500 εκατ. ευρώ στην Κρήτη από πώληση του ελαιολάδου

Κανένα σχόλιο

Τεράστιο εμπορικό ενδιαφέρον καταγράφεται από μεγάλους οίκους τους εξωτερικού, και κυρίως της Ισπανίας και της Ιταλίας, όσον αφορά το κρητικό ελαιόλαδο που φθάνει στην ολοκλήρωση της ελαιοσυγκομιδής.

«Οι εξαγωγές ανέρχονται στο 80% (περίπου 80.000 τόνοι). Όλο αυτό το κρητικό ελαιόλαδο έχει φύγει για εξαγωγή ενώ ποιοτικά ήταν άριστο με μέση οξύτητα περίπου στις 4 γραμμές. Ήταν σούπερ χρονιά και ποιοτικά και ποσοτικά, που την είχε ανάγκη ο ελαιοπαραγωγός του νησιού», αναφέρει στο cretalive ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ κ. Μύρων Χιλετζάκης.

«Είναι μία σεζόν με υπερβεντέμα στο νησί, είναι η χρονιά που ο παραγωγικός κύκλος θα κλείσει με πάνω από 110.000 τόνους ελαιολάδου. Είναι η χρονιά που στην Κρήτη θα πέσουν περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ από την πώληση ελαιολάδου» τονίζει ο ίδιος.

"Sponsored links"

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, έχει μείνει περίπου ένα 20% αμάζευτες ελιές, ειδικά στο νότο, στην περιοχή της Μεσαράς και με αυτό το ποσοστό ολοκληρώνεται η ελαιοκομική περίοδος 2022-2023.

«Ήταν μία από τις καλύτερες χρονιές. Μας θύμισε στο κομμάτι των τιμών τη χρονιά του 1991, όταν είχε ανακοινωθεί τιμή στο ελαιόλαδο 1.350 δραχμές ενώ φέτος η ανώτερη τιμή που έχει ανακοινωθεί στο νησί είναι από συνεταιριστική οργάνωση στην τιμή των 5,20 ευρώ» λέει ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου.

«Καλό θα είναι οι παραγωγοί να μην ανησυχούν για πτώση στην τιμή του ελαιολάδου γιατί υπάρχει πολύ μεγάλο εμπορικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό και δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο να πέσει η τιμή του» επισημαίνει καταλήγοντας.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live