18.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Ρατσιστικά σάτιρα: “Στην Ευρώπη του 2015, η Ελλάδα τοποθετήθηκε στη θέση που έπρεπε”

Ημερομηνία:

Η σατιρική τηλεοπτική εκπομπή «heute show» του κρατικού γερμανικού καναλιού ZDF είναι γνωστή για τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς που έχει χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν εις βάρος του συνόλου των ελλήνων. Χρησιμοποιώντας αρνητικά στερεότυπα που φθάνουν τα όρια του ρατσισμού χτίζουν πάνω στην εικόνα του τεμπέλη, μπαταξή Έλληνα.

Σε παλιότερο βίντεό τους σατύριζαν την Ελλάδα σχετικά με την αποπληρωμή των δανείων προς τη Γερμανία που θα γίνει το 2739. Δάνεια τα οποία πληρώνει ο γερμανός φορολογούμενος για να γλεντούν οι Έλληνες.

«Συνέβη κάτι ασύλληπτο αυτή τη βδομάδα: Οι Έλληνες, παρά τις ρητές εντολές της Γερμανίας, ψήφισαν πρωθυπουργό τον αριστερό Τσίπρα», κορόιδευε χαρακτηριστικά η εκπομπή «heute show». «Δεν τους παρήγγειλα, αλλά θα πρέπει να τους πληρώσω! Καλωσήρθατε στην Ευρωπαϊκή Ένωση!»…

Πριν λίγες ημέρες επανήλθαν, με δύο νέα άκρως προσβλητικά φωτομοντάζ.

Στο πρώτο απεικονίζεται ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ως μάγειρας ο οποίος διαφημίζει τη νέα σάλτσα που έχει το όνομα της Ελλάδας:

“Τώρα με 0% αξιοπρέπεια. Απλά τοποθετήστε το στο φούρνο της κρίσης. Μπορεί να περιέχει ίχνη εθνικισμού”.

11060011_560417400764249_2294064880552981043_n

To εξής “σατυρικό” μοντάζ, συνοδεύεται με το hashtag #ThisIsASoup, σαφής αναφορά στο hashtag που κυκλοφόρησε παγκοσμίως την ημέρα των εκβιασμών #ThisIsACoup που υπονοούσε ότι η Συμφωνία αποτελούσε μία μορφή πραξικοπήματος εις βάρος της Ελλάδας. Από ότι φαίνεται, δεν ήταν πραξικόπημα για τους γερμανούς κωμικούς, αλλά σούπα…

Στο δεύτερο μοντάζ παρουσιάζεται ο Παρθενώνας ενώ ένα άγαλμα το κατουρά.

“Στην Ευρώπη του 2015, η Ελλάδα τοποθετήθηκε στη θέση που έπρεπε”

manneken-pis-bruessel-griechenland-krise-athen-akropolis-europaeische-union-drittes-rettungspaket

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ