13.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Και νυχτερινές αφίξεις μεταναστών στην Κρήτη – Μπαριτάκης: “Πρόβλημα που δυστυχώς παραμένει και καθημερινά αυξάνεται”

Ημερομηνία:

Συνεχίστηκαν και κατά την διάρκεια της νύχτας οι αφίξεις μεταναστών νότια της Κρήτης, που το τελευταίο 24ωρο λόγω των καλών καιρικών συνθηκών παρουσιάζουν έξαρση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 22 αλλοδαποί, ανάμεσα τους και ανήλικοι, έφτασαν τη νύχτα στο Καστρί του Δήμου Βιάννου, ενώ την ίδια ώρα 32 μετανάστες αποβιβάστηκαν και στους Καλούς Λιμένες.

Σχολιάζοντας την άφιξη των παράτυπων μεταναστών στο Καστρί, ο Δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης έκανε λόγο για  ένα πρόβλημα που δυστυχώς παραμένει και καθημερινά αυξάνεται“.

Μάλιστα σε ανάρτηση του στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook επεσήμανε πως “Για άλλη μια φορά ως Δημοτική Αρχή παρέχουμε τα αυτονόητα και φροντίζουμε για την μεταφορά τους!”

Υπενθυμίζεται ότι χθες στήθηκαν τρεις επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών, κινητοποιώντας τις λιμενικές και όχι μόνο αρχές. Το ένα περιστατικό αφορά σε 62 αλλοδαπούς που εντοπίστηκαν σε λέμβο στη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου, 50 περίπου παράτυπους μετανάστες που  εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή του Τσούτσουρα, καθώς και 30  περίπου αλλοδαπούς που διασώθηκε στα ανοιχτά της Ιεράπετρας.

Η μια μετά την άλλη και πάλι, οι επιχειρήσεις για μετανάστες νότια της Κρήτης

Εντωμεταξύ, όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό,  οι μετανάστες που διασώθηκαν χθες το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή 17 ν.μ. νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας, φιλοξενούνται προσωρινά σε χώρο στο λιμάνι του Ηρακλείου, ενώ εν συνεχεία πρόκειται να προωθηθούν στο ΚΥΤ Μαλακάσας. Πρόκειται για 22 άνδρες και μεταξύ των οποίων και πέντε ανήλικοι, που κατά δήλωσή τους εκκίνησαν τις βραδινές ώρες την 12.10.25 από το Τομπρούκ της Λιβύης, καταβάλλοντας για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα χρηματικά ποσά 10.000 δηναρίων Λιβύης, 2.000 δολαρίων Η.Π.Α. και 150.000 γκίνε Αιγύπτου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ένας 19χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Σουδάν), για παράβαση του άρθρου 83 του Ν. 3386/2005 “Παράνομη είσοδος στη χώρα”, του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 “Διευκόλυνση” και του άρθρου 306 Π.Κ. “Έκθεση”, καθώς αναγνωρίστηκε ως ο διακινητής των υπολοίπων.

Ως προς τους αλλοδαπούς που εντοπίστηκαν σε λέμβο 50 μέτρα από την ακτή, στην περιοχή “ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ” Ιεράπετρας χθες το απόγευμα, το Λιμενικό ανακοίνωσε σχετικά:

“Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ιεράπετρας για την ύπαρξη μιας λέμβου με αλλοδαπούς επιβαίνοντες 50 μέτρα από την ακτή, στην περιοχή  “ΝΕΑ ΑΝΑΤΟΛΗ’’ Ιεράπετρας.

Στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ μετέβησαν στο σημείο, όπου εντόπισαν τριάντα τρεις (33) αλλοδαπούς (30 άνδρες και 3 γυναίκες) επί της παραλίας.

 Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας στους Μύθους Ιεράπετρας. 

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας”

cretalive.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ