28.8 C
Chania
Friday, May 24, 2024

Oι μαθητές του ΣΤ2 του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων επισκέφθηκαν το δημαρχείο Χανίων

Ημερομηνία:

Βιωματική επίσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων πραγματοποίησαν οι μαθητές του ΣΤ2 του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων. Σε ανακοίνωσή τους ο δάσκαλος του τμήματος και οι μαθητές αναφέρουν:

“Μια ιδιαίτερα βιωματική επίσκεψη είχαμε την χαρά και  τιμή να πραγματοποιήσουμε οι μαθητές/ριες του Στ2 του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων κι ο δάσκαλός τους Ευάγγελος Παγωνίδης, στο Δημαρχείο της πόλης μας, και τις δομές του Δήμου Χανίων. Στα πλαίσια των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων με θέμα τον Εθελοντισμό  και την προσφορά προς το συνάνθρωπο και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, και των βιωματικών επισκέψεων με  τα οποία τα συνδυάζουμε, ξεναγηθήκαμε στο Κοινωνικό Πλυντήριο της πόλης μας και ενημερωθήκαμε από την Αντιδήμαρχο Χανίων κ. Ελένη Ζερβουδάκη  – οραματιστή και δημιουργό του Κοινωνικού Πλυντηρίου –για την οργάνωση, τις δράσεις και τις ενέργειες της συγκεκριμένης Δομής.

Στη συνέχεια κι αφού φιλοξενηθηκαμε στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Χανίων τηρώντας και το εθιμο του τσικνισματος ,  μας υποδέχθηκε με μεγάλη χαρά στο γραφείο του  ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων κ.  Ευτύχης Δαμιανάκης, ο δήμαρχος Χανίων, κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο κ. Αλόγλου Αναστάσιος υπεύθυνο της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου   ο κΒαρδάκης Ιωάννης- Αντώνιος του τμήματος Δια Βίου Μάθησης , Παιδείας , η κ.  Άννα Νεμπαυλάκη, ειδική συνεργάτης και σύμβουλος σε θέματα παιδείας του δημάρχου Χανίων, ο κ. Σπυριδάκης Ιωάννης κι ο κ. Σεραφείμ Ρίζος μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μαθητές δημαρχείο Χανίων

Οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής ενημέρωσαν τα παιδιά για τη λειτουργία των οργάνων του Δήμου, ενώ απάντησαν και στις απορίες τους και αντηλλάγησαν απόψεις μέσα από ένα γόνιμο και παραγωγικό διάλογο σε θέματα που άπτονται το χώρο του σχολείου μας του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων και που αφορούν άμεσα εμάς τους μαθητές κι εκπαιδευτικούς προκειμένου να διευκολυνθεί η καθημερινότητά μας.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, καθώς και στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, θέτοντας στον κ. Σημανδηράκη ερωτήματα και προτάσεις σε θέματα καθημερινότητας, όπως το περιβάλλον, την καθαριότητα, τη δημιουργία πάρκων, κ.α.

Μαθητές δημαρχείο Χανίων

Ήταν μια ευχάριστη, παραγωγική και βιωματική εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη!

Οι μαθητές/ριες κι ο δάσκαλος του Στ2 του 8ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων”

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σφράγιση και νέου γυμναστηρίου κατόπιν φορολογικού ελέγχου υπηρεσιών της ΑΑΔΕ στα Χανιά

Σε συνέχεια των ελέγχων που διεξήγαγαν συνεργεία της Α.Α.Δ.Ε. σε...

Οι Ευελπίδες και οι συνέπειες του αναγκαστικού νόμου της 9ης Μαΐου 1941

Του Μιχάλη Κατσανεβάκη * ΕΠΕΙΔΉ Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν « 9/5/41 από...

Επίσκεψη υπ. Ευρωβουλεύτριας Νέας Αριστεράς Μαρίας Καραμεσίνη σε Εργατικό Κέντρο και ΔΥΠΑ

Η υποψήφια ευρωβουλεύτρια της Νέας Αριστεράς Μαρία Καραμεσίνη στο...