14.8 C
Chania
Saturday, December 13, 2025

5 χρόνια φυλακή χωρίς αναστολή για το θανατηφόρο τροχαίο που κόστισε τη ζωή του Νίκου Μανουσέλη

Ημερομηνία:

Αυστηρή η ποινή του Τριμελές Πλημμελειοδικείου Χανίων στην υπόθεση του θανάτου του Χανιώτη οικονομολόηου Νίκου Μανουσέλη σε τροχαίο δυστύχημα.

Το δικαστήριο αποφάσισε να επιβάλλει την αυστηρότερη των ποινών για την κατηγορία του φόνου εξ αμελείας, δηλαδή, 5 χρόνια φυλακή δίχως αναστολή και δίχως δυνατότητα μετατροπής της ποινής σε χρηματική.

Υπενθυμίζουμε ότι το ατύχημα είχε συμβεί στις 29 Ιουλίου του 2013 επί το ύψος του Αγίου Ματθαίου όταν seat ibiza κόκκινου χρώματος πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και κτύπησε το μηχανάκι που επέβαινε ο Νίκος Μανουσέλης με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του.

Τελικά, μία βδομάδα μετά, ο γνωστός οικονομολόγος υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο Νίκος Μανουσέλης ήταν συνιδιοκτήτης της Εταιρίας Συμβούλων «ΕΡΜΗΣ» καθώς και πτυχιούχος Οικονομολόγος της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών Επιστημών. Επίσης ήταν μέλος του Δ.Σ. της Παγκρήτιας Τράπεζας και μέλος της επιτροπής διοίκησης του ΕΑΚ Χανίων.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία το νέο κύκλωμα στην Κρήτη

τον σχηματισμό δικογραφίας για 15 άτομα και συνολικά για...