8.8 C
Chania
Tuesday, January 13, 2026

54 μετανάστες εντοπίστηκαν στην Τρυπητή–Φόβοι για νέες ροές

Ημερομηνία:

Ακόμα μία λέμβος με 54 πρόσφυγες και μετανάστες από τη βόρεια Λιβύη εντοπίστηκε σήμερα, Σάββατο, το πρωί, αυτή τη φορά στην παραλία της Τρυπητής.

Μαζί με τα 117 άτομα που εντοπίστηκαν νωρίτερα σε δύο λέμβους στη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου, οι μετανάστες θα μεταφερθούν -σύμφωνα με πληροφορίες- στην Παλαιόχωρα και από εκεί στο λιμάνι της Σούδας, όπου θα γίνει η καταμέτρηση τους και θα αναχωρήσουν το βράδυ για την Αθήνα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες όλες οι διαδικασίες και για τις δύο ομάδες μεταναστών θα γίνουν ταχύτατα, χωρίς να χρειαστεί να φιλοξενηθούν για μέρες στις εγκαταστάσεις της Αγυιάς, όπου παραμένουν ακόμα άτομα από τις προηγούμενες “καραβιές”.

Γενικότερα, το Λιμενικό, η Frontex και οι Αρχές σε ολόκληρη την νότια Κρήτη, έχουν τεθεί σε επιφυλακή, καθώς έπεσαν οι άνεμοι και με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών η ροή μεταναστών που είδαμε το προηγούμενο δεκαήμερο είναι πολύ πιθανό να επαναληφθεί.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ