17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Η Ακαδημία Αθηνών βραβεύει τρεις ήρωες των Τεμπών μεταξύ αυτών και έναν Κρητικό

Ημερομηνία:

Η Ακαδημία Αθηνών θα βραβεύσει τρεις επιβάτες του μοιραίου τρένου Intercity, που μετά τη σύγκρουση με την εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη, έσωσαν συνεπιβάτες τους μέσα από τα συντρίμμια.

Την Πέμπτη 23 Μαρτίου, στις 19:00, θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ιστότοπο της Ακαδημίας, η Πανηγυρική Συνεδρία για τον εορτασμό της Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 όπου, μεταξύ άλλων, θα απονεμηθεί το Βραβείο «Νικολάου Καρόλου» της Γ ́ Τάξεως των Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών, για πράξη ή δράση κοινωνικής αρετής και ευποιίας, «στους τρεις νεαρούς και ηρωικούς επιβάτες της αμαξοστοιχίας Intercity» Ανδρέα Αλικανιώτη, Μιχάλη Κλάψη και τον Κρητικό Άγγελο Τσιαμούρα.

Όπως σημειώνει η Ακαδημία Αθηνών, οι τρεις νέοι «επιδεικνύοντας αίσθημα αλτρουισμού και αλληλεγγύης στον ύψιστο βαθμό, παρά το ότι και οι ίδιοι ήταν τραυματίες, προσέτρεξαν αυθορμήτως σε βοήθεια ανήμπορων, πολύ σοβαρότερα τραυματισμένων, συνεπιβατών τους, σώζοντάς τους κυριολεκτικώς τη ζωή κατά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη που συγκλόνισε το Πανελλήνιο, στις 28 Φεβρουαρίου 2023».

«Διευκρινίζεται ότι στο πρόσωπό τους τιμώνται, αυτονοήτως, και όλοι εκείνοι οι οποίοι έπραξαν αναλόγως, αλλά δεν έγιναν, δυστυχώς, γνωστά τα ονόματά τους, καθώς και όσοι συμμετείχαν στη συγκινητική πάνδημη, επί τόπου, αιμοδοσία υπέρ των πολυτραυματιών λόγω της σιδηροδρομικής τραγωδίας, που είχαν άμεση ανάγκη μεγάλων ποσοτήτων αίματος».

Τον πανηγυρικό λόγο με θέμα «Παλιγγενεσία, Γλώσσα, Διασπορά» θα εκφωνήσει ο Ακαδημαϊκός κ. Αλέξανδρος Νεχαμάς.

Στη συνέχεια θα απονεμηθεί το Αριστείο των Θετικών Επιστημών έτους 2023 στην κα Φοίβη Κουντούρη, Καθηγήτρια Περιβαλλοντικών Οικονομικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για τη συμβολή της στην πρόοδο της Επιστήμης του Θαλασσίου Περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...