20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Για τον Τάκη Μόρτογλου

Ημερομηνία:

Ο Τάκης Μόρτογλου, ένας από τους πιο αγαπημένους επιχειρηματίες των Χανίων πέθανε την Πέμπτη 26 Οκτώβρη σε ηλικία 78 ετών.

Υπήρξε ενεργός μέλος στα ποδοσφαιρικά δρώματα του τόπου συμμετέχωντας στα Δ.Σ. του Παγχανιακού και του ΑΟ Χανίων και δημοτικός σύμβουλος Χανίων επί Δήμαρχου Γ. Τζανακάκη.

Την κρίσιμη περίοδο όπου αποφασιζόταν το μέλλον των Αγίων Αποστόλων, ο Τάκης Μόρτογλου τάχθηκε ενάντια στην ιδιωτικοποίησή του.

Τη στάση του αυτή θυμάται ο Γ. Βλοντάκης στο παρακάτω μήνυμά του:

Με θλίψη διάβασα στο χανιώτικο τύπο το θάνατο του Τάκη Μόρτογλου. Δεν  γνώρισα τον  άνθρωπο προσωπικά. Δεν ξέρω σχεδόν τίποτα για τη ζωή του.

Θυμούμαι όμως ένα πράγμα από αυτόν: την έντιμη στάση που κράτησε -την εποχή που ήταν δημοτικός σύμβουλος Χανίων με την παράταξη της πλειοψηφίας- στην κρίσιμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τη  γνωμοδότηση του Δήμου για  το σχέδιο της τότε κυβέρνησης να χτιστούν μεγάλα ξενοδοχεία στην  περιοχή των Αγ. Αποστόλων. Βγήκε «εκτός γραμμής» και σε μια πραγματικά  παθιασμένη ομιλία  δήλωσε την αντίθεσή του και καταψήφισε    τα σχέδια αυτά. Το ίδιο έκαναν και 2-3 άλλα μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης και το αποτέλεσμα της συνεδρίασης ήταν αρνητικό για την περιβόητη «επένδυση», κάτι που βοήθησε το συγκεκριμένο αγώνα για τη σωτηρία της περιοχής.

Εγραψα αυτό το σημείωμα γιατί θεωρώ πως η χανιώτικη κοινωνία πρέπει  να κρατήσει στη θύμησή της  τη συγκεκριμένη υπέρβαση που έκανε κάποτε  ο άνθρωπος αυτός για το καλό του τόπου του και να τον τιμά –μεταξύ άλλων- και γι αυτό.

Γιώργος Βλοντάκης

Γεωπόνος – περιβ/λόγος

(Πρώην μέλος της «Επιτροπής Ενάντια στο Ξεπούλημα των Αγ. Αποστόλων»)

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...