15.8 C
Chania
Sunday, May 5, 2024

Ευρωκοινοβούλιο: Ζητήθηκε άρση ασυλίας του Μανώλη Κεφαλογιάννη

Ημερομηνία:

Ο Αντόνιο Ταγιάνι ανέφερε ότι, η άρση ασυλίας του Έλληνα ευρωβουλευτή ζητήθηκε προκειμένου να ξεκινήσει ποινική διαδικασία εναντίον του – “Οι πλαστογραφίες και οι εκβιασμοί σε βάρος του κ Κεφαλογιάννη δεν μπορούν να τον πλήξουν”, απαντούν συνεργάτες του

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, έχουν ζητήσει οι ελληνικές αρχές, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι.

Μάλιστα, ο Αντόνιο Ταγιάνι ανέφερε ότι, η άρση ασυλίας του Έλληνα ευρωβουλευτή ζητήθηκε, προκειμένου να ξεκινήσει ποινική διαδικασία εναντίον του, ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης.

Αξίζει να σημειωθεί πως, μετά τις αποκαλύψεις του Documento, για τις καταγγελίες συνεργάτιδάς του, σύμφωνα με τις οποίες ο ευρωβουλευτής της κατακρατούσε τμήμα του μισθού της, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης αναμένεται να κληθεί ενώπιον της επιτροπής πόθεν έσχες.

Ο ευρωβουλευτής εμφανίζεται, σύμφωνα πάντα με το Documento, να παίρνει το 60% του μισθού συνεργάτιδάς του, γιατί «δεν του φτάνει ο μισθός των 13.000 ευρώ μηνιαίως».

Για την υπόθεση διατάχθηκε δικαστική έρευνα και δόθηκε εντολή για άνοιγμα λογαριασμών, ενώ η οικονομική εισαγγελία ζήτησε άρση ασυλίας και έλεγχο “πόθεν έσχες”, μετά την κατάθεση της ενδιαφερόμενης.

Η αίτηση θα συζήτηση στην Oλομέλεια, τον Σεπτέμβριο

Η απάντηση του ευρωβουλευτή

Συνεργάτες του Μανώλη Κεφαλογιάνννη με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα ανέφεραν προς αποκατάσταση της αλήθειας:

«Οι πλαστογραφίες και οι εκβιασμοί σε βάρος του κου Κεφαλογιάννη δεν μπορούν να πλήξουν ούτε τον ίδιο ούτε και την οικογένεια του.

Για τα θέματα αυτά έχουν ενημερωθεί εδώ και δύο χρόνια, τα θεσμικά όργανα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Έχει καταγγείλει στις δικαστικές αρχές, συγκεκριμένα στοιχεία και συγκεκριμένα πρόσωπα για κύκλωμα εκβιαστών και πλαστογράφων σε βάρος του ίδιου και της οικογένειας του.

Οι υποθέσεις αυτές ήδη διερευνώνται.

Έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Επιθυμεί και προσωπικά την πλήρη διαλεύκανση αυτών των υποθέσεων.

"google ad"

Οι εκβιαστές και οι πλαστογράφοι  αποκαλύπτονται. Βγαίνουν τώρα οι κουκούλες της ανωνυμίας τους και θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους”.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

14χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από κροτίδα στα Χανιά – Χάνει δύο δάχτυλα

"Παρατράγουδα" σημειώθηκαν στα Χανιά, αμέσως μετά την Ανάσταση, καθώς...

H γενιά των 65άρηδων εργαζομένων – Το νέο τοπίο στο ασφαλιστικό

Σε αύξηση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης οδηγούν οι επικαιροποιημένες μελέτες των...

Πέθανε η φωνή των “Socrates”, Αντώνης Τουρκογιώργης

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο προκάλεσε η είδηση του θανάτου...