Αρνί με γιαούρτι
Ένα κιλό αρνί, 750 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, εβδομήντα πέντε (75) γρ. βούτυρο, δύο αβγά, μοσχοκάρυδο, ένα φλυτζάνι λάδι, ένα λεμόνι, αλάτι.
Πλένομε το κρέας, αλατίζομε, το τρίβομε με λεμόνι και το βάζομε στο φούρνο. Μοιράζομε το βούτυρο πάνω στα κομμάτια το κρέας και σιγοψήνομε για μιάμιση ώρα περίπου. Χτυπάμε τα αβγά, ανακατεύομε με το γιαούρτι, ρίχνομε τριμμένο μοσχοκάρυδο και περιχύνομε το κρέας. Ψήνομε για ακόμη μιάμιση ώρα.
Μοσχάρι με μανιτάρια
Βάζομε το μοσχάρι με το λάδι μία με μιάμιση ώρα να σιγοψηθεί με 3-4 σκελίδες σκόρδο. Όταν τραβήξει το νερό του το σβήνομε με κρασί και προσθέτομε αλάτι, κρεμμύδι, ντομάτα, πιπεριά και φρέσκα μανιτάρια. Σιγοψήνομε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
Τας κεμπάπ
Ένα κιλό κρέας κιλότο, τετρακόσια γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα, ενάμιση φλυτζάνι ελαιόλαδο, δύο σκελίδες σκόρδο, δύο κουταλιές του γλυκού μπαχάρι – γαρύφαλλο, δύο κρεμμύδια ψιλοκομμένα, ένα φύλλο δάφνη, αλάτι, πιπέρι.
Βάζω το λάδι μαζί με το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά να ροδίσει. Προσθέτω το κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια και ανακατεύω για 5 λεπτά. Προσθέτω ντομάτα, σκόρδο και τα μπαχαρικά, το ανάλογο νερό και βράζω για μιάμιση ώρα περίπου. Συνοδεύεται με τηγανιτές πατάτες.
Ρολό κιμά
Ένα κιλό κιμά μοσχάρι και χοιρινό, τέσσερα αβγά βρασμένα, μπέικον, τυρί και μπαχαρικά.
Βάζω στο μπλέντερ, ψωμί μουλιασμένο, δύο αβγά, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπαχάρι, βασιλικό, μαϊντανό και κρεμμύδι. Μετά σε μια λεκάνη βάζω τον κιμά αλατισμένο, πιπερωμένο, ρίχνω μέσα το υλικό του μπλέντερ, σε κομματάκια το μπέικον, τυρί κασέρι ξυσμένο και γάλα. Τα πλάθω. Το ανοίγω σε φύλλο, βάζω στη σειρά το ένα κάτω απ’ το άλλο τα βρασμένα αβγά και το τυλίγω ρολό. Στις πατάτες, λιώνω σε ζεστό νερό ένα κομμάτι φρέσκο βούτυρο, λάδι, μουστάρδα και τις περιχύνω. Τρίβω κρεμμύδι, ψιλοκόβω μαϊντανό, ρίγανη, μπόλικο λεμόνι και όλα αυτά στο φούρνο με το ρολό.
Κουνέλι (να είναι μικρό)
Αλατοπιπερώνομε το κουνέλι. Το τσιγαρίζομε με δύο φλυτζάνες λάδι και σκόρδο. Προσθέτομε ένα νεροπότηρο μαύρο κρασί. Ψήνομε σε σιγανή φωτιά και προς το τέλος προσθέτομε λίγη ρίγανη