23.8 C
Chania
Friday, May 3, 2024

Γλέζος: Να γίνει “εθνική κυβέρνηση” με ποιους; Με αυτούς που έφεραν τον λαό στο σημείο που βρίσκεται σήμερα;

Ημερομηνία:

Αν βγει «ναι» στο δημοψήφισμα η κυβέρνηση οφείλει να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος, σημειώνοντας ότι με το «όχι» παραμένουμε στο ευρώ και δεν χρεοκοπούμε.

«Αν υπερασπιστεί ο ελληνικός λαός το δικαίωμά του, το επόμενο βήμα, νομίζω είναι η πρόταση, την οποία έχει καταθέσει ο καγκελάριος της Αυστρίας Φάιμαν και που την έχω καταθέσει πολύ καιρό πριν κι εγώ προσωπικά. Λέω δεν συμφωνούμε, δεν υπάρχει συμφωνία. Έχετε τις απόψεις σας, έχουμε τις δικές μας» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» και πρόσθεσε:

Ένα χρονικό διάστημα παγώνουν τα πάντα, ως προς τη δανειοδότηση της χώρας και την εξόφληση των δανείων και ύστερα από το τέλος του διαστήματος αυτού, ελάτε να τα κουβεντιάσουμε ένα ένα χωριστά. «Έλα εδώ Ραχόι, λες μας έδωσες, ονομαστικό δάνειο. Πόσο είναι το πραγματικό που μας έδωσες, τόσο, τα τοκοχρεολύσια τόσο καιρό. Μήπως το έχουμε ξοφλήσει; Αν δεν το έχουμε ξοφλήσει, ας το ολοκληρώσουμε. Κι αν το έχουμε ξεπεράσει μήπως πρέπει να μας τα δώσετε πίσω»;

Σε περίπτωση «όχι», εάν πρέπει να εξετάσουμε αλλαγή νομίσματος ο κ. Γλέζος απάντησε «όχι, παραμένουμε στο ευρώ. Ποιος λέει ότι θα χρεοκοπήσουμε;».

Σε περίπτωση «ναι» απαντά ότι «οφείλει να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να προκηρύξειεκλογές. Χωρίς συζήτηση».

Απέρριψε το ενδεχόμενο συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ενότητας σημειώνοντας:

Να γίνει εθνική κυβέρνηση με ποιούς; Με αυτούς οι οποίοι ως εκφραστές της πολιτικής, έφεραν το λαό σε αυτό το σημείο πού τον έφεραν, αντιτάχθηκαν στο θέμα της ανεργίας, στο θέμα της λιτότητας, στο θέμα του υποσιτισμού του ελληνικού λαού; Έξι χρόνια κυβερνούσαν.

Δεν μπορώ να κάνω συνεργασία με αυτούς τους ανθρώπους, ποιος να τους πιστέψει; Εκτός αν φτάσουν στο σημείο να πουν οτι ανακαλώ όσα είπα ως τώρα, ανακαλώ τη στάση μου.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ