13.8 C
Chania
Tuesday, March 19, 2024

“Τώρα, νιώθω πιο ασφαλής” λέει ο ανήλικος μετά την προφυλάκιση του λυράρη

Ημερομηνία:

Πιο ασφαλής νιώθει πλέον ο 15χρονος μετά την προφυλάκιση του λυράρη στην υπόθεση του “Κολωνού” της Κρήτης. Ο ίδιος ο ανήλικος διά των δικηγόρων της οικογένειας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη της προφυλάκισης, η οποία άλλωστε ήταν αναμενόμενη.

Ο 66χρονος βασικός κατηγορούμενος απολογήθηκε την Παρασκευή και με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Η δικηγόρος της οικογένειας Έφη Σωμαρά, σε δηλώσεις της έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου επισήμανε ότι ο 15χρονος “νιώθει πιο ασφαλής μετά την προφυλάκιση του 66χρονου” και σημείωσε με έμφαση ότι αυτό που επιθυμεί διακαώς η οικογένεια είναι να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του βασικού κατηγορουμένου προκειμένου “να ανοίξουν τα στόματα” και να μιλήσουν κι άλλα θύματα, τα οποία ο ίδιος ο ανήλικος πιθανολογεί ότι υπάρχουν.

Από την πλευρά του σε γραπτή του δήλωση ο έτερος συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας Γιώργος Κοκοσάλης σε γραπτή του δήλωση αναφέρει:

Ήταν αναπόδραστα δρομολογημένη η προσωρινή κράτηση του κατηγορουμένου με βάση το αποδεικτικό υλικό της δικογραφίας. Ο κατηγορούμενος κάποια στιγμή θα βγεί από την φυλακή, ωστόσο η παιδική αγνότητα και η ηθική καθαρότητα του νεαρού χάθηκε δια παντός. Η οικογένεια ευχαριστεί από καρδιάς το σύνολο των εμπλεκόμενων θεσμών που στάθηκαν αντάξιοι των προσδοκιών της κι εκφράζει την ευχή το δικό μας παιδί να είναι το τελευταίο θύμα τέτοιου είδους ανεπανάληπτα κι ανεξίτηλα κακοποιητικών συμπεριφορών. Τέλος, ευχαριστεί το σύνολο των ΜΜΕ για την διακριτικότητα που επέδειξαν σε ένα θέμα τόσο ευαίσθητο στα πλαίσια της κλειστής κοινωνίας του Ηρακλείου. Μετά τιμής, οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας Γιώργος Κοκοσάλης, Έφη Σωμαρά”.

Γιώργος Κοκοσάλης δικηγόρος
Ο δικηγόρος κ. Γιώργος Κοκοσάλης

Η κατάθεση του ανήλικου “είναι στον αέρα”

Από την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης του 66χρονου Διονύσης Βέρρας επισήμανε ότι η διαδικασία ήταν μακρά και βασανιστική και σημείωσε ότι οι ισχυρισμοί του πελάτη του παραμένουν οι ίδιοι, καθώς επιμένει ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα αποδιδόμενα από την κατάθεση του ανηλίκου σε βάρος του.  Ο κ. Βέρρας τόνισε ακόμη πως ο κατηγορούμενος επανέλαβε κατά την απολογία του την πεποίθησή του ότι έχει πέσει θύμα πλεκτάνης.

“Η κατάθεση του παιδιού” είπε ακόμη ο συνήγορος υπεράσπισης του 66χρονου “είναι το μόνο που υπάρχει. Δεν υπάρχει άλλο αντικειμενικό εύρημα, ούτε ψηφιακό αποτύπωμα, ούτε τηλεφωνική επαφή αλλά ούτε και άλλη μαρτυρία συγγενή, φίλου ή γείτονα”. Για τον λόγο αυτό – όπως σημείωσε – η κατάθεση του 15χρονου “είναι στον αέρα”.

Παράλληλα, άφησε αιχμές λέγοντας ότι σε όλες τις υποθέσεις γενετήσιων πράξεων η τύχη των κατηγορουμένων είναι κατά 99% προδιαγεγραμμένη. Όλοι οδηγούνται σε προσωρινή κράτηση. “Ο ανήλικος και ο κάθε ανήλικος” τόνισε “πολύ σωστά προστατεύεται, ωστόσο οι κατηγορούμενοι είναι εκτεθειμένοι. Δυστυχώς υπάρχει ” κατέληξε “δημιουργεί έλλειμμα υπερασπιστικής δυνατότητας”.

Υπενθυμίζεται ότι η υπεράσπιση του κατηγορουμένου μια ημέρα νωρίτερα υπέβαλε στην αρμόδια ανακρίτρια Ηρακλείου αίτημα επανάληψης της κατάθεσης του παιδιού υπό τις προϋποθέσεις που ορίζει ρητώς ο ποινικός κώδικας από το 2019 περί καταγραφής αυτής και με ηλεκτρονικό οπτικοακουστικό μέσο.

cretalive.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρωσία: Ο Πούτιν ξανά πρόεδρος με 88% των ψήφων – Εξασφάλισε πέμπτη θητεία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συγκέντρωσε το 87,97% των ψήφων στην εκλογική διαδικασία...

«Τσουνάμι» στο Μαξίμου από το «Newsletter Gate» – Κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Χιονοστιβάδα εξελίξεων έρχεται για την κυβέρνηση μετά τη «θυσία» του...