ΤΟΠΙΚΑ

Δικαίωση για την Σούζαν Ίτον: Ισόβια κάθειρξη συν 13 χρόνια για τον δολοφόνο της – Συγκινημένη η οικογένειά της

Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης επιβεβαίωσε την ενοχή του 32χρονου για τη φρικτή δολοφονία της Αμερικανίδας επιστήμονα Σούζαν Ίτον. Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε ομόφωνα σε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία, 13 χρόνια κάθειρξης για τον βιασμό και επιπλέον τρεις μήνες για παράνομη οπλοκατοχή.

Η στυγνή δολοφονία της 60χρονης βιολόγου, η οποία είχε βρεθεί νεκρή στο αυτοκίνητό της στο Κολυμπάρι το 2019, είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ο 32χρονος είχε ομολογήσει το έγκλημα, περιγράφοντας με λεπτομέρειες τον αποτρόπαιο τρόπο με τον οποίο είχε βιάσει και δολοφονήσει την άτυχη γυναίκα.

Η σημερινή απόφαση του Εφετείου επιβεβαιώνει την ενοχή του κατηγορούμενου και αποτελεί μια δικαίωση για την οικογένεια και τους φίλους της Σούζαν Ίτον.

Δικηγόρος της Οικογένειας της Σούζαν Ίτον: “Κλείνει το Δικαστικό Κεφάλαιο Μιας Τραγωδίας”

Μετά την ολοκλήρωση της δίκης για τη δολοφονία της Σούζαν Ίτον, η δικηγόρος της οικογένειας, Βάσω Πανταζή, δήλωσε: “Για μας κλείνει το δικαστικό κομμάτι μιας τραγικής και φρικιαστικής ιστορίας. Όσοι ήσασταν σήμερα παρόντες και παρούσες στην αίθουσα, νομίζω ότι συγκλονιστήκατε από το μέγεθος αυτής της φρικιαστικής ιστορίας.”

Η κα Πανταζή εξέφρασε τις ευχαριστίες της οικογένειας της Σούζαν Ίτον από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τα παιδιά της και τον σύζυγό της, προς όλους τους Κρητικούς για κάθε άνθρωπο που βοήθησε να βρεθεί το πτώμα της Σούζαν και να ξεκινήσει η δικαστική διαδικασία. “Μετά τη δικαστική αυτή λήξη της υπόθεσης, δυστυχώς η πρωινή μου πρόβλεψη επιβεβαιώθηκε. Ο κατηγορούμενος δεν μετανόησε απλά, αλλά υπήρξε και προκλητικός.”

Η ελληνική δικαιοσύνη, όπως τόνισε η κα Πανταζή, εκτίμησε ότι δεν υπήρξε καμία ηθική μεταστροφή του κατηγορούμενου. Η απόφαση τον τοποθετεί πλέον στους ανθρώπους που θα είναι για επί μακρόν στη φυλακή, μέχρι να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της καταστροφής και της τραγωδίας που έσπειρε σε δύο μικρά παιδιά και σε έναν σύζυγο.

Η οικογένεια της Σούζαν Ίτον δεν θα ζητήσει αποζημιώσεις από το ελληνικό κράτος, καθώς το οικονομικό κομμάτι δεν την ενδιαφέρει. Το μόνο που την ενδιέφερε πραγματικά ήταν να εξασφαλιστεί ότι ο κατηγορούμενος δεν θα επιστρέψει σύντομα στην κρητική κοινωνία.

Πιο αναλυτικά, είπε προς τα ΜΜΕ:

Για μας κλείνει το δικαστικό κομμάτι μιας τραγικής και φρικιαστικής ιστορίας. Όσοι ήσασταν σήμερα παρόντες και παρούσες στην αίθουσα, νομίζω ότι συγκλονιστήκατε από το μέγεθος αυτής της φρικιαστικής ιστορίας.

Θέλω να μεταφέρω τις ευχαριστίες της οικογένειας από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και από τα παιδιά της που ζουν εκεί, και τον σύζυγό της, προς όλους τους Κρητικούς για κάθε άνθρωπο που βοήθησε με τη δύναμή του να βρεθεί το πτώμα της Σούζαν και να ανοίξει αυτή η δικαστική ιστορία για την επιτέλους αποκατάσταση της ψυχής της και την ηρεμία εκεί που βρίσκεται.

Μετά τη δικαστική αυτή λήξη της υπόθεσης σήμερα στο εφετείο της Κρήτης, δυστυχώς η πρόβλεψή μου η πρωινή επιβεβαιώθηκε. Ο κατηγορούμενος δεν μετανόησε απλά, αλλά υπήρξε και προκλητικός. Η ελληνική δικαιοσύνη εκτίμησε ότι, όπως τόνισε και ο Εισαγγελέας της έδρας, αλλά και η πρόεδρος του δικαστηρίου, δεν υπήρξε καμία ηθική μεταστροφή του ανθρώπου αυτού.

Νομίζω ότι η απόφαση αυτή τον τοποθετεί πλέον στους ανθρώπους που θα είναι για επί μακρόν μέσα στη φυλακή, μέχρις ότου θεωρώ θα συνειδητοποιήσει το μέγεθος της καταστροφής και της τραγωδίας που έσπειρε σε δύο μικρά παιδιά που στερούνται τη μητέρα τους και σε έναν σύζυγο που έχασε την αγάπη της ζωής του ένα τραγικό μεσημέρι στην Κρήτη.

Σας ευχαριστούμε όλους για την κάλυψη του θέματος αυτού. Μου ζήτησε η οικογένεια επίσης να μεταφέρω την αμέριστη εμπιστοσύνη που είχε από την αρχή στη διεξαγωγή αυτής της έρευνας, τόσο από την αστυνομία όσο και από την ποινική δικαιοσύνη.

Η οικογένεια δεν θα ζητήσει αποζημιώσεις από το ελληνικό κράτος. Καθόλου δεν την ενδιαφέρει το οικονομικό κομμάτι. Το μόνο που την ενδιέφερε πραγματικά ήταν να εξασφαλιστεί ότι αυτός ο άνθρωπος δεν θα επιστρέψει σύντομα στην κρητική κοινωνία.

Φάνηκε μέσα από την αποδεικτική διαδικασία, και το είδατε όλοι, ότι επί δύο έτη έψαχνε τα θύματά του. Γλίτωσαν πέντε γυναίκες από τα χέρια του. Δυστυχώς δεν γλίτωσε η Σούζαν, η οποία έζησε κάτι μέχρι να πεθάνει μέσα σε αυτή τη σπηλιά που τη βρήκαν οι Κρητικοί βοσκοί που έψαχναν κάτι το οποίο ξεπερνά και την πιο αρρωστημένη φαντασία.

Την ενοχή του 32χρονου είχε προτείνει ο Εισαγγελέας

Νωρίτερα, ο κατηγορούμενος, που σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη συν 13 χρόνια, απολογούμενος ισχυρίστηκε ότι ο θάνατος της 60χρονης οφείλεται σε τροχαίο ατύχημα. Ωστόσο, ο Εισαγγελέας απέρριψε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό αυτό, τονίζοντας ότι οι αποδείξεις καταδεικνύουν σαφώς ότι ο 32χρονος διέπραξε τα εγκλήματα με ψυχραιμία και προμελέτη.

“Ο δράστης βρισκόταν σε σεξουαλική υπεριέγερση και έψαχνε με οποιοδήποτε τρόπο γυναίκα για να συνευρεθεί” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Εισαγγελέας, προσθέτοντας ότι παρά τις αναφορές του κατηγορούμενου σε επαφές με τη μαύρη μαγεία και φωνές πνευμάτων, διέπεται από αυτοκυριαρχία και οργάνωση.

Ο Εισαγγελέας υπογράμμισε ότι ο βιασμός, τον οποίο ο κατηγορούμενος έχει ομολογήσει και περιγράψει αναλυτικά, έγινε τόσο κατά φύση όσο και παρά φύση, ενώ ο θάνατος της 60χρονης επήλθε μετά την πτώση της από ύψος. “Ενώ την βιάζει ξεκινά να επέρχεται νεκρική ακαμψία” ανέφερε ο Εισαγγελέας, περιγράφοντας τα σοκαριστικά ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος, ενώ εκτίει την ποινή του στις φυλακές Τριπόλεως, συνεχίζει να ασχολείται με τελετές μαύρης μαγείας και να ισχυρίζεται ότι φωνές πνευμάτων τον καθοδηγούν.

Η υπόθεση έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η απόφαση του δικαστηρίου.

Σημειώνουμε ότι στο δικαστήριο βρίσκεται τόσο η Τζούλι Ίτον, αδελφή της Σούζαν Ίτον όσο και ο γιος της (διαβάστε δηλώσεις ΕΔΩ).

Σε δηλώσεις της μάλιστα προς τα ΜΜΕ πριν την έναρξη της δίκης είπε:

“Είναι πολύ, πολύ δύσκολο να είμαι εδώ. Υπάρχουν τόσες πολλές αναμνήσεις που είναι πολύ δύσκολες. Και παρόλο που υπήρχε τόση καλοσύνη από τόσους πολλούς ανθρώπους, είναι απλώς πολύ, πολύ δύσκολο να είμαι εδώ.””

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Χανιά: 59 νέα περιστατικά κρούσματα γαστρεντερίτιδας στο νοσοκομείο – Τι πρέπει να ξέρετε

Το Νοσοκομείο Χανίων αναμένεται να επαναξιολογήσει την Παρασκευή την κατάσταση σχετικά με τη λήξη ή…

12 mins ago

Χανιά: Νέο κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης υπέρ του Τούρκου δημοσιογράφου απεργού πείνας Ali Ercan Gökoğlu – Τι αναφέρει σε δήλωσή του

Το Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας σε νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης για…

44 mins ago

Προσβάσιμο για τους επισκέπτες την Παρασκευή το Φαράγγι της Σαμαριάς

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) ανακοινώνει ότι από αύριο Παρασκευή 18 Οκτωβρίου…

2 hours ago

Κ. Ζαχαριάδης: “Πολιτική για τον Στέφανο Κασελάκη είναι μόνο για τους πολύ εύπορους”

Σε μια συνέντευξη στο Attica TV, ο Κώστας Ζαχαριάδης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε την ανησυχία…

2 hours ago

Διαμαρτυρία εργαζομένων ΚΕΘΕΑ Αριάδνη στην 7η ΥΠΕ Κρήτης

Στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η ΥΠΕ πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη στο Ηράκλειο, με αίτημα…

3 hours ago

Ο Χ. Μαμουλάκης για την επίσκεψη Σταϊκούρα στην Κρήτη

Απάντηση στις πανηγυρικές δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα δίνει ο Τομεάρχης Οικονομικών…

3 hours ago

This website uses cookies.