16.5 C
Chania
Τετάρτη, 22 Απριλίου, 2026

Εκδήλωση με προβολή ντοκιμαντέρ στην Ανώπολη: “Τα ναζιστικά μυστικά της Γερμανίας στην Ελλάδα»

Ημερομηνία:

Το Σάββατο 12 Ιουλίου 2025, στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Ανώπολης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ «Τα ναζιστικά μυστικά της Γερμανίας στην Ελλάδα», στο πλαίσιο εκδήλωσης μνήμης αφιερωμένης στη Μάχη της Κρήτης. Η δράση αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία ιστορικής αναδίφησης, αλλά και ζωντανού διαλόγου γύρω από τα γεγονότα που διαμόρφωσαν τη σύγχρονη ιστορία του τόπου μας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Δημοτικό Σχολείο Ανώπολης με πρωτοβουλία της Προϊσταμένης Βάσως Σταθοπούλου, με τη στήριξη του Δήμου Σφακίων και τη συμμετοχή συνεργάτη της ομάδας παραγωγής του ντοκιμαντέρ, του δημοσιογράφου των “Χανιώτικων Νέων”, Γιώργου Κώνστα.

Ο ίδιος συντόνισε τη διαλογική συζήτηση που ακολούθησε την προβολή, προσφέροντας πολύτιμες επεξηγήσεις και ζωντανό σχολιασμό, ενθαρρύνοντας την ενεργή συμμετοχή του κοινού και συμβάλλοντας ουσιαστικά στην κατανόηση των ιστορικών πτυχών του θέματος.

Μετά την προβολή, στον αύλειο χώρο του σχολείου προσφέρθηκε πλούσιο κέρασμα, προσφορά των γονέων των μαθητών και των κατοίκων της Ανώπολης, οι οποίοι, με ιδιαίτερη φροντίδα και γενναιοδωρία, συνέβαλαν καθοριστικά στη δημιουργία μιας ζεστής και φιλόξενης ατμόσφαιρας.

Ο Δήμος Σφακίων εξασφάλισε τη φιλοξενία των συντελεστών της δράσης, ενώ παρόντες εκ μέρους του Δήμου ήταν ο Αντιδήμαρχος Σφακίων Βαρδής Γυπαράκης, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, και η ειδική σύμβουλος του Δημάρχου, Νεκταρία Γλυμενάκη. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προσφέρθηκαν επίσης αναμνηστικά δώρα ως ένδειξη εκτίμησης για τη συμβολή των προσκεκλημένων στην ανάδειξη και διατήρηση της ιστορικής μνήμης του τόπου μας.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων: Καταγγελία για άνοιγμα καταστημάτων όλες τις Κυριακές

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χανίων καταγγέλλει την απόφαση του Δημάρχου για άνοιγμα καταστημάτων όλες τις Κυριακές Μάιο-Οκτώβριο σε πέντε περιοχές των Χανίων.

Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος Πολυτεχνείου Κρήτης: Καταγγελία για συνδικαλιστική δίωξη φοιτητών και κινητοποίηση την Πέμπτη κατά την απολογία

Ο Ενιαίος Φοιτητικός Σύλλογος Πολυτεχνείου Κρήτης καταγγέλλει πειθαρχική δίωξη τεσσάρων φοιτητών ΗΜΜΥ από τον καθηγητή Γυφτάκη και τον κοσμήτορα Καρυστινό για συνδικαλιστική δράση.

Ο ιταλικός Άρειος Πάγος ακυρώνει την απαγόρευση Ντράγκι για Δίστομο και γερμανικές αποζημιώσεις

Ο ιταλικός Άρειος Πάγος ακύρωσε με απόφασή του την απαγόρευση Ντράγκι, επιτρέποντας στους Διστομίτες να προχωρήσουν στην εκτέλεση της απόφασης για γερμανικές αποζημιώσεις.

Σωματείο Επισιτισμού Χανίων: Κάλεσμα σε απεργία την Πρωτομαγιά 2026

Το Σωματείο Επισιτισμού Χανίων καλεί σε απεργία Πρωτομαγιάς 2026 με κεντρικό σύνθημα «Λεφτά για μισθούς, όχι για πολέμους». Γενική συνέλευση στις 29 Απριλίου.