460.000 ευρώ ζήτησε ο Μπλερ για να δώσει ομιλία κατά της πείνας

Κανένα σχόλιο

Οι διοργανωτές ενός παγκόσμιου συνεδρίου στη Στοκχόλμη για την καταπολέμηση της πείνας (Eat Food Forum) έμειναν εμβρόντητοι, όταν, προτείνοντας στον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, να πραγματοποιήσει μια διάλεξη κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εκείνος τους ζήτησε αμοιβή 460.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, ο Βρετανός πολιτικός αξίωσε να πληρωθεί με το υπέρογκο αυτό ποσό για μια ομιλία, η οποία δεν θα ξεπερνούσε σε διάρκεια ούτε τα 20 λεπτά.
Ο Μπλερ είχε λάβει πρόσκληση για να μιλήσει στο συνέδριο που διεξάγεται από χθες Κυριακή στην πρωτεύουσα της Σουηδίας.

Οι υπερβολικές απαιτήσεις ξεσήκωσαν θύελλα επικρίσεων στα social media, ενώ κάποια πιο… πρακτικά μυαλά έσπευσαν να υπολογίσουν επακριβώς την «ταρίφα» του πρώην Βρετανού πρωθυπουργού: 383 ευρώ ανά δευτερόλεπτο!

"Sponsored links"

Σημειώνεται πως το 2014 ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος είχε λάβει αμοιβή 456.000 ευρώ για μία ομιλία μισής ώρας στην ίδια εκδήλωση. Ωστόσο, όπως ανέφερε μία πηγή με γνώση της υπόθεσης στην εφημερίδα Daily Mail, «ο Μπλερ απλά δεν είναι ο Κλίντον» και οι διοργανωτές δεν ήταν πρόθυμοι να δαπανήσουν τόσα πολλά για αυτόν.

Όπως ήταν φυσικό κι αναμενόμενο, ο Μπλερ δεν παραβρέθηκε εν τέλει στο συνέδριο.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live