15.8 C
Chania
Tuesday, December 9, 2025

Καλπάζει η ανεργία στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Το 23,7% άγγιξε η ανεργία στην Κρήτη το δεύτερο τρίμηνο του 2013.Πέρσι το αντίστοιχο χρονικό διάστημα Η ΕΛΣΤΑΤ είχε καταγράψει ποσοστό ανεργίας της τάξεως του 22,6% στο νησί.

Σε πανελλαδικό επίπεδο η ανεργία έφτασε το 27,1% το δεύτερο τρίμηνο 2013, έναντι 27,4% στο πρώτο τρίμηνο 2013. Στο τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου 2012 το ποσοστό ανεργίας ήταν 23,6%.

Σύμφωνα με τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ο αριθμός των απασχολούμενων στο δεύτερο τρίμηνο 2013 ανήλθε σε 3.632.184 άτομα και των ανέργων σε 1.350.435.

Η απασχόληση αυξήθηκε κατά 1,0% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο 2013 και μειώθηκε 4,2% σε σχέση με το Β΄ Τρίμηνο του 2012.

Ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 0,4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και αυξήθηκε κατά 15,5% σε σχέση με το Β΄ Τρίμηνο του 2012.

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜέΡΑ25: Οι αγρότες δεν είναι “εγκληματική οργάνωση”

Η κυβέρνηση συκοφαντεί τους παραγωγούς για να κρύψει την...

Όταν το Παρελθόν Ζητάει Δικαιοσύνη

Υπάρχουν στιγμές που ο χρόνος, αυτός ο μεγάλος και...

Χανιά: Σύροι γιορτάζουν την πρώτη επέτειο από την πτώση του Άσαντ | Φωτός

Σε κλίμα συγκίνησης η συριακή κοινότητα των Χανίων συγκεντρώθηκε...