17.8 C
Chania
Wednesday, May 1, 2024

Πολλά ερωτηματικά γύρω από την έκρηξη που συντάραξε τα Χανιά

Ημερομηνία:

Ακόμα να δοθεί κάποια απάντηση από κάποια αρχή για την έκρηξη που αναστάτωσε τα Χανιά από το Ακρωτήρι μέχρι το Μάλεμε.

Σύμφωνα με καταγγελία που έφθασε στην εφημερίδα μας, η έκρηξη είναι πιθανό να είχε ως επίκεντρο την περιοχή κοντά στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, στην 1η Πάροδο Πατριάρχη Ιωαννικείου 56.

Όπως μας ανέφεραν γονείς που πήραν τηλέφωνο στην εφημερίδα μας, οι μαθητές εκείνη την ώρα ήταν έξω και η ένταση της έκρηξης ήταν τόσο έντονη που από τον φόβο τους μπήκαν μέσα στο σχολείο. Μετά την έκρηξη είδαν να βγαίνουν καπνοί σε κοντινό κτίριο ενώ η μυρωδιά ήταν πολύ έντονη και δυσάρεστη.

Πάντως, να αναφέρουμε ότι κοντά στο σημείο, στην περιοχή της Νέας Χώρας, υπήρξε φωτιά σε κτίριο η οποία αναζωπυρώθηκε.

Να σημειώσουμε ότι  οι αναφορές για το περιστατικό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ήταν αρκετές δεκάδες από πολλές διαφορετικές περιοχές του νομού.

Πάντως, ουδείς φαίνεται να γνωρίζει από που προέκυψε αυτός ο ισχυρός θόρυβος.

Σε επικοινωνία μας με το Πεδίο Βολής Κρήτης, αν και μας γνωστοποίησαν ότι γίνονται ασκήσεις και αυτές τις ημέρες με πυραύλους, σημειώνουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με το συγκεκριμένο γεγονός.

Υπενθυμίζουμε ότι παρόμοιο περιστατικό είχε καταγραφεί περίπου πριν 1 χρόνο, στις 21 Οκτωβρίου του 2016 όταν έκρηξη είχε γίνει αισθητή από το Ρέθυμνο έως τα Ανώγεια προκαλώντας τρόμο σε  εκατοντάδες πολίτες, που, όχι μόνο είδαν την λάμψη στον ουρανό αλλά ένιωσαν να τραντάζεται και η γη κάτω από τα πόδια τους.

Τελικώς, παρά την έλλειψη ενημέρωσης, αποκαλύφθηκε ότι ο η έκρηξη οφειλόταν σε εκτόξευση πυραύλου και ανατίναξη του στον αέρα κατά τη διάρκεια διεθνούς στρατιωτικής άσκησης στην Κρήτη.

Στη συγκεκριμένη άσκηση είχε γίνει χρήση 16 αμερικάνικων πυραύλων STINGER και ενός πυραύλου AMRAAM, ένας από τους οποίους προκάλεσε την αναστάτωση, αφού εξερράγη πάνω από το Ρέθυμνο.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται...

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την...

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με...

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά...