15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Αντεγκλήσεις και αντιδράσεις από Δήμο Χανίων, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και KAE Ρέθυμνο Cretan Kings σχετικά με τη συμμετοχή της Frankfurt Fraport Skyliners στο τουρνουά μπάσκετ “Πέτρος Οικονομάκης”

Ημερομηνία:

Απάντηση έδωσε στη δημοσιότητα ο δήμος Χανίων σχετικά με τη συμμετοχή της ομάδας Frankfurt Fraport Skyliners στο διεθνές τουρνουά καλαθοσφαίρισης «Πέτρος Οικονομάκης» που θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά στα Χανιά.

Ο Δήμος Χανίων θεωρεί απολύτως φυσιολογική τη συμμετοχή μίας ομάδας στην οποία χορηγός είναι η εταιρεία Fraport η οποία θα ελέγχει 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, μεταξύ αυτών και των Χανίων.

Στην ανακοίνωσή του, ο δήμος Χανίων θεωρεί ότι η επισήμανση εκ μέρους των μέσων ενημέρωσης αυτής της παραφωνίας αποτελεί “σενάριο επιστημονικής φαντασίας” που έχει ως σκοπό τη δυσφήμιση της δημοτικής αρχής. Επισημαίνει ότι “είναι σταθερός και αταλάντευτος ο προσανατολισμός της Δημοτικής Αρχής, ενάντια στην παραχώρηση”.

Να σημειώσουμε ότι για το συγκεκριμένο θέμα ανακοίνωση έδωσε στη δημοσιότητα και η δημοτική παράταξη ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα Χανιά η οποία ζητά την ακύρωση του τουρνουά.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και η ΚΑΕ ΡΕΘΥΜΝΟ CRETAN KINGS η οποία τονίζει ότι “oποιαδήποτε προσπάθεια εμπλέκει πολιτικά ή άλλα παιχνίδια στον αθλητισμό μας βρίσκει αντίθετους και την καταδικάζουμε”.

Τι λέει ο Δήμος Χανίων

Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Χανίων επισημαίνει τα εξής:

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η αντίδραση μερίδας του ηλεκτρονικού τύπου αλλά και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα Χανιά για τη διεξαγωγή του 5ου διεθνούς τουρνουά καλαθοσφαίρισης «Πέτρος Οικονομάκης» που για πρώτη φορά θα φιλοξενηθεί στην πόλη μας.

Οι αναφορές για τη συμμετοχή της ομάδας «Frankfurt Fraport Skyliners» αλλά και όλες οι σεναρίου επιστημονικής φαντασίας κουβέντες, είναι τουλάχιστον ατυχείς μιας και η εταιρία είναι χορηγός της ομάδας και τίποτα παραπάνω σε σχέση με τη διοργάνωση.

Οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες όμως και τα ανυπόστατα δημοσιεύματα, μπορούν στ’ αλήθεια να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις αφού είναι προφανές ότι στην απέλπιδα προσπάθειά τους κάποιοι να δυσφημίσουν τη Δημοτική Αρχή Χανίων, καταφεύγουν σε τακτικές που στ’ αλήθεια θα μπορούσαν να προκαλέσουν την κοινή γνώμη με απρόβλεπτες συνέπειες.

Είναι άλλωστε γνωστές οι θέσεις της Δημοτικής Αρχής για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου Χανίων και μην ξεχνούν κάποιοι ότι, στο Δήμαρχο Χανίων ανήκει η πρόταση περί συμμετοχής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο σχήμα διοίκησης αλλά και να τεθεί αυτή υπό δημόσιο έλεγχο. Είναι σταθερός και αταλάντευτος ο προσανατολισμός της Δημοτικής Αρχής, ενάντια στην παραχώρηση και ουδείς δικαιούται να ισχυρίζεται το αντίθετο.

Οι «κραυγές» ορισμένων ας καταλαγιάσουν… άλλωστε θα πρέπει να καταλάβουν ότι αμαυρώνουν τη μνήμη ενός Χανιώτη, εξαίρετου ανθρώπου και αθλητή, στη μνήμη του οποίου διεξάγεται το εν λόγω τουρνουά.

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα Χανιά

“Το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση του στις 14/9 συζήτησε ένα φαινομενικά «αθώο» θέμα. Την διοργάνωση τουρνουά καλαθοσφαίρισης στη μνήμη του Πέτρου Οικονομάκη στο Δημοτικό  Γυμναστήριο του Κλαδισού.

"google ad"

Στο τουρνουά θα συμμετέχουν οι ομάδες  Ρέθυμνο Kretan Kings η ΑΕΚ και μια ομάδα της Φρανκφούρτης με το όνομα ………..Fraport Airliners.

Όπως είναι γνωστό το όνομα αυτό ανήκει στην εταιρία που έχει αγοράσει τα επαρχιακά αεροδρόμια μεταξύ αυτό των Χανίων. Η ιδιωτικοποίηση του αθλητισμού έχει οδηγήσει στην κυριαρχία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και στην πλήρη αντικατάσταση ακόμη και των ονομάτων των ομάδων από αυτά των εταιριών.

Οι εταιρίες χρησιμοποιούν τον αθλητισμό είτε για να κρύβουν κάποιες από τις δραστηριότητές τους είτε για να προωθούν το όνομά τους.

Ρωτούμε. Είναι τυχαία η επιλογή των ομάδων για το συγκεκριμένο τουρνουά;

Με βάση ποια κριτήρια επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ομάδα; Ποιος είναι υπεύθυνος για την επιλογή αυτή; Είναι σαφές ότι η επιλογή δεν είναι τυχαία.

Η ομάδα της Φρανκφούρτης επιλέχθηκε από κάποιους μόνο και μόνο γιατί φέρει το όνομα της συγκεκριμένης εταιρίας που έχει αποκτήσει συμφέροντα στα Χανιά, αρπάζοντας κομμάτι της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου με την πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων.

Η συγκεκριμένη εισήγηση πέρασε στα ψιλά των εισηγήσεων που δίνονται στην κυριολεξία την τελευταία των στιγμών. Ζητάμε την άμεση ακύρωση του τουρνουά και την επανάληψη του με κάποια άλλη ομάδα”.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings

Η ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings με έκπληξη και απορία πληροφορήθηκε από αναρτήσεις του ηλεκτρονικού τύπου και ανακοινώσεις πολιτικών σχηματισμών την προσπάθεια εμπλοκής του 5ου Διεθνούς τουρνουά καλαθοσφαίρισης «Πέτρος Οικονομάκης» με την ιδιωτικοποίηση και την πώληση των περιφερειακών αεροδρομίων.
Τονίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι το τουρνουά διεξάγεται προς τιμήν του σπουδαίου αθλητή και ανθρώπου, Πέτρου Οικονομάκη, με μοναδικό στόχο να τιμήσει την μνήμη του και να αναδείξει τα αθλητικά ιδεώδη. Η ομάδα μας παραμένει πιστή και αταλάντευτη στην προώθηση του αθλητισμού και στην ανάδειξη της κοινωνικής προσφοράς μέσα από αυτόν.
Οποιαδήποτε προσπάθεια εμπλέκει πολιτικά ή άλλα παιχνίδια στον αθλητισμό μας βρίσκει αντίθετους και την καταδικάζουμε. Έχουμε άριστη συνεργασία με τον Δήμο Χανίων με μοναδικό στόχο την προώθηση του μπάσκετ και στον γειτονικό νομό και με την ευκαιρία τον ευχαριστούμε θερμά για την συνδιοργάνωση του 5ου Διεθνούς τουρνουά καλαθοσφαίρισης «Πέτρος Οικονομάκης».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ