26.8 C
Chania
Τετάρτη, 22 Ιουλίου, 2026

740 χιλιάδες ευρώ για το Βενιζέλειο

Ημερομηνία:

Την σύμβαση με προϋπολογισμό 740.000 ευρώ για την έναρξη του 3ου υποέργου (Α΄φάση: κατεδαφίσεις, γενικές εσκαφές, λειτουργικές προσαρμογές) για την κατασκευή των νέων πτερύγων στο γενικό νοσοκομείο Βενιζέλειο-Πανάνειο υπέγραψε χθες ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Στην υπογραφή της σύμβασης στην Περιφέρεια Κρήτης για την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου-χρηματοδοτείται από το Ε.Π. «Κρήτης και Νήσων Αιγαίου2007-2013- που θα αναβαθμίσει την νοσοκομειακή περίθαλψη στο νησί, ήταν επίσης:

Ο υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Γιώργος Νεοφώτιστος, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Δημήτρης Σταυράκης, ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου Νίκος Κοκκίνης, η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών Βενιζελείου Χρυσή Πουλινάκη, ο εκπρόσωπος της εργοληπτικής εταιρείας «ERGO ΚΑΛΟΥΔΑΚΗΣ Α.Ε», η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ηρακλείου Άννα Ροβύθη, και η Διευθύντρια αναπληρώτρια της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Ηρακλείου Χαρά Τριαματάκη.

Αντικείμενο εργασιών 3ου υποέργου

Το 3ο υποέργο περιλαμβάνει: α) τις κατεδαφίσεις υπαρχόντων κτισμάτων που εμποδίζουν την ανέγερση Νέων Πτερύγων, β) τις γενικές εκσκαφές και γ) τις λειτουργικές προσαρμογές που θα εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία του υπάρχοντος Κτιρίου του Νοσοκομείου.

Το 3ο υποέργο θα υλοποιηθεί παράλληλα με το 2ο (ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΕΡΓΟΥ “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΩΝ ΠΤΕΡΥΓΩΝ ΣΤΟ Γ.Ν.Η. “ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ-ΠΑΝΑΝΕΙΟ”) ώστε το πεδίο του έργου να δοθεί στον ανάδοχο του 4ου υποέργου (ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ-ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΩΝ ΠΤΕΡΥΓΩΝ) ελεύθερο αρχαιολογικών δεσμεύσεων για τις εργασίες ανέγερσης των νέων πτερύγων.

Η Α φάση κατασκευής περιλαμβάνει τα παρακάτω επιμέρους αντικείμενα:

1.Κατεδαφίσεις- Αποξηλώσεις –Γενικές εκσκαφές

Στον χώρο του Νοσοκομείου υπάρχουν κτίσματα που είτε βρίσκονται στην περιοχή όπου θα κατασκευασθούν οι Νέες Πτέρυγες, είτε στεγάζουν υπηρεσίες που θα μετεγκατασταθούν στους χώρους των Νέων Πτερύγων. Στην Φάση Α’ περιλαμβάνεται η κατεδάφιση μόνο των κτιρίων εκείνων που εμποδίζουν την ανέγερση ή βρίσκονται στην περιοχή ανέγερσης των Νέων Πτερύγων.

Τα κατεδαφιζόμενα κτίρια είναι στο παλαιό κτίριο 2 η πτέρυγα Γ3 (ουρολογική κλινική ,το Λεβητοστάσιο, το ηλεκτροστάσιο) , η αποθήκη υλικού , το κτίριο ιματισμού ,το διώροφο πρόκτισμα της πτέρυγας Γ2 και 3 τώλ.

Καθαιρούνται ακόμα οι βάσεις των κοντέινερς και των τωλ, οι ράμπες καθώς και οποιαδήποτε άλλη μικροκατασκευή βρίσκεται εντός του περιγράμματος εκσκαφών. Τα κοντέινερ θα μεταφερθούν σε νέα θέση νοτίως του κτιρίου Γ1 σε βάσεις από σκυρόδεμα που θα κατασκευαστούν στα πλαίσια του έργου.

2.Λειτουργικές Προσαρμογές

Προκειμένου το υπάρχον Νοσοκομείο να παραμείνει πλήρως λειτουργικό, μετά τις κατεδαφίσεις και τις γενικές εκσκαφές, θα εκτελεσθούν εργασίες α)συμπλήρωσης ή αποκατάστασης των υφιστάμενων Η/Μ Εγκαταστάσεων β) κατασκευή προσωρινού κλεισίματος ορισμένων ανοιγμάτων που θα προκύψουν από την κατεδάφιση του κτιρίου της ουρολογικής κλινικής που εξυπηρετούσαν την επικοινωνία του παλιού κτιρίου με το υπό κατεδάφιση κτίριο.

Όλες οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν υπό την καθοδήγηση, παρακολούθηση και συμμετοχή της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία.Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση μνήμης για τον πεσόντα Λοχία Κοσμά Γιαννακάκη στο Ζουνάκι Πλατανιά

Εκδήλωση μνήμης για τον πεσόντα Λοχία Κοσμά Γιαννακάκη στις 25 Ιουλίου 2026 στο Ζουνάκι Πλατανιά. Τιμή στον ήρωα της Κυπριακής εισβολής του 1974.

Μαρκογιαννάκης: Υποστήριξη των αιτημάτων για το Κτηματολόγιο στη συνάντηση με Παπαστεργίου

Ο βουλευτής Χανίων Αλ. Μαρκογιαννάκης χαιρετίζει τη συνάντηση Δικηγορικών Συλλόγων Κρήτης με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το Κτηματολόγιο και ζητά παράταση και υιοθέτηση προτάσεων.

19ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Παλαιόχωρας: Δύο γυναίκες στην κορυφή για πρώτη φορά στην ιστορία του

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, δύο γυναίκες, η GM Bella Khotenashvili και η IM Olga Badelka, βρίσκονται στην κορυφή του 19ου Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά Παλαιόχωρας με 4/4 νίκες.

Μανόλης Χνάρης: Απαιτούνται άμεσες ενέργειες για την αποκατάσταση της κτηματογράφησης στην Κρήτη

Ο βουλευτής Ρεθύμνης Μανόλης Χνάρης κατέθεσε Αναφορά για τα σοβαρά προβλήματα της κτηματογράφησης στην Κρήτη. Ζητείται παράταση προθεσμιών και αναμόρφωση της βάσης δεδομένων.