10.8 C
Chania
Friday, December 12, 2025

Το 9ο Φεγγάρι στη Ρόδα δε θα πραγματοποιηθεί λόγω έλλειψης εθελοντών

Ημερομηνία:

Μετά από 8 χρόνια ανελιπούς παρουσία με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών, φέτος, για πρώτη φορά δε θα πραγματοποιηθεί “Φεγγάρι στη Ρόδα”.

H απόφαση πάρθηκε λόγω έλλειψης ικανού αριθμού εθελοντών για την πραγματοποίηση της γιορτής.

Γράφουν σε σχετική ανακοίνωση:

Σήμερα έχει πανσέληνο. Η πανσέληνος του Μαΐου. Κάθε χρόνο αυτή τη μέρα η πόλη των Χανίων ζει μια ξεχωριστή βραδιά. Τα πετάλια κινούνται, οι τροχοί γυρίζουν καιγεμίζει η πόλη από γελαστές φάτσες. Μια χιλιάδα ποδήλατα κατακλύζουν την παλιά πόλη και κάτω από το φως του φεγγαριού παίζουν ένα παιχνίδι. 

Το φεγγάρι στη ρόδα.

p1158060472-3

Ένα παιχνίδι που δεν είναι μόνο παιχνίδι, αλλά 2 ώρες ποδηλατάδας, γέλιου, ακτιβισμού και διεκδίκησης μιας κινητικά βιώσιμης πόλης, με ποδηλατόδρομους, πεζοδρόμια, ελευθέρους δημόσιους χώρους.

Σήμερα στην πανσέληνο, κανένα κουδούνι δεν θα ακουστεί. Το 9ο Φεγγάρι στη Ρόδα δεν θα πραγματοποιηθεί. Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι ποδηλάτρεις για την διοργάνωση του, η έλλειψη εθελοντών ποδηλάτρεων για τις ανάγκες της οργάνωσης του, μας οδήγησε στην απόφαση να το αναβάλλουμε. Μείναμε από λάστιχο λοιπόν.

Οι ποδηλάτρεις σαν συλλογικότητα χωρίς χορηγούς, ιεραρχίες και καταστατικά κατάφεραν και καταφέρνουν να δημιουργούν ιδιαίτερες καταστάσεις στην πόλη με τις δράσεις τους. Πολλοί θα αναζητήσουν το «φεγγάρι» φέτος. Θα είναι μία αναβολή. Ας το σκεφτούμε όλοι καλύτερα κι ας το ξαναδούμε του χρόνου. Εμείς στο μεταξύ, θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε με την παρουσία μας στη πόλη και θα προσπαθούμε να την μετατρέψουμε σε βιώσιμη, όπως ήταν και ο στόχος του εμπνευστή του παιχνιδιού, του γιάννη.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πώς το ρώσικο χρήμα στο Βέλγιο έκανε τον Πιερρακάκη πρόεδρο του Eurogroup

Μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα και με διεθνή αντίκτυπο,...

Κλείνουν τα κρεοπωλεία στις 14 Δεκεμβρίου – Πανελλαδικό μήνυμα στήριξης στους αγρότες

Κάλεσμα σε όλα τα σωματεία κρεοπωλών για κλείσιμο των κρεοπωλείων...