-Π. Φιλιππίδης: Γιατί έκανα μια ζωή που παρέπεμπε σε αυτό που ήθελαν. Δεν κρυβόμουν…..

Εισαγγελέας: Μας λέτε ότι και οι τρεις καταγγελίες είναι ψευδείς. Θεωρείτε ότι αυτός ο τρόπος είναι ο πιο ανέφελος; Να εκθέσουν έτσι ένα κομμάτι της προσωπικής τους ζωής;

-Π. Φιλιππίδης: Η απάντηση είναι ναι. Δεν στοιχίζει τίποτα, γιατί μέσα σου δεν έγινε και κάτι. Τώρα αν καταστρέφεται η ζωή του άλλου; Ε ! Θα ξεχαστεί γρήγορα…

-Εισαγγελέας: Γιατί το έκαναν τώρα και όχι στην αρχή της καριέρας τους;

-Π. Φιλιππίδης: Γιατί τώρα δημιουργήθηκε το κλίμα.

Δεν είμαι ανώμαλος, δεν έχω βιάσει ποτέ καμία

«Δεν είμαι ανώμαλος, δεν είμαι βιαστής. Θα το λέω και θα το ξαναλέω» υποστήριξε νωρίτερα ο Πέτρος Φιλιππίδης στην απολογία του στο Μικτό Ορκωτό της Αθήνας.

Παράλληλα αναφέρθηκε σε όσα είπαν σε βάρος του ο άλλοτε φίλος του Σπύρος Μπιμπίλας, και οι ηθοποιοί Πηνελόπη Αναστασοπούλου και Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους.

«Θέλει να λέει ότι είναι φίλος μου. Να μην αναφερθώ στο πώς έχει μιλήσει για την πρώτη καταγγέλουσα και τη μητέρα της. Ήρθε εδώ και είπε κουτσομπολιά. Τρεις μέρες πριν γίνει όλο αυτό ήταν στο σπίτι μου κι έτρωγε και κοιμόταν. Όλοι αυτοί που είναι εδώ πίσω έχουν έρθει σπίτι μου, τους έχω ταΐσει, τους φιλοξενήσει» είπε αναφερόμενος στον Σπύρο Μπιμπίλα και συνέχισε:

«Δεν είμαι ανώμαλος, δεν είμαι βιαστής. Θα το λέω και θα το ξαναλέω. Οι γυναίκες με αγάπησαν. Δεν θα δεχόμουν ποτέ να βρεθώ ερωτικά με μια γυναίκα που δεν θα ήθελε να βρεθεί μαζί μου. Το θεωρώ υποτιμητικό. Ο κανονικός κόσμος δεν ασχολείται. Αυτοί που πάνε έξι η ώρα με το λεωφορείο στη δουλειά. Όχι αυτοί που έρχονται κάθε μέρα εδώ στο δικαστήριο. Τι είναι αυτοί; Θέλουν την πτώση και την καταστροφή του Φιλιππίδη…».

«Η υγεία μου είναι βαρύτατα κλονισμένη, έχω προβλήματα που δεν έχω καταλάβει…» πρόσθεσε ο κατηγορούμενος.

«Με την κ. Αναστασοπούλου δεν υπήρξε ποτέ θέμα ερωτικό»

Στη συνέχεια μίλησε για τις συναδέλφους του Παπαχαραλάμπους και Αναστασοπούλου. «Η Παπαχαραλάμπους δεν είναι καν μάρτυρας! Τι είπε; Ότι κατουρούσα στο νιπτήρα! Δικάστε με γι’ αυτό!» είπε αναφερόμενος για την ηθοποιό που βρίσκεται κάθε μέρα στη δικαστική αίθουσα και ήταν από τις πρώτες γυναίκες που έκαναν καταγγελία σε βάρος του.

«Η Αναστασοπούλου είπε ότι έβαλα τα χέρια μου στο παντελόνι μου και αυτοικανοποιούμουν κι αυτή έφυγε λέγοντας πως πάει στο φίλο της κι εγώ είπα “α εντάξει”. Με την κ. Αναστασοπούλου δεν υπήρξε ποτέ θέμα ερωτικό. Μια φορά στο καμαρίνι της είχα ζητήσει να μου περάσει στο κομπιούτερ κάποια τραγούδια. Είναι μια δυναμική γυναίκα, θα μπορούσε να αντιδράσει. Όλα στο θέατρο ακούγονται. Δεν ακούστηκε ποτέ ότι είμαι βιαστής. Δυσαρεστήθηκε μια φορά και το έγραψε στο Facebook γιατί θεώρησε ότι πήγαμε να ανεβάσουμε μια παράσταση που τα δικαιώματα τα είχε αγοράσει ο παραγωγός που είχα στο Μουσούρη. Τα είχε πληρώσει τα δικαιώματα. Αυτό το έργο πήγε να το ανεβάσει άλλος παραγωγός στο θέατρο του κι ενημερώθηκε ότι τα δικαιώματα είναι κρατημένα. Ανεβαίνει το έργο και πήγε η υπεύθυνη για τα δικαιώματα και έκανε ασφαλιστικά μέτρα. Και η κα. Αναστασοπούλου τα έβαλε μαζί μου».

«Δεν είμαι ανώμαλος, δεν είμαι διπλή προσωπικότητα»

Αναφερόμενος στην πρώτη καταγγέλουσα ο κατηγορούμενος ηθοποιός επανέλαβε ότι ήταν εκείνη που προσπαθούσε να τον προσεγγίσει. Ο Πέτρος Φιλιππίδης έκανε λόγο για ένα απόλυτα οργανωμένο σχέδιο από γυναίκες που δεν τις πήρε στη δουλειά. «Οργανώθηκαν σε δικηγορικό γραφείο από δικηγόρο – μανατζερ. Κατηγόρησαν τον Κιμούλη, τον Σπυρόπουλο, δεν βγήκαν όμως. Δεν είμαι ανώμαλος. Δεν είμαι διπλή προσωπικότητα. Μας βλέπετε. Μας γνωρίζετε. Ξέρετε ποιο είναι το ενοχλητικό κομμάτι της πρώτης καταγγέλλουσας; Το πως μπαινοβγαίνει μέσα στην αίθουσα. Την βλέπετε όλο αυτόν τον καιρό! Είναι ενοχλητική, είναι επεμβατική. Εγώ δεν το θέλω αυτό».

«Το γεγονός που περιγράφει στη θεατρική εστία δεν ισχύει. Δεν συνέβη. Δεν έχω βιάσει ποτέ καμία γυναίκα. Δεν έχω φερθεί άσχημα σε γυναίκα. Δεν έχω κανένα λόγο να είμαι βιαστής. Είπαν ότι επιδεικνύομαι! Ζω μια τρέλα! Μου τρελαίνει το μυαλό αυτό! Δεν έχουν συμβεί αυτά τα πράγματα. Εμένα τον Μπέζο, τον Παπαδόπουλο, τον Στάνκογλου, ξέρετε τι γίνεται στα καμαρίνια; Δεν είμαι ανώμαλος, δεν είμαι βιαστής».  είπε και συμπλήρωσε: «Όλο αυτό που περιγράφει η πρώτη καταγγέλλουσα είναι εντελώς ψεύτικο! Χθες μου είπαν ότι σε κάποιο κανάλι είπαν ότι εγώ την κυνηγούσα στους διαδρόμους του θεάτρου και την έπιασα από το λαιμό. Αυτά δεν τα έχει πει ούτε η ίδια! Μερίδα του Τύπου όχι απλώς με έχει ξεσκίσει! Πρέπει να βρεθεί και καινούργια λέξη!».

«Είμαι βιαστής 2008-2014»

Επανερχόμενος στην υπόθεση της πρώτης καταγγέλουσας υποστήριξε ότι της ζήτησε να μην ξαναέρθει στο θέατρο. «Μου έλεγαν οι άλλοι ηθοποιοί ότι έρχεται στα καμαρίνια, ότι επεμβαίνει σε συζητήσεις. Την τελευταία φορά που την είδα με τη μητέρα της, είπα “εσύ μέσα, εσύ έξω”. Θα με ενδιάφερε και θα την έδιωχνα; Είμαι βιαστής 2008-2014! Πριν και μετά αγνοείται η τύχη μου! Η ανωμαλία και η διαστροφή μου περιορίζεται σε αυτό το διάστημα. Κάτι έπαθα από το 2008-2014 και μετά συνήλθα».

Σχετικά με το περιστατικό στο BIOS ανάφερε πως ο ίδιος πήγε στη συγκεκριμένη παράσταση κατόπιν παρότρυνσης. «Εκεί εμφανίστηκε ξαφνικά. Με αγκαλιάζει με φιλάει, μου λέει τι κάνεις. Έγινε καβγάς με την Ελπίδα. Της είχα πει “άστο θα αναλάβω”. Εκείνη πίστευε αλλά πράγματα».

Ο κατηγορούμενος αντέκρουσε τον ισχυρισμό της πρώτης καταγγέλλουσας ότι είχε αποκαλύψει το γάμο της στον κατηγορούμενο και του ζήτησε να το πουν μαζί στη μητέρα της. Ο Πέτρος Φιλιππίδης το αρνήθηκε πλήρως. «Από πού και ως πού να το ξέρω;! Δεν ισχύει αυτό! Το άκουσα εδώ στη δίκη».

Ο Πέτρος Φιλιππίδης αρνήθηκε ότι γνώριζε για τη συνάντηση της συζύγου του Ελπίδας Νίνου με τον Σπύρο Μπιμπίλα και τη μητέρα της καταγγέλλουσας, ενώ για την επίσκεψη της σε παράσταση του το 2020 ανέφερε: «Μόλις την είδα έξω από το θέατρο, λέω στο Μπιμπίλα “μαζί ήρθατε;¨”. Μου λέει μη δίνεις σημασία. Πήγα προς το αυτοκίνητο μου και εκείνη μου λέει “δεν θα μου μιλήσεις;”. Της λέω όχι. Μετά δέχτηκα ένα τηλέφωνο από το κ. Νάτσιο για την πρώτη καταγγέλλουσα. Είχε μεταφράσει κάποιο έργο για πατέρα και κόρη μου είπε ο Νατσιος. Το πήγε στον Βαλτινό κι αυτός δεν ενδιαφέρεται. Όταν είπα το όνομα σου, είπε “α ναι είμαστε και οικογενειακοί φίλοι”. Δεν ήμασταν οικογενειακοί φίλοι».

«Ήθελα να πεθάνω»

Ο Πέτρος Φιλιππίδης είπε πως σοκαρίστηκε όταν έμαθε για την πρώτη καταγγελία σε βάρος του.

«Δεν το χωράει το μυαλό μου. Βγαίνει η πρώτη καταγγελία. Δεν είμαι ηλίθιος. Είμαι άνθρωπος του κόσμου και της κοινωνίας. Σε δημοσιογραφικούς κύκλους ακούγεται για βιασμό. Λέω αποκλείεται. Λέω δεν υπάρχει! Έρχεται η κατάθεση στον εισαγγελέα και γίνεται βιασμός. Τι να σας πω; Πώς αισθάνθηκα; Ήθελα να πεθάνω. Μετά έρχεται ακούω ότι είναι κι άλλος βιασμός τον οποίο δε θυμόταν! Ούτε ξέρω τι σημαίνει κατά συρροή ούτε τίποτα. Εγώ ξέρω ότι δεν τα έχω κάνει. Μιλάω με τον τότε δικηγόρο μου. Πηγαίνω στην ανακρίτρια. Εκεί σταματάει η μνήμη μου» είπε απολογούμενος ο ηθοποιός ο οποίος απέδωσε ως κίνητρο της πρώτης καταγγέλλουσας ότι ήθελε από κάπου να πιαστεί. «Παρουσιάστηκε ως άβγαλτο κοριτσάκι και έχει παντρευτεί στα 17. Μπορεί να συμβεί και δεν ξέρουμε πώς συνέβη. Αλλά όχι να ερχόμαστε σε ένα δικαστήριο από το οποίο κρέμεται η ζωή ενός ανθρώπου και να λέμε αυτά τα ψέμματα».

«Μεθοδευμένη και οργανωμένη» η υπόθεση

«Είμαι χορτάτος από αγάπη, θαυμασμό, έρωτα δεν έχω καμία ανάγκη να κάνω τέτοια πράγματα. Δεν ξέρω πόσες φορές πρέπει να το πω. Δεν είχα λόγο, κίνητρο, να κάνω κάτι τέτοιο…» τόνισε ο Πέτρος Φιλιππίδης κατά την απολογία του.

Ο κατηγορούμενος τόνισε πως η υπόθεση σε βάρος του είναι «μεθοδευμένη και οργανωμένη», ενώ είπε πως πλέον νιώθει απέχθεια για τον καλλιτεχνικό χώρο λέγοντας πως δεν θέλει πια να είναι μέρος του. «Δούλευα πολύ σκληρά. Έκανα και καλλιτεχνικές και εμπορικές επιτυχίες… Δεν είμαι πια αυτό που ήμουν. Δεν είμαι πια ηθοποιός. Δεν θέλω καμία σχέση με αυτό το χώρο. Τελείωσε για μένα, ούτε απέξω δεν θέλω να περάσω. Τελείωσα με αυτόν τον χώρο!» είπε ο κατηγορούμενος.

«Με πειράζει που με λένε βιαστή!»

«Θα σας πω ένα περαστικό για να καταλάβετε τι είναι για μένα το θέατρο. Πιθανόν να καταλάβετε κάποια πράγματα για μένα. Έχουν μιλήσει άνθρωποι για μένα που δεν με ξέρουν. Με είπαν μ@λάκα, με είπαν βιαστή. Δεν είμαι βιαστής. Δεν έχω λόγο να είμαι. Με είπαν ελεεινό και τρισάθλιο. Τη θυμάμαι την κυρία αυτή. Ούτε που την είχα δει άλλη φορά στη ζωή μου. Είπε αυτή η κυρία… σε αυτή τη δίκη ο αέρας είναι λαλίστατος. Όλα έχουν ακουστεί στον αέρα! Δεν ειπώθηκε ποτέ ένα όνομα! Είπε λοιπόν ότι κυκλοφορούσε στο χώρο ότι είμαι ελεεινός και τρισάθλιος… Δεν θέλω να περάσω ούτε απ’ έξω από το θέατρο! Τελείωσα με αυτό το χώρο! Δεν με πειράζει. Με πειράζει που με λένε βιαστή! Η κυρία Δρόσακη ήρθε και είπε ότι ξέρει και γι’ άλλο βιασμό! Αλλά όταν απειλήθηκε με μήνυση το πήρε πίσω. Τα αυτιά μας όμως το άκουσαν!» είπε ο κατηγορούμενος.

«Είμαι χορτάτος από αγάπη, θαυμασμό, έρωτα»

«Είμαι χορτάτος από αγάπη, θαυμασμό, έρωτα, δεν έχω καμία ανάγκη να κάνω τέτοια πράγματα. Δεν ξέρω πόσες φορές πρέπει να το πω. Δεν είχα λόγο, κίνητρο, να κάνω κάτι τέτοιο…» τόνισε στη συνέχεια ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Πρόεδρος: Πότε γνωρίσατε την πρώτη καταγγέλλουσα;

Δικηγόροι: Αφήστε τον να πει για ζωή του…

Π. Φιλιππίδης: Έχω συνεργαστεί με τόσο κόσμο. Δεν ακούστηκε ποτέ κάτι τέτοιο. Τι να ακουστεί ότι είμαι οξύθυμος, απαιτητικός, τελειομανής; Αυτό που είδα σε αυτή την αίθουσα ανάμεσα στους δικηγόρους δεν γίνονται στο θέατρο. Αν έχω εκνευριστεί; Βεβαίως. Αν έχω τσακωθεί; Βεβαίως. Αν έχω παίξει ξύλο; Δεν έχω σας πληροφορώ. Πάντα ήθελα το καλύτερο για όλους. Γιατί γίνεται αυτό; Γιατί πρέπει να φύγουμε εμείς. Εκνευρίζονται όταν λέμε ότι είναι μεθοδευμένο και οργανωμένο. Αφού είναι. Αυτό που βλέπω εδώ είναι, ότι ούτε εδώ τους βγαίνει επί δέκα μήνες τώρα. Πώς να τους βγει; Ήρθε η πρώτη καταγγέλλουσα και έχει πει 15 διαφορετικές εκδοχές του βιασμού, τον πρώτο τον ξέχασε, πως γίνεται αυτό να τον ξεχάσει; Για την πρώτη καταγγέλλουσα ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι του την σύστησε η μητέρα της και τη βοήθησε να μπει σε θεατρική σχολή.

«Την θυμάμαι αμυδρά μέσα στο θέατρο να πηγαινοέρχεται… Όλα αυτά που λέγονται για γάμους, γνωριμίες εγώ τα ακούω για πρώτη φορά στη ζωή μου. Πιθανώς το ενδιαφέρον να παρεξηγήθηκε από πρώτη καταγγέλλουσα. Άρχισε να γίνεται πιεστική σε ό, τι αφορά τη σχέση μας. Μου ζήταγε να την σηκώνω στο μάθημα να κάνει κομμάτια. Εμένα δε μου άρεσε αυτό. Δεν ήθελα να εκτίθεμαι. Την απέφευγα όσο μπορούσα, μιλούσα με όλα τα παιδιά. Μετά άρχισαν να αυξάνονται οι επισκέψεις στο θέατρο. Η συχνότητα ήταν άνευ προηγουμένου, σχεδόν κάθε ημέρα. Την έβλεπα πιο συχνά διότι εμφανιζόταν και σε μένα στο θέατρο πιο συχνά. Το καμαρίνι της μητέρας της είναι στο κάτω όροφο στο θέατρο Μουσούρη. Σε συναδέλφους απαντούσε με προκλητικότητα από όσων γνωρίζω. Εγώ από ευγένεια δεν έλεγα τίποτα. Όμως κάποια στιγμή διαμαρτυρήθηκα. Είπα δε θέλω άσχετους στο θέατρο. Μετά υπήρξε διακοπή λόγω ατυχήματος που είχα» τόνισε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

«Άπιστος είμαι, βιαστής δεν είμαι»

Ο κατηγορούμενος ηθοποιός άλλες φορές ξεσπώντας σε λυγμούς και άλλες φορές ανεβάζοντας το τόνο της φωνής του, αναφέρθηκε σε διάφορους ηθοποιούς που έχουν βρεθεί απέναντι του το τελευταίο διάστημα

«Θα μου πει η κυρία Τουμασάτου τι είμαι και η φίλη της πρώτης καταγγέλλουσας που ήρθε εδώ; Είμαι άπιστος ναι. Βιαστής δεν είμαι. Είμαι νευρικός κλπ. Δεν έχω βρίσει ποτέ. Ο γιός μου το καλοκαίρι δούλεψε γκαρσόνι και το έκανε και πολύ καλά μάλιστα. Είναι μέσα στους 10 καλύτερους νέους ηθοποιούς. Από αυτά που έβγαλε μου έστελνε και εμένα 10 ευρώ για να φάω κάτι παραπάνω. Ξέρετε τι είναι η φυλακή; Ερχόμουν με χειροπέδες και οι μόνοι που νοιάζονταν για μένα, γιατί ήξεραν που πάω ήταν οι φρουροί στην κλούβα. Η φυλακή σου σταματάει το μυαλό, λιώνεις. Η γυναίκα αυτή που δεν της ήμουν πιστός ερχόταν το πρωί στη φυλακή στη Τρίπολη για να μου φέρει αυτά τα 10 ευρώ του γιου μου. Μας τελείωσαν κυρία πρόεδρε, δεν έχουμε να φάμε, μας κατέστρεψαν…» είπε εμφανώς συγκινημένος ο Πέτρος Φιλιππίδης.

«Όσα αυτοκίνητα και να είχα εγώ δεν βίαζα, δεν τους βγαίνει… Ακούστηκε ότι είχα ένα αυτοκίνητο τόσο διαστημικό που δεν μπορούσε να βρει το πόμολο της πόρτας να ανοίξει… Έρχεται η κυρία Παπούλια και λέει αυτά που λέει. Μιλάγαμε για δουλειά μέχρι το 2019. Την ενδιέφερε πολύ η δουλειά που της είχα προτείνει, θα την σκηνοθετούσα. Αυτό που έρχονται όλοι και σε όλους έχει δείξει τα γεννητικά μου όργανα; Θα μου πεις εδώ σε λένε βιαστή, αυτό σε ενοχλεί; Όλα με ενοχλούν» πρόσθεσε ο κατηγορούμενος.

«Η ζωή μου καταστράφηκε»

Στην αρχή, όταν ο κατηγορούμενος άρχισε να απολογείται, η πρόεδρος της έδρας τον ρώτησε αν είναι καλά στην υγεία του.

Απαντώντας ο Πέτρος Φιλιππίδης είπε: «Όπως καταλαβαίνεται είναι παρά πολύ δύσκολο. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα βρεθώ σε αυτή τη θέση στα 60 μου χρόνια. Άδικα. Με λένε Πέτρο Φιλιππίδη και ό,τι έχει μείνει από αυτό. Γεννήθηκα το 1962 αλλά η μητέρα μου με έγραψε το 1963 για να κερδίσω χρονιά. Θα μιλήσω για τη ζωή μου. Αν σε κάποιους φαίνεται αστεία δεν με πειράζει. Θα μιλήσω από την καρδιά μου. Μιλώντας για το ήθος και τον χαρακτήρα μου δεν ξέρω αν μιλώ για μένα. Έχω κατηγορηθεί για πράγματα που πάντα σιχαινόμουν. Δεν είμαι καλός στο λόγο, πάντα είχα ένα κείμενο, ένα ρόλο…»

Πρόεδρος: Είχατε πάντα ένα κείμενο. Εδώ είναι η πραγματική ζωή.

Συνεχίζοντας, ο Φιλιππίδης είπε: «Δεν περίμενα να είναι τόσο δύσκολο. Η ζωή μου καταστράφηκε. Ο ίδιος καταστράφηκα. Η προσωπική μου ζωή. Η οικογενειακή μου ζωή. Οικονομικά είμαι κατεστραμμένος. Εξαιτίας της δικής μου καταστροφής καταστράφηκαν και οι γύρω μου. Όσο σκεφτόμουν τη ζωή μου μέσα στη φυλακή, σκεφτόμουν ότι μεγάλωσα με γυναίκες. Γεννήθηκα στη Σοφοκλέους. Εκείνη την εποχή, ήταν η περιοχή με τα μπουρδέλα. Εγώ μεγάλωσα μέσα σε αυτές τις γυναίκες. Έπαιζα εκεί με τους φίλους μου. Τους μιλούσαμε. Είχα πάντα μια βαθιά εκτίμηση, αγάπη και θαυμασμό γι’ αυτές. Όχι μόνο γι’ αυτές. Για όλες τις γυναίκες…».

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...