17.8 C
Chania
Thursday, December 11, 2025

6.856.890 ευρώ για το Δικαστικό Μέγαρο Χανίων και 373.000 ευρώ για το Πρωτοδικείο Βάμου

Ημερομηνία:

Σε νέα εποχή εισέρχεται η Δικαιοσύνη στα Χανιά, καθώς εντάχθηκαν επίσημα στο κτιριακό πρόγραμμα του Υπουργείου Δικαιοσύνης δύο σημαντικά έργα που αναμένεται να βελτιώσουν ουσιαστικά τις υφιστάμενες δικαστικές υποδομές της περιοχής. Η παρουσίαση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Οκτωβρίου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών και αυτοδιοικητικών παραγόντων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, προβλέπονται:

  • Άμεσες επισκευές στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων, συνολικού ύψους 6.856.790 ευρώ, που αφορούν το κτίριο της Περιφέρειας – Δικαστήρια, με στόχο την ασφάλεια, τη λειτουργικότητα και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του.

  • Λειτουργική αναβάθμιση του Δικαστικού Κτιρίου του Πρωτοδικείου Βάμου, προϋπολογισμού 373.000 ευρώ, για τη βελτίωση των συνθηκών απονομής της Δικαιοσύνης στην ευρύτερη περιοχή του Αποκόρωνα.

Συνάντηση για το μέλλον των παλαιών Δικαστικών Φυλακών

Παράλληλα με την παρουσίαση του κτιριακού προγράμματος, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων είχε καίρια συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ. (Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων). Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η ταχύτερη προώθηση της αξιοποίησης του κτιρίου των παλαιών Δικαστικών Φυλακών, με στόχο τη μετατροπή του σε χώρο δικαστικής χρήσης.

Η εξέλιξη αυτή θεωρείται κρίσιμη για την αποσυμφόρηση των υπαρχουσών υποδομών και την ενίσχυση της λειτουργικότητας των δικαστικών υπηρεσιών, ενώ αναμένεται να ενταχθεί σε ένα ευρύτερο σχέδιο αναδιαμόρφωσης του δικαστικού χάρτη στην Κρήτη.

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ