16.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Παλιά μου τέχνη, κόσκινο… Τα Stages επιστρέφουν

Ημερομηνία:

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα, σαν μεγάλη επιτυχία, πρόγραμμα για την πρόσληψη 50.000 ανέργων στους Δήμους της χώρας, με σύμβαση 5 μηνών μέσω του ΟΑΕΔ η οποία θα χρηματοδοτηθεί μέσω του ΕΣΠΑ.Παλιά μου τέχνη, κόσκινο. Αντί να βοηθηθεί με τα χρήματα αυτά ο πολύπαθος ιδιωτικός τομέας της οικονομίας έτσι ώστε εκεί να απασχοληθούν, με τα χρήματα του ΕΣΠΑ, οι άνεργοι, όπου εκτός από το προφανές πλεονέκτημα ότι θα βελτιώσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, θα έχουν και την πιθανότητα να συνεχίσουν την απασχόληση τους, επιλέγεται η παλιά μέθοδος της απασχόλησης στο ευρύτερο κράτος, στην τοπική Αυτοδιοίκηση.

Με βάση την εμπειρία παρομοίων μεθοδεύσεων του παρελθόντος, το πιθανότερο είναι ότι η απασχόληση αυτή δεν θα έχει πραγματικό αντίκρυσμα. Πρόκειται για κρατικά «χαρτζηλίκια».

Η Δράση δηλώνει αντίθετη σε τέτοια προγράμματα. Ο ΟΑΕΔ πρέπει να πάψει να είναι Οργανισμός Ανέργου Εργατικού Δυναμικού και να καταστεί, μέσω της διοχέτευσης των όποιων διαθέσιμων κονδυλίων του στην ιδιωτική οικονομία, πραγματικός Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Όλες οι ενέργειες της κοινωνίας μας πρέπει, από εδώ και μπρός, να στοχεύουν στην ενδυνάμωση των ανέργων μέσα από την σχέση τους με τις επιχειρήσεις.

Σταματήστε τα κρατικά «χαρτζηλίκια».

Πάνος Μιχαλόπουλος

Εκπρόσωπος τύπου ΔΡΑΣΗΣ

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ