25.8 C
Chania
Saturday, May 18, 2024

Ο Μαδούρο ανακοίνωσε πως η Βενεζουέλα δεν μπορεί να πληρώσει το χρέος της

Ημερομηνία:

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολά Μαδούρο, ανακοίνωσε πως η Βενεζουέλα αδυνατεί πλέον να εξυπηρετήσει το χρέος της και πως θα επιδιώξει μια αναδιάρθρωσή του.

Στο διάγγελμά του ανέφερε ωστόσο πως η Βενεζουέλα θα προχωρήσει στην αποπληρωμή του ομολόγου ύψους 1,1 δισ. δολαρίων της κρατικής πετρελαϊκής PDVSA που έληγε την Πέμπτη, ενώ προανήγγειλε την δημιουργία επιτροπής η οποία θα μελετήσει μία αναδιάρθρωση όλων των μελλοντικών πληρωμών.

Διεθνή μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν πως στην ουσία πρόκειται για μια κίνηση που οδηγεί σε χρεοκοπία της χώρας. Παράλληλα υπενθυμίζουν πως οι ΗΠΑ δεν επιτρέπουν σε αμερικανικές τράπεζες και εταιρίες να διαπραγματευτούν αναδιάρθρωση του χρέους και ως εκ τούτου το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC σημειώνει ότι η πιο διαθέσιμη λύση για τον Μαδούρο θα ήταν μία μονομερής αθέτηση πληρωμών.

 

tvxs.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ