16.8 C
Chania
Friday, December 12, 2025

Με κρητική λίρα και μαντινάδες διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία | Βίντεο

Ημερομηνία:

Το χορό έσυραν εργαζόμενοι σε δημόσιους φορείς υγείας και νοσοκομεία που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το υπουργείο υγεία και διαμαρτύρονται για υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των δομών υγείας

Σε 24ωρη απεργία οι φορείς της δημόσιας υγείας την Τετάρτη, με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) να συγκεντρώνονται έξω από το υπουργείο Υγείας και να χορεύουν υπό τους ήχους της κρητικής λίρας και μαντινάδων.

Οι μαντινάδες που έλεγαν καλούσαν τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, που έχουν καταγωγή από την Κρήτη, να κατέβουν να χορέψουν με τους εργαζόμενους ενώ σε ένα τραγούδι έλεγε:

“Πριν δώσεις μια υπόσχεση Υπουργέ, σκέψου καλά και κρίνε”.

Η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρεται για την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση στα νοσοκομεία καθώς και για το γεγονός ότι δεκάδες κλίνες ΜΕΘ παραμένουν εκτός λειτουργίας. Οι εργαζόμενοι στη δημόσια υγεία, ιατροί, νοσηλευτές, τραπεζοκόμοι, τραυματιοφορείς, καθαρίστριες και εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ έχουν προγραμματίσει πορεία προς την Βουλή.

Πανυγειονομική Απεργία

Απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι στις δημόσιες Μονάδες Υγείας – Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ όλης της χώρας, με αποφάσεις της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος) και της ΠΟΕΔΗΝ, που πάρθηκαν κάτω από την πίεση των εκρηκτικών προβλημάτων με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι ασθενείς και υγειονομικοί.

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση όπως είδαμε πραγματοποιείται έξω από το υπουργείο Υγείας με τη συμμετοχή σωματείων και εργαζομένων από όλη τη χώρα. Στη Θεσσαλονίκη, το ΠΑΜΕ Υγείας – Πρόνοιας έχει καλέσει σε απεργιακή συγκέντρωση στις 9 π.μ. μπροστά στο ΙΚΑ της Αριστοτέλους, μαζί με Λαϊκές Επιτροπές και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=kwMZJ_mWWZ0″]

news247.gr

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ