22.9 C
Chania
Παρασκευή, 10 Ιουλίου, 2026

5 χρονια φυλάκιση για τον ταμία του Δήμου Γαύδου που υπεξαιρεσε μισό εκατομμυριο ευρώ

Ημερομηνία:

Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβριου πραγματοποιηθηκε στο Πενταμελες Εφετειου Κακουργηματων Χανιων η δικη για την υποθεση υπεξαιρεσης μισου εκατομμύριου ευρώ από τον ταμία του Δήμου Γαύδου.

Η υπεξαίρεση έγινε πριν δέκα χρόνια με το δικαστήριο να κρίνει τον κατηγορούμενο ένοχο και σε δεύτερο βαθμό επεβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης 5 ετών κατά πλειοψηφία.

Καταδικάστηκε μόνο για την υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος ενώ παραγράφηκε το αδίκημα της πλαστογραφίας. Στον κατηγορούμενο αναγνωριστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την τέλεση της πράξης.

Σημειώνουμε ότι ήδη έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης 22 μηνών, αιτήθηκε αποφυλάκισης έως το Εφετείο και τώρα θα ξαναοδηγηθεί στις φυλακές.

Θα ακολουθήσει και το αστικό δικαστήριο το οποίο θα αποφασίσει για το ποσό που θα πρέπει να επιστρέψει.

 

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το «100» κάλεσε η Κωνσταντοπούλου ζητώντας τη σύλληψη των γαλάζιων βουλευτών

Εκτός ελέγχου βγήκε η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της...

Ανδρουλάκης: Αυτές είναι οι 17 κοστολογημένες δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για τους συνταξιούχους

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε τη ΝΔ πως αθέτησε την δέσμευσή της...

Ο κρητικός διατροφικός πολιτισμός στο επίκεντρο: Παρουσιάζεται στα Χανιά το νέο βιβλίο του Μιχάλη Μ. Μινουδάκη

Μια ξεχωριστή πολιτιστική και γαστρονομική εκδήλωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί...