20.8 C
Chania
Tuesday, May 7, 2024

Ελεύθερος (για 48 ώρες) ο Δημήτρης Κουφοντίνας: “Θα φτιάξω τα μελίσσια μου”, είπε | Φωτός+Βίντεο

Ημερομηνία:

Λίγο μετά τις 12 ξεκίνησε η 48ωρη άδεια, με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, που έλαβε ο καταδικασμένος σε 11φορές ισόβια κάθειρξη για τη δράση του στη τρομοκρατική οργάνωση «17Ν» Δημήτρης Κουφοντίνας.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας βγήκε χαμογελαστός από τις φυλακές και τον περίμεναν φίλοι και συγγενείς. Επίσης, ήταν εκεί ομάδα νεαρών που φώναζαν «το πάθος για την λευτεριά, είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά».

Μάλιστα ένας από τους παρευρισκόμενους που έσπευσε να τον αγκαλιάσει τον αποκάλεσε «Λάμπρο», το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε ο ίδιος και οι πρώην σύντροφοί του στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη.

Στη συνέχεια οδηγήθηκε σε αυτοκίνητο με το οποίο μεταφέρθηκε στο σπίτι του στον Βαρβάνα.

Δηλώσεις έκανε η συνήγορος υπεράσπισής του Ιωάννα Κούρτοβικ.

«Η άδεια είναι δικαίωμα του κρατούμενου που αποκτήθηκε με θυσίες στις φυλακές. Ένα συμβούλιο έκανε μια δίκαιη κρίση με βάση το νόμο και τίποτα άλλο. Χορήγησε την άδεια και περιμένουμε από εσάς και από όσους παρεμβαίνουν στις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων να πάψουν να ασχημονούν.

Δεν αποτελεί παράγοντα κρίσης για την άσκηση των δικαιωμάτων το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Χειραγωγείται και ο νόμος δεν προβλέπει ότι πρέπει να συμμετέχει. Οι προηγούμενες αρνήσεις στηρίχθηκαν σε κριτήρια που δεν προβλέπονται στα κριτήρια».

Κουφοντίνας: Θα φτιάξω τα μελίσσια μου

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=g5HDH3O2FEE”]

«Θα χρησιμοποιήσω την άδεια στο πλαίσιο του νόμου και για την ενίσχυση των δεσμών με την οικογένειά μου. Επιθυμώ επίσης να επανασυστήσω την μελισσουργική μονάδα που είχα», φέρεται να είπε στο συμβούλιο των φυλακών ο Κουφοντίνας.

Οι αυστηροί περιοριστικοί όροι επιβάλλουν την παρουσία του δύο φορές την ημέρα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του τόπου διαμονής του (Βαρνάβας Αττικής).

Η διήμερη άδεια, η πρώτη που εγκρίθηκε από το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού ύστερα από αλλεπάλληλες αιτήσεις, στηρίζεται στις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος, ο οποίος ισχύει για τη χορήγηση αδειών σε κρατούμενους.

Στις προϋποθέσεις δεν περιλαμβάνεται η βαρύτητα των αδικημάτων που έχει διαπράξει ο κρατούμενος, αλλά η συμπεριφορά του εντός της φυλακής (πειθαρχικά κ.λπ.).

Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που συναινεί και ο εισαγγελέας, επόπτης των φυλακών, ο οποίος έχει δικαίωμα να αρνηθεί, ανεξάρτητα από τη στάση των άλλων δυο μελών του συμβουλίου.

"google ad"

Η απόφαση έχει προκαλέσει αναβρασμό στο πολιτικό σκηνικό. Σε δηλώσεις τους, Κυριάκος ΜητσοτάκηςΝτόρα Μπακογιάννη και Σταυρος Θεοδωράκης, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο γεγονός.

Από την πλευρά τους οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, με ανακοίνωσή τους,  χαρακτηρίζουν αυτονόητο το αίτημα για άδεια και την χορήγησή τους.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω δει τέτοιο βομβαρδισμό» – Δραματική η κατάσταση στη Ράφα

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχουν αναφερθεί ότι σκοτώθηκαν κατά τη...

Ουκρανία: Αρθρο-κόλαφος πρώην αξιωματούχου των ΗΠΑ για τους «αέναους πολέμους μας»

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ένας πόλεμος αντιπροσώπων που δικαιολογείται ως...

Γερμανική Κατοχή: Ο «Ποντικοβασίλης» – Κάμποι Κυδωνίας, 7 Μαΐου 1944

Του Μιχαήλ Κατσανεβάκη * Θα δανειστούμε μερικούς στοίχους από το...