18.2 C
Chania
Friday, January 16, 2026

Γ. Σταθάκης: Είμαστε πλήρως δεσμευμένοι στο πρόγραμμα

Ημερομηνία:

Η κυβέρνηση είναι πλήρως δεσμευμένη στους όρους του προγράμματος, διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, προσθέτοντας ότι η Αθήνα έχει κάνει σημαντική πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο CNBC, o υπουργός υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει εστιάσει στο «σωστό μίγμα της δημοσιονομικής πολιτικής» και ειδικότερα στην αύξηση των φορολογικών συντελεστών για τους έχοντες και στη «χαλάρωση» των περικοπών στον δημόσιο τομέα.

«Οι δαπάνες για την εκπαίδευση και την υγεία είχαν φτάσει σε οριακό επίπεδο και έτσι, αποφασίσαμε ότι δεν θα γίνουν άλλες περικοπές σε αυτούς τους τομείς» εξήγησε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δημοσιονομικοί στόχοι θα επιτευχθούν χάρη στην αύξηση της φορολογίας σε τμήματα της κοινωνίας, τα οποία επηρεάστηκαν λιγότερο από την κρίση των προηγούμενων ετών.

Ευρεία η υποστήριξη στην κυβέρνηση

Ερωτηθείς για τη δημοσκοπική κατάρρευση της κυβέρνησης, ο Γ. Σταθάκης αντέτεινε ότι οι έρευνες στέλνουν μήνυμα πως η κυβέρνηση συνεχίζει να λαμβάνει μία ευρεία υποστήριξη.

«Υπάρχει η αντίληψη ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να ολοκληρώσει την τετραετία και να αναπτύσσει τις πολιτικές της» συμπλήρωσε, καταλήγοντας.

thepressproject.gr

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ