5,5 δισ. για 4 λεπτά στο διάστημα – Τα 4 προβλήματα της ανθρωπότητας που θα έλυνε με τα ίδια χρήματα ο Jeff Bezos

Κανένα σχόλιο

Ο Jeff Bezos πέρασε την «καλύτερη μέρα» της ζωής του, όπως είπε χαρακτηριστικά. Ταξίδεψε με ένα διαστημόπλοιο που σχεδίασε η εταιρεία του, Blue Origin, ξοδεύοντας περίπου 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια – για 4 μόνο λεπτά.

Πράγματι, o Bezos ξεχώρισε ανάμεσα στους δισεκατομμυριούχους με τα ιδιωτικά αεροσκάφη, τις επαύλεις, την πολυτέλεια. Στον πραγματικό κόσμο, όμως, υπάρχουν πραγματικά προβλήματα τα οποία θα είχαν λυθεί, αν εκείνος είχε αποφασίσει να σπαταλήσει αλλιώς τα χρήματα αυτά. Από την εξάλειψη της πείνας, μέχρι την ενίσχυση του εμβολιασμού κατά της πανδημίας, ο κόσμος θα μπορούσε να είχε γίνει λίγο καλύτερος.

Ας δούμε τι θα μπορούσε να γίνει, αντί για αυτό το ταξίδι στο διάστημα.

"Sponsored links"

1) Θα δινόταν τέλος στην πείνα 37,5 εκατομμυρίων ανθρώπων

Το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης απευθύνθηκε πρόσφατα στους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου – ανάμεσά τους και ο Bezos – με στόχο να συγκεντρωθούν 6 δισεκατομμύρια δολάρια και να μην λιμοκτονήσουν 41 εκατομμύρια συνάνθρωποί μας φέτος. Με τα 5,5 δισεκατομμύριά του, ο Bezos θα μπορούσε να βοηθήσει 37,5 εκατομμύρια πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη.

2) Θα γινόταν πλήρης χρηματοδότηση της COVAX και θα ετοιμάζονταν εμβόλια για 2 δισεκατομμύρια ανθρώπους σε αναπτυσσόμενα κράτη

Η COVAX παλεύει για το τέλος της ανισότητας λόγω των εμβολίων και εξασφαλίζει δόσεις για αναπτυσσόμενα κράτη. Η πρωτοβουλία έχει στόχο τις 2 δισεκατομμύρια δόσεις μέχρι το 2022 και, για να το καταφέρει, χρειάζεται 2, 6 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Bezos όχι μόνο θα χρηματοδοτούσε αυτήν την προσπάθεια, αλλά θα του περίσσευαν άλλα τόσα χρήματα για να βοηθήσει στη μάχη κατά της πανδημίας.

3) Θα χρηματοδοτούσε πλήρως τις ανθρωπιστικές αποστολές στη Νιγηρία, τη Δημοκρατία του Κονγκό, το Αφγανιστάν, τη Βενεζουέλα, την Υεμένη και το Κέρας της Αφρικής

Δεκάδες ανθρωπιστικές αποστολές έχουν στόχο να κάνουν τον κόσμο καλύτερο κι ο Jeff Bezos θα μπορούσε ολομόναχος να χρηματοδοτήσει όλες όσες συνεργάζονται με τον ΟΗΕ.

Θα μπορούσε να καλύψει τις ανθρωπιστικές παρεμβάσεις στη Νιγηρία (1 δισεκατομμύριο δολάρια), τη Δημοκρατία του Κονγκό (2 δισεκατομμύρια δολάρια), το Αφγανιστάν (1,2 δισεκατομμύρια δολάρια), τη Βενεζουέλα (0, 7 δισεκατομμύρια δολάρια), την Υεμένη και το Κέρας της Αφρικής (0, 6 δισεκατομμύρια δολάρια).

4) Θα βοηθούσε στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής

Η πτήση του Bezos στο διάστημα είχε τεράστιο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, επιβαρύνοντας την ατμόσφαιρα και συμβάλλοντας στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Με τα 5,5 αυτά δισεκατομμύρια, θα μπορούσε να βοηθήσει με επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων και την «πράσινη» αρχιτεκτονική.

"Sponsored links"

jenny.gr

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live