19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Αύριο Τρίτη στις 11 το πρωί στα Δικαστήρια η δίκη (ερήμην) των ΝΑΤΟϊκών στρατιωτών – Σε συγκέντρωση συμπαράστασης καλεί η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων

Ημερομηνία:

Αύριο Τρίτη στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής δίκη για τον ξυλοδαρμό του 37χρονου Χανιώτη Παντελή Σαπουνάκη. Οι Βρετανοί θύτες έχουν διαφύγει από τη χώρα, όμως το θύμα επιζητεί τη δικαίωση και την καταδίκη τους.

Η Επιτροπής Ειρήνης Χανίων καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Δικαστήρια Χανίων αύριο Τρίτη στις 11 το πρωί σημειώνοντας ότι:

“Η μαζική συμμετοχή είναι η καλύτερη απάντηση σε όλες τις μεθοδεύσεις”

Στο σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Αύριο Τρίτη είναι η δίκη των βρετανών νατοϊκών στρατιωτών που έδειραν και έστειλαν στο νοσοκομείο 37χρονο Χανιώτη.

Λίγες ώρες μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο, οι ΝΑΤΟϊκοί στρατιώτες, που συμμετέχουν σε πολυεθνική άσκηση που διεξάγεται στην περιοχή μας, προέβηκαν σε απρόκλητη επίθεση σε βάρος ανυποψίαστων  συμπολιτών μας  Χανιωτών και έστειλαν έναν  από αυτούς στο Νοσοκομείο.

Oι ΝΑΤΟϊκοί στρατιώτες, που προέβηκαν σε απρόκλητη επίθεση σε βάροςτων ανυποψίαστων συμπολιτών μας  Χανιωτών αφέθηκαν ελεύθεροιστην ουσία στις 20 Νοεμβρίου 2017,  αφού η απόφαση του δικαστηρίου ήταν η αναβολή της δίκης τους.

Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, που με την πολιτική στήριξης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών εκθέτει ακόμα περισσότερο τον λαό μας στους τυχοδιωκτισμούς του, που με την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και την συμφωνία επέκτασης της βάσης της Σούδας καθιστά τον τόπο μας ορμητήριο των ΝΑΤΟϊκών δολοφόνων.

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων έγκαιρα είχε ενημερώσει τον λαό των Χανίων, ότι τίποτα καλό δεν μπορεί να περιμένει από το όλο και πιο βαθύ δέσιμο του με τους ιμπεριαλιστές.

Καλούμε τους Χανιώτες να αποκρούσουν αυτές τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις, να πυκνώσουν τις γραμμές του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, με  πρώτη ευκαιρία την Τρίτη 28 Νοέμβρη στις 11 το πρωί, στα Δικαστήρια, μέρα που ορίστηκε η δίκη (ερήμην) των ΝΑΤΟϊκών τραμπούκων. Η μαζική συμμετοχή είναι η καλύτερη απάντηση σε όλες τις μεθοδεύσεις.

Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους – Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν

  • Να κλείσει η Βάση της Σούδας και όλες οι Ευρωατλαντικές Βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην Ελλάδα

  • Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο εξωτερικό

  • Να καταργηθούν όλα τα πυρηνικά όπλα – Να απαγορευτούν οι πυρηνικές δοκιμές

    "google ad"

  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του

  • Εμπρός για ισχυρό αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό κίνημα.

Τι είχε συμβεί

4 βρετανοί στρατιώτες εμφανώς μεθυσμένοι πλησίασαν τον Παντελή Σαπουνάκη επειδή κάποιος ή κάποιοι τους έκλεψαν ένα κινητό. Άρχισαν να φωνάζουν ενώ δύο εξ αυτών άρχισαν να τον γρονθοκοπούν στο πρόσωπο και στο σώμα.

Ο 37χρονος Χανιώτης σώθηκε μετά από παρέμβαση περαστικών που έσπευσαν να τον βοηθήσουν ενώ ειδοποίησαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον παραλάβει.

Την ίδια στιγμή, οι δράστες της επίθεσης έφυγαν από το σημείο.

Οι Άγγλοι συμμετείχαν στην πολυεθνική αεροναυτική άσκηση Νηρίις που πραγματοποιείται στις βάσεις στη Σούδα και στο Ακρωτήρι.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν, στο θύμα του ξυλοδαρμού ασκήθηκαν ισχυρές πιέσεις ώστε να μην προχωρήσει σε μήνυση ενώ υπήρξε καθυστέρηση στην παράδοση της ιατροδικαστικής έκθεσης.

Στη δίκη που πραγματοποιήθηκε στις 20 Νοέμβρη, το δικαστήριο έδωσε αναβολή με αποτέλεσμα οι θύτες της επίθεσης να διαφύγουν της χώρας.

H ιατροδικαστική έκθεση τελικώς δόθηκε μετά το δικαστήριο όμως δεν έχει δοθεί ακόμη το βίντεο που έχει καταγράψει κάμερα από το περιστατικό.

Διαβάστε επίσης:

– Σύζυγος θύματος ξυλοδαρμού: “Νοιώθω αδικία. Πρέπει να αρχίσουμε να μιλάμε”

– Γ. Σαπουνάκης: “Υψηλά ιστάμενοι προσπαθήσανε να κουκουλώσουνε το θέμα”

– Αν. Μανουσάκης: Δεχθήκαμε πόλεμο. Οι αξιωματικοί τους ήταν εριστικοί με τους αστυνομικούς, δεν τους άφηναν να ανέβουν στα λεωφορεία

 

 

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...