14.8 C
Chania
Friday, December 5, 2025

Ρέθυμνο: Εντοπισμός βαρύτατου οπλοστασίου και πέντε συλλήψεις – Η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στον Άγιο Βασίλειο

Ημερομηνία:

Στη σύλληψη πέντε ατόμων και την κατάσχεση πλήθους πολεμικών και λοιπών όπλων προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στο Ρέθυμνο, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής.

Ισχυρό πλήγμα στην παράνομη οπλοκατοχή κατάφεραν οι αστυνομικές υπηρεσίες της Κρήτης, ύστερα από στοχευμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε περιοχές του Δήμου Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο. Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται πέντε ημεδαποί, ηλικίας από 36 έως 52 ετών, οι οποίοι φέρονται να διατηρούσαν στην κατοχή τους ένα πραγματικό οπλοστάσιο, που περιελάμβανε από πολεμικά τυφέκια και υποπολυβόλα μέχρι ξίφη και φυσίγγια αντιαεροπορικού όλμου.

Το χρονικό της αστυνομικής εφόδου

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε χθες, 24 Νοεμβρίου 2025, και αποτέλεσε προϊόν μεθοδικού σχεδιασμού από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ρεθύμνου. Στην προσπάθεια συμμετείχαν ενεργά αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) καθώς και δυνάμεις του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Ρεθύμνου.

Οι αρχές, αξιοποιώντας πληροφορίες και στο πλαίσιο του ειδικού σχεδιασμού για την πρόληψη της εγκληματικότητας, πραγματοποίησαν εξονυχιστικές έρευνες στις οικίες και σε λοιπούς χώρους που χρησιμοποιούν οι συλληφθέντες. Η εικόνα που αντίκρισαν τα κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. επιβεβαίωσε τις ενδείξεις για εκτεταμένη παραβίαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Τι αποκάλυψαν οι έρευνες

Ο κατάλογος των κατασχεθέντων είναι μακρύς και ενδεικτικός της βαρύτητας της υπόθεσης. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πολεμικά τυφέκια, ένα υποπολυβόλο, καθώς και τρεις κορμοί πολεμικών τυφεκίων. Η «συλλογή» των κατηγορουμένων περιελάμβανε επίσης βαρύ οπλισμό χειρός, αποτελούμενο από έξι πιστόλια, ένα περίστροφο, καθώς και έναν σκελετό περιστρόφου.

Πέραν των πυροβόλων όπλων, οι αρχές εντόπισαν τέσσερα κυνηγετικά όπλα χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, καθώς και πέντε απομιμήσεις πιστολιών. Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί ο εντοπισμός ενός φυσιγγίου αντιαεροπορικού όλμου, μιας απομίμησης χειροβομβίδας και 39 κροτίδων.

Στα ευρήματα περιλαμβάνονται επίσης αγχέμαχα όπλα, συγκεκριμένα έξι ξίφη και ξιφίδια, καθώς και δύο ξιφολόγχες πολεμικών τυφεκίων. Τέλος, κατασχέθηκε μεγάλος όγκος πυρομαχικών, που αποτελείται από 171 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, καθώς και 1.169 πυροδοτημένα φυσίγγια (κάλυκες), στοιχείο που ίσως μαρτυρά τη συχνή χρήση των όπλων.

Η δικογραφία και η επόμενη μέρα

Σε βάρος των πέντε συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. υπογραμμίζει ότι η δράση εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου για την «πάταξη του φαινομένου της παράνομης οπλοκατοχής και γενικότερα την πρόληψη της εγκληματικότητας».

Την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ρεθύμνου, η οποία εξετάζει πλέον την προέλευση του οπλισμού αλλά και την πιθανή εμπλοκή του σε άλλες παράνομες δραστηριότητες. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων ανοιχτά των Χανίων – Η γεωγραφική κατανομή των Ρίχτερ

Έντονη σεισμική κινητικότητα καταγράφεται τις τελευταίες ώρες στον θαλάσσιο...