«MOVING»: Συνάντηση με την «ομάδα προοπτικής» για την Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Την  25η  Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο IBIS στο Ηράκλειο, η 1η συνάντηση της «ομάδας προοπτικής», στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου MOVING του προγράμματος HORIZON 2020, στο οποίο η Περιφέρεια Κρήτης και το Πανεπιστήμιο Κρήτης συμμετέχουν ως εταίροι.

Σε μια σειρά τριών εργαστηρίων ανταλλαγής απόψεων, που εστιάζουν στο μέλλον της ευρύτερης περιοχής της ορεινής και ημιορεινής Κρήτης, στόχος της «ομάδας προοπτικής» είναι να αναπτύξει από κοινού σενάρια και πολιτικές σχετικά με τον τρόπο βελτίωσης της ανθεκτικότητας και της βιωσιμότητας των περιοχών αυτών με χρονικό ορίζοντα το 2050.

Τα μέλη της ομάδας, προερχόμενα από τον πολιτικό, ακαδημαϊκό και τον παραγωγικό τομέα της Κρήτης είναι τα εξής: η κ. Χουδετσανάκη Ειρήνη, Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα στην Περιφέρεια Κρήτης, ο κ. Κεφαλογιάννης Σ. Σωκράτης Δήμαρχος Ανωγείων και Πρόεδρος του Δικτύου Ορεινών Δήμων «Το κοινό των Ορεινών», η κ. Βυδάκη Ευθυμία, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, ο κ. Αλυσσανδράκης Λευτέρης, Επίκουρος Καθηγητής του τμήματος Γεωπονίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, ο κ. Φασουλάς Χαράλαμπος, Δρ. Γεωλόγος και Υπεύθυνος τμήματος Γεωποικιλότητας Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, ο κ. Βασίλειος Δαφέρμος – Αγγελάκης, πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών νομού Ηρακλείου, ο κ. Μανούσακας Ηλίας, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της επιχείρησης Creta Carob και ο κ. Πίτερης Ιωάννης, Μηχανικός Περιβάλλοντος. Η ομάδα συζήτησε τους σημαντικότερους παράγοντες, που εντοπίστηκαν κατά την μελέτη και έρευνα της αλυσίδας αξίας του χαρουπάλευρου στο Ρέθυμνο και κατά τη διάρκεια του αντίστοιχου εργαστηρίου ανταλλαγής απόψεων, που πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο το Νοέμβριο του 2022. Οι παράγοντες αυτοί επηρεάζουν σήμερα τις αλυσίδες αξίες της ορεινής και ημιορεινής Κρήτης. Επιλέγοντας ανάμεσά τους, τους πιο σημαντικούς και ταυτοχρόνως πιο αβέβαιους, θα διαμορφωθούν οι βασικοί άξονες γύρω από τους οποίους θα σχεδιαστούν άλλα σενάρια, με απώτερο στόχο την καθοδήγηση και προετοιμασία δημόσιων πολιτικών, που θα υποστηρίξουν καλύτερα την προσαρμογή και την ανθεκτικότητα των περιοχών και των κατοίκων της ορεινής και ημιορεινής Κρήτης το 2050.

"Sponsored links"

232556

Απομένουν δύο ακόμα συναντήσεις με την «ομάδα προοπτικής», οι οποίες θα πραγματοποιηθούν εντός των επόμενων δυο μηνών στην Κρήτη.

Όλα τα μέχρι στιγμής παραδοτέα του έργου MOVING δημοσιεύονται στη βιβλιοθήκη (LIBRARY) του επίσημου ιστότοπου του MOVING.

Πληροφορίες σχετικά με το έργο MOVING εντοπίζονται στους παρακάτω συνδέσμους:

https://www.moving-h2020.eu/

https://www.facebook.com/MOVINGH2020

https://twitter.com/MOVINGH2020

https://www.linkedin.com/company/MOVINGH2020/

https://www.instagram.com/moving_h2020/

"Sponsored links"

https://www.youtube.com/watch?v=iHozHdFdQlc

https://www.researchgate.net/project/MOVING-MOUNTAIN-VALORIZATION-THROUGH-INTERCONNECTEDNESS-AND-GREEN-GROWTH

https://www.facebook.com/MOVING.Crete

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live