15.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Οργή των φωτορεπόρτερ για την απαξίωση της ελευθεροτυπίας

Ημερομηνία:

Την αγανάκτησή της για τη συνολική διαχείριση εκκένωσης της Ειδομένης εκφράζει η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας με ανακοίνωσή της, κάνοντας λόγο απαξίωση της ελευθεροτυπίας – Σε εξέλιξη η επιχείρηση, με εκπροσώπους των ΜΜΕ να παραμένουν αποκλεισμένου σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον καταυλισμό

Αναλυτικά, η ΕΦΕ κάνει λόγο για κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας και της πολυφωνίας του Τύπου, στο όνομα της προστασίας της ασφάλειας των φωτορεπόρτερ, η οποία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της, προσκρούει στην κοινή λογική:

«Αν υπάρχει κίνδυνος βιαιοπραγίας εκ μέρους των εγκλωβισμένων, ο στόχος θα είναι οι αστυνομικοί και όχι οι φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφοι, και σε κάθε περίπτωση όχι περισσότερο από αυτούς της ΕΡΤ και του ΑΠΕ».

Τέλος, οι φωτορεπόρτερ καταδικάζουν «απερίφραστα αυτή την απαξίωση της ελευθερίας του τύπου» και καλούν το υπουργείο «να προβεί στην ανάκληση της απόφασης και στη διασφάλιση της ελευθεροτυπίας, επιτρέποντας σε εκπροσώπους και των λοιπών ΜΜΕ να καλύψουν τα γεγονότα».

Σε τομείς η Ειδομένη

Η επιχείρηση ξεκίνησε το πρωί και όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, πάνω από 1.100 πρόσφυγες έχουν αναχωρήσει με λεωφορεία, με προορισμό δομές στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Η περιοχή έχει χωριστεί σε τομείς, ξεκινώντας από τα σημεία που είναι κοντά στον κεντρικό δρόμο και προχωρούν μέχρι τα σύνορα.

Δέκα διμοιρίες και ελικόπτερο τη ΕΛ.ΑΣ

Στην Ειδομένη, αναμένονται περισσότερες δυνάμεις της Αστυνομίας και μάλιστα έχουν ξεκινήσει από την Αττική πάνω από δέκα διμοιρίες.

Παράλληλα, αυξάνονται οι αστυνομικές δυνάμεις και στα κέντρα φιλοξενίας υπό τον φόβο αντιδράσεων, ενώ στη διάρκεια της επιχείρησης πάνω από την Ειδομένη πετά ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. το οποίο δίνει απευθείας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.

Μεταφορά 8.500 ατόμων

Η επιχείρηση, σύμφωνα με την κυβέρνηση, θα διαρκέσει από λίγες μέρες μέχρι και μια εβδομάδα, ενώ περίπου 8.500 υπολογίζεται ότι είναι τα άτομα που θα μεταφερθούν με λεωφορεία σε δομές σε όλη την Ελλάδα.

Πάντως ο προβληματισμός παραμένει σχετικά με το πώς θα αντιμετωπιστούν όσοι αντιδράσουν στη μετακίνηση.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=0JRCXZaEE0w”]

"google ad"

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...