6ο τεύχος του διαδικτυακού περιοδικού «Πράσινος Πλανήτης» του ΚΠΕ Βάμου με αφιέρωμα στη Δεκαετία των Ωκεανών

Κανένα σχόλιο

Το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Κ.Ε.ΠΕ.Α (ΚΠΕ) Βάμου, στο πλαίσιο της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», που υλοποιείται μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυκλοφόρησε το 6ο τεύχος του διαδικτυακού περιοδικού «Πράσινος Πλανήτης»

Το διαδικτυακό αυτό περιοδικό εκδίδεται με την αξιοποίηση της πλατφόρμας και των εργαλείων που παρέχει το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο για την υποστήριξη σχολικών περιοδικών και εφημερίδων https://schoolpress.sch.gr/

Το τεύχος αυτό έχει αφιέρωμα στη Δεκαετία της Επιστήμης των Ωκεανών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (2021-2030). Η Δεκαετία αυτή κηρύχθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών θέλοντας να τονίσει τη σημασία των ωκεανών στην επιβίωσή μας και στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης.

"Sponsored links"

Θέλοντας να συμβάλουμε από την πλευρά μας στη δεκαετία αυτή, συγκεντρώσαμε σε αυτό το τεύχος:

  • Κείμενα του ΟΗΕ που μεταφράσαμε
  • Σκίτσα (στο εξώφυλλο,  σε αυτό το κείμενο και αλλού) που μας παραχώρησε ευγενικά η εικονογράφος Ρόζα Τσιάντα την οποία γνωρίσαμε στο Chaniartoon festival, το διεθνές φεστιβάλ κόμικ και animation των Χανίων.
  • Βίντεο και animation
  • Παιχνίδια όπως κρυπτόλεξα και σταυρόλεξα
  • Εικονογραφημένες ιστορίες σχετικά με τη θάλασσα και ζώα της θάλασσας
  • Πηγές σχετικά με τη θάλασσα στο διαδίκτυο
  • Σχέδια μαθημάτων για τη θάλασσα
  • Εκπαιδευτικό υλικό του ΚΠΕ Βάμου για τη θάλασσα και τη Μεσόγειο

Το περιοδικό είναι διαθέσιμο ελεύθερα για να το δει κανείς και να αξιοποιήσει υλικό από αυτό στο διαδίκτυο  στη διεύθυνση https://schoolpress.sch.gr/prasinosplanitis/archives/series/prasinosplanitis6

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live