9 Μάη 1945 – 9 Μάη 2022: 77 χρόνια από την αντιφασιστική Νίκη των Λαων, η ιστορία έχει μία αλήθεια και τη γράφουν οι λαοί – Εκδηλώσεις ΚΚΕ, ΚΝΕ, ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ στα Χανιά

Κανένα σχόλιο

Με αφορμή την 9η Μάη, μέρα αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ, το Τομεακό Συμβούλιο Χανίων της ΚΝΕ και το παράρτημα ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Χανίων διοργανώνουν εκδηλώσεις σε σημαντικά μνημεία του νομού μας.

Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή 8/5:

  • Στις 11.30π.μ., θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στον Γολγοθά Χανίων, τόπο θυσίας πάνω από 2500 κομμουνιστών και άλλων πατριωτών. Ανάμεσά τους και ο Βαγγέλης Κτιστάκης, μέλος της Κ.Ε και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ, που κατακρεουργήθηκε από τους Ναζί στις 16 Ιουνίου του 1944. Θα γίνει κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπείες του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ. Την κεντρική ομιλία θα εκφωνήσει ο Σπύρος Αγριμάκης, Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Στέφανος Μυλωνάκης, αντιπρόεδρος του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Χανίων.
  • Στις 7μ.μ., θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, από τις ΚΟΒ Σελίνου και το τοπικό παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στο μνημείο του Βουτά Σελίνου, όπου τον Γενάρη του 1948, κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης χωροφυλακής και ΜΑΫΔΩΝ, σκοτώθηκαν μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού της περιοχής. Την κεντρική ομιλία θα κάνει ο Γιώργος Γεωργιλάκης, στέλεχος του ΚΚΕ και Δημοτικός Σύμβουλος Σελίνου, ενώ σύντομο χαιρετισμό θα απευθύνει ο Μπάμπης Πετράκης πρόεδρος του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Χανίων.

Τη Δευτέρα 9/5:

"Sponsored links"

  • Στις 10π.μ. θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Σοβιετικών Στρατιωτών στον Άγιο Λουκά, τιμώντας τους 33 Σοβιετικούς Στρατιώτες που έπεσαν στο νησί μας, την περίοδο 1941-1945.
  • Στις 11π.μ., θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από την ΚΟΒ Κισσάμου και το τοπικό παράρτημα ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στο Σφακοπηγάδι, στο σπίτι του Παναγιώτη Κορναράκη, στέλεχος του ΚΚΕ και αρχισυντάκτη του Ριζοσπάστη, που εκτελέστηκε με τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής από τους φασίστες Γερμανούς. Ομιλία θα γίνει από τον Γιώργο Κορναράκη, μέλος του Τομεακού Γραφείου Χανίων και της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live