5 συμβουλές για την επιλογή ιατρικής στολής

Κανένα σχόλιο

Εάν εργάζεστε στον κλάδο της ιατρικής, τότε ανήκετε στην κατηγορία των εργαζόμενων που θα πρέπει να ακολουθεί ένα αυστηρό πρωτόκολλο σχετικά με την ενδυμασία του. Όμως, δεν είναι εύκολο να επιλέξετε τις κατάλληλες ιατρικές στολές. Για τον λόγο αυτό, έχουμε συγκεντρώσει 5 χρήσιμες συμβουλές για να βρείτε τη στολή που σας ταιριάζει.

1. Δείτε τις οδηγίες φροντίδας

Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι οι ιατρικές στολές εκτίθενται καθημερινά τόσο σε λεκέδες όσο και σε βακτήρια. Για τον λόγο αυτό πρέπει να καθαρίζονται σχολαστικά ακολουθώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα. Συνήθως οι στολές πλένονται στο πλυντήριο ρούχων μαζί με ξύδι ή στο χέρι μόνο με κρύο νερό και καλό τρίψιμο. Επιλέξτε μια στολή που δεν απαιτεί καθάρισμα με κάποιον συγκεκριμένο τρόπο, για να αποφύγετε την ταλαιπωρία αργότερα.

"Sponsored links"

2. Μετρηθείτε σωστά

Πριν προβείτε στην αγορά μιας στολής θα πρέπει να γνωρίζετε ποιες είναι οι διαστάσεις σας, ιδιαίτερα αν πρόκειται να παραγγείλετε τη στολή σας. Με τη βοήθεια μιας μεζούρας καταγράψτε τις μετρήσεις για τους ώμους, το στήθος, την περιφέρεια και τους γοφούς σας. Εάν υπάρχει η δυνατότητα, καλό θα ήταν να ζητήσετε βοήθεια στις μετρήσεις από κάποιο άλλο άτομο προκειμένου να διατηρήσετε τη σωστή στάση κατά τη διάρκεια της μέτρησης.

3. Επιλέξτε το κατάλληλο χρώμα

Ορισμένοι οργανισμοί έχουν ορίσει συγκεκριμένα χρώματα για τις ιατρικές στολές. Αν έχετε δικό σας ιατρείο, π.χ. αν είστε οδοντίατρος, μπορείτε να επιλέξετε το χρώμα που εσείς θέλετε. Όμως, θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι για τη βαφή του υφάσματος έχουν χρησιμοποιηθεί ποιοτικά υλικά προκειμένου να μην ξεθωριάσει κατά το πλύσιμο.

4. Διαλέξτε προσεκτικά το ύφασμα

Το ύφασμα κατασκευής είναι πολύ σημαντικό σε μια ιατρική στολή. Θα πρέπει να αναπνέει, να είναι ανθεκτικό και υγροσκοπικό προκειμένου να απορροφά την υγρασία. Ταυτόχρονα δε θα πρέπει να απορροφά ουσίες όπως το αίμα, τα φάρμακα και τα διάφορα βιολογικά υγρά.

5. Ελέγξτε πόσο συχνά πρέπει να γίνεται η αντικατάσταση

Παρόλο που δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη νομοθεσία στην Ελλάδα που να ορίζει ποιες είναι οι προδιαγραφές που θα πρέπει να έχει μια ιατρική στολή, το ιατρικό προσωπικό θα πρέπει να φροντίζει να αντικαθιστά συχνά τα ρούχα εργασίας του, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις έξαρσης ασθενειών.

Φωτογραφία: depositphotos.com

"Sponsored links"

Στα : Υγεια

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live