19.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Πρωτοβουλία Παρέμβασης Εκπαιδευτικών: Κερδίσαμε μία μάχη. Εν μέρη ακύρωση των αποφάσεων του Υπουργείου για κατάργηση τομέων και ειδικοτήτων σε ΕΠΑΛ των Χανίων

Ημερομηνία:

Για νίκη σε μία μάχη μιλά η Πρωτοβουλία Παρέμβασης Εκπαιδευτικών σχετικά με την ακύρωση εν μέρη της υλοποίησης των αποφάσεων του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την κατάργηση τομέων και ειδικοτήτων σε ΕΠΑΛ, που επηρέαζε και μαθητές σε σχολεία της επαρχίας του νομού Χανίων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι αγώνες μαθητών, καθηγητών και γονιών ανάγκασαν τον Υπουργό  να εγκρίνει (προφορικά μέχρι στιγμής)  την λειτουργία των 2 τμημάτων  στο ΕΠΑΛ Κισσάμου, αλλά όχι και το τμήμα στο ΕΠΑΛ Βρυσών.

Πιο αναλυτικά, σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα εξής:

Ως  Πρωτοβουλία  Παρέμβαση Εκπαιδευτικών χαιρετίζουμε τη μεγαλειώδη κινητοποίηση μαθητών και εκπαιδευτικών όλο το τελευταίο διάστημα, με κορύφωση το συλλαλητήριο της Δευτέρας 30/10. Η  αποφασιστικότητα των συναδέλφων, των μαθητών, της ΕΛΜΕ της Δημοτικής Αρχής και της τοπικής κοινωνίας κατάφεραν να ακυρώσουν εν μέρη την υλοποίηση των αποφάσεων του Υπουργείου Παιδείας, περί κατάργηση τομέων και ειδικοτήτων που δε συγκεντρώνουν το «απαραίτητο» μαθητικό δυναμικό. Οι παραστάσεις διαμαρτυρίας, οι καταλήψεις των Σχολείων, η στήριξη των γονιών και των καθηγητών, το κλείσιμο των Δήμων   ανάγκασαν τον Υπουργό  να εγκρίνει (προφορικά μέχρι στιγμής)  την λειτουργία των 2 τμημάτων  στο ΕΠΑΛ Κισσάμου, αλλά όχι και το τμήμα στο ΕΠΑΛ Βρυσών.

Για μας, κανένα παιδί δεν περισσεύει στο σχολείο. Όλοι οι μαθητές έχουν δικαίωμα να σπουδάσουν αυτό που επέλεξαν, στο σχολείο που επέλεξαν κι όχι να μετακινούνται από την Ανώπολη και τ Ασκύφου (που εξυπηρετεί το  ΕΠΑΛ Βρυσών) στα Χανιά. Θεωρούμε αυτονόητο το μορφωτικό δικαίωμα για όλα τα παιδιά και στηρίζουμε, με όλες μας τις δυνάμεις,  τη συνέχιση των κινητοποιήσεων από τους συναδέλφους, τους μαθητές και τους γονείς του συγκεκριμένου σχολείου, μέχρι τη νίκη.

Καταθέσαμε αίτημα στο ΔΣ της ΕΛΜΕ να οργανώσει άμεσα νέα κινητοποίηση – στήριξης του ΕΠΑΛ Βρυσών με στόχο την εξασφάλιση της λειτουργίας όλων των τμημάτων, για όλα τα παιδιά του νομού μας. Θεωρούμε αυτονόητη τη στήριξη από όλους  τους συναδέλφους, ώστε να απαντήσουμε στην πράξη απέναντι στην πολιτική του διαίρει και βασίλευε.  Άλλωστε το αίτημα για αποσύνδεση των μορίων συνθηκών διαβίωσης του σχολείου (που αφορά τους καθηγητές)  από τον ελάχιστο αριθμό μαθητών για τη λειτουργία τμήματος  δεν έχει ικανοποιηθεί και θα το βρίσκουμε μπροστά μας κάθε χρόνο

Η μάχη μας ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές κυβέρνησης – υπουργείου δεν έχουν τελειώσει και δε χωρούν αναθέσεις! Η κινητοποίηση της 30/10, καθώς και όλες οι αντίστοιχες κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος δείχνουν το δρόμο της νίκης: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ  ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΑΠΟΛΟΓΗΤΕΣ ΤΗΣ.

ΧΑΙΡΌΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ:

  • ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΑΛ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ
  • ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΝΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
  • ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
  • ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕ 20 ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ 15 ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥΣ, 10 στα εργαστήρια
  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΕΠΑΛ
  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ
  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΜΑΘΗΤΕΙΑ
  • ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ερντογάν διακόπτει τις εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ – Κατηγορεί τις ΗΠΑ για υποκρισία

Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εξαγωγές και εισαγωγές από και προς...

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Οι πρώτοι μήνες νοσηλείας, τα “γιατί” που τη βασάνιζαν και το κύμα αγάπης

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή της ΕΡΤ...

Ρέθυμνο: Κατασχέθηκαν πάνω 52.800 κροτίδες – Συνελήφθη ο κάτοχος τους

Συνελήφθη σήμερα (02.05.2024) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου...