26 C
Chania
Δευτέρα, 22 Ιουνίου, 2026

5ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων: «Αρχεία της Θάλασσας» στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης

Ημερομηνία:

Η συζήτηση «Αρχεία της Θάλασσας: Ιστορίες για θαλάσσιους κόσμους σε σύγκρουση και διασύνδεση» θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων 2026, την Τρίτη 23 Ιουνίου 2026, από τις 18:00 έως τις 19:00, στην Αίθουσα 2 του Θεάτρου Μίκης Θεοδωράκης.

Εκεί που συναντήθηκαν στο παρελθόν οι ανθρώπινοι και οι θαλάσσιοι κόσμοι γεννήθηκαν οι ιστορίες των Αρχείων της Θάλασσας. Σ’ αυτές, θαλάσσια πλάσματα, ανθρώπινη ευρηματικότητα και η καθηλωτική παλίρροια της ιστορίας δημιούργησαν γέφυρες πολιτισμού που γεφυρώνουν τους κόσμους σε σύγκρουση και μας δίνουν ελπίδα.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν η Δήμητρα Μυλωνά, αρχαιολόγος-ζωοαρχαιολόγος και ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Αιγιακής Προϊστορίας-Κέντρο Μελέτης Ανατολικής Κρήτης στην Παχιά Άμμο Λασιθίου, καθώς και η Ρωξάνη Μαργαρίτη, καθηγήτρια Μεσαιωνικής Θαλάσσιας Ιστορίας στο Κέντρο Μεσανατολικών και Νοτιοασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Emory στη Georgia των ΗΠΑ.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Μαρία Ανδρεαδάκη Βλαζάκη, επίτιμη γενική διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και διευθύντρια Ανασκαφών στον λόφο Καστέλι Χανίων.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με το ιστολόγιο «Τα Αρχεία της Θάλασσας» (https://www.archivesofthesea.com/blog).

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης: «Το Κράτος ψηφιοποιεί την πείνα» με το «Πόσο Κάνει»

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης καταγγέλλει την πλατφόρμα «Πόσο Κάνει» ως «ψηφιοποίηση της πείνας» και ζητά ουσιαστικά μέτρα κατά της ακρίβειας.