14.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Παρουσιάστηκε η πλατφόρμας ανάπτυξης δεξιοτήτων Μέντορινγκ στο Δημαρχείο Αποκορώνου

Ημερομηνία:

Πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 στο Δημαρχείο Αποκορώνου στις Βρύσες, η παρουσίαση της πλατφόρμας ανάπτυξης δεξιοτήτων Μέντορινγκ:https://mentoring.sw.hmu.gr/ η οποία δημιουργήθηκε σε συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης και του ΕΛΜΕΠΑ.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης παρευρέθηκε ο κ. Καμπουράκης Λάμπρος, Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και του ΕΛΜΕΠΑ, η επιστημονικά υπεύθυνη, η κα Παπαδακάκη Μαρία, Δ/ντρια Εργαστηρίου Laher, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο με την υποστήριξη της κας Σπυριδάκη Αικατερίνης, Υποψήφιας Διδάκτωρ, Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας,Σχολή Επιστημών Υγείας, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκε επίσης ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, η Διευθύντρια του ΙΕΚ Αποκορώνου, κ Λιανδρή καθώς και Αντιδήμαρχοι του Δήμου, η κοινωνική λειτουργός του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” Δήμου Αποκορώνου,κ.Φιλία Αναστασάκη και οι υπάλληλοι του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου κ.Μαργαριτάκη Κατερίνα και κ.Αποστολάκη Κλειώ.

Στη συζήτηση αναλύθηκε ο σκοπός της πλατφόρμας που δεν είναι άλλος από την ανάπτυξη δεξιοτήτων αλλά και την εργασιακή καθοδήγηση ωφελούμενων, ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και όχι μόνο, με απώτερο σκοπό την εύρεση εργασίας, την ενίσχυση ατομικών δεξιοτήτων και την κατάλληλη επαγγελματική καθοδήγηση.

Εθελοντές από διάφορα γνωστικά πεδία που έχουν αξιολογηθεί μέσω προσωπικής συνέντευξης, συμμετέχουν ως μέντορες και συμβάλλουν στην κατεύθυνση αυτή. Κάθε άνθρωπος που ενδιαφέρεται να βρει εργασία εγγράφεται και φτιάχνει με την επιλογή των κατάλληλων πεδίων (κουτιών) το δικό του προφίλ και κάθε εργοδότης που ενδιαφέρεται να βρει προσωπικό αντίστοιχα εγγράφεται, φτιάχνει το δικό του προφίλ αλλά και το προφίλ του εργαζομένου που αναζητά.

Με κατάλληλο λογισμικό γίνεται η αυτόματη αντιστοίχιση των προφίλ που ταιριάζουν μεταξύ τους και έτσι εργοδότης και υποψήφιος εργαζόμενος έρχονται άμεσα σε επικοινωνία για περαιτέρω συνεννόηση.

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, δήλωσε σχετικά : “Πρόκειται για ένα σπουδαίο εργαλείο που θα συμβάλει σημαντικά στη διασύνδεση εργοδότη και υποψήφιου εργαζόμενου μέσω της σωστής αντιστοίχισης εργασιακού προφίλ με πρόσφορες εργασιακές επιλογές, το οποίο θα πρέπει να αξιοποιηθεί από όλους.”

Υπενθυμίζουμε ότι για οποιαδήποτε πληροφορία ή βοήθεια σχετικά με το πρόγραμμα και την πλατφόρμα μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλ. 2825340502 (κ.Φιλία Αναστασάκη Καλύβες) και 2825340322 (κ.Μαργαριτάκη Κατερίνα Βρύσες)

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...