21.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Σπιτικές προτάσεις

Ημερομηνία:

Αρνί με γιαούρτι
Ένα κιλό αρνί, 750 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, εβδομήντα πέντε (75) γρ. βούτυρο, δύο αβγά, μοσχοκάρυδο, ένα φλυτζάνι λάδι, ένα λεμόνι, αλάτι.
Πλένομε το κρέας, αλατίζομε, το τρίβομε με λεμόνι και το βάζομε στο φούρνο. Μοιράζομε το βούτυρο πάνω στα κομμάτια το κρέας και σιγοψήνομε για μιάμιση ώρα περίπου. Χτυπάμε τα αβγά, ανακατεύομε με το γιαούρτι, ρίχνομε τριμμένο μοσχοκάρυδο και περιχύνομε το κρέας. Ψήνομε για ακόμη μιάμιση ώρα.
Μοσχάρι με μανιτάρια
Βάζομε το μοσχάρι με το λάδι μία με μιάμιση ώρα να σιγοψηθεί με 3-4 σκελίδες σκόρδο. Όταν τραβήξει το νερό του το σβήνομε με κρασί και προσθέτομε αλάτι, κρεμμύδι, ντομάτα, πιπεριά και φρέσκα μανιτάρια. Σιγοψήνομε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

Τας κεμπάπ
Ένα κιλό κρέας κιλότο, τετρακόσια γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα, ενάμιση φλυτζάνι ελαιόλαδο, δύο σκελίδες σκόρδο, δύο κουταλιές του γλυκού μπαχάρι – γαρύφαλλο, δύο κρεμμύδια ψιλοκομμένα, ένα φύλλο δάφνη, αλάτι, πιπέρι.
Βάζω το λάδι μαζί με το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά να ροδίσει. Προσθέτω το κρέας κομμένο σε μικρά κομμάτια και ανακατεύω για 5 λεπτά. Προσθέτω ντομάτα, σκόρδο και τα μπαχαρικά, το ανάλογο νερό και βράζω για μιάμιση ώρα περίπου. Συνοδεύεται με τηγανιτές πατάτες.
Ρολό κιμά
Ένα κιλό κιμά μοσχάρι και χοιρινό, τέσσερα αβγά βρασμένα, μπέικον, τυρί και μπαχαρικά.
Βάζω στο μπλέντερ, ψωμί μουλιασμένο, δύο αβγά, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μπαχάρι, βασιλικό, μαϊντανό και κρεμμύδι. Μετά σε μια λεκάνη βάζω τον κιμά αλατισμένο, πιπερωμένο, ρίχνω μέσα το υλικό του μπλέντερ, σε κομματάκια το μπέικον, τυρί κασέρι ξυσμένο και γάλα. Τα πλάθω. Το ανοίγω σε φύλλο, βάζω στη σειρά το ένα κάτω απ’ το άλλο τα βρασμένα αβγά και το τυλίγω ρολό. Στις πατάτες, λιώνω σε ζεστό νερό ένα κομμάτι φρέσκο βούτυρο, λάδι, μουστάρδα και τις περιχύνω. Τρίβω κρεμμύδι, ψιλοκόβω μαϊντανό, ρίγανη, μπόλικο λεμόνι και όλα αυτά στο φούρνο με το ρολό.

Κουνέλι (να είναι μικρό)
Αλατοπιπερώνομε το κουνέλι. Το τσιγαρίζομε με δύο φλυτζάνες λάδι και σκόρδο. Προσθέτομε ένα νεροπότηρο μαύρο κρασί. Ψήνομε σε σιγανή φωτιά και προς το τέλος προσθέτομε λίγη ρίγανη

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα: Δεύτερη ακριβότερη η Ελλάδα στο κόστος στέγασης

ΗΕλλάδα κατατάσσεται δεύτερη στην Ευρωζώνη όσον αφορά στο κόστος στέγασης συνολικά...

Ηράκλειο: Την παρακολουθούσε συστηματικά μέχρι που την “πέτυχε” στο δρόμο…

Χωρίς τέλος τα περιστατικά ενδοικογενειακής βίας στην Κρήτη, που...

Σκρέκας: «Αισιοδοξία για πιθανά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα ανοιχτά της Κρήτης»

Οι πρώτες ενδείξεις μας κάνουν να νιώθουμε αισιοδοξία για...

Κρήτη: Στο Ηράκλειο η Σοφία, το διασημότερο ανθρωπόμορφο ρομπότ

Στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής MRC (Minoan Robotsports Competition) που πραγματοποιείται στο Ηράκλειο...