13.8 C
Chania
Monday, December 8, 2025

Σοβαρές ποινές στο εφετείο Χανίων σε «πολιτικά πρόσωπα»

Ημερομηνία:

Σοβαρές ποινές επεβλήθησαν χθες (δικάσιμοι 25/09/2013) στο Τριμελές Εφετείο Χανίων σε δύο «αυτοδιοικητικούς» συμπολίτες που απασχολούν τακτικά τον τελευταίο καιρό την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Πρόκειται για τον τέως Νομάρχη Χανίων Γρηγόρη Αρχοντάκη και τον νομικό του σύμβουλο (τότε) δικηγόρο Χαράλαμπο Πιτσιγαυδάκη. Ο κ. Πιτσιγαυδάκης εξακολουθεί και σήμερα να παραμένει Νομικός σύμβουλος της Αντιπεριφέρειας Χανίων, ασκώντας παράλληλα και το ελεύθερο επάγγελμα του Δικηγόρου, ενώ προεδρεύει και του Δημοτικού Συμβουλίου Κισσάμου!!!

Τα δύο αυτά πρόσωπα που ετέθησαν στη διάθεση του Δικαστηρίου μετά από παραπομπή της Εισαγγελέας Εφετών Κρήτης από μυνητήρια αναφορά γνωστού συμπολίτη κατηγορήθηκαν για «παραβίαση από κοινού προσωπικών δεδομένων του πολίτη» Ν. 2472/97 σε συνδυασμό με άρθρα του 45, 51 και 53 Ποινικού Κώδικα.

Το Δικαστήριο που εκφώνησε δημόσια την ποινή, βρήκε και τους δύο ομόφωνα ενόχους από κοινού και κατ’ εξακολούθηση επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης 12 μηνών σε κάθε έναν από αυτούς.

Θα σταθούμε και θα σημειώσουμε εδώ τον έντονο προβληματισμό και την κριτική που ασκείται τον τελευταίο καιρό στα κοινωνικά στρώματα του νομού με έμφαση την Κισσαμίτικη κοινωνία εφ’ όσoν ο Δικηγόρος Πιτσιγαυδάκης έχει τιμωρηθεί και άλλες φορές από την Ελληνική Δικαιοσύνη (ασκώντας έφεση).  Αυτή η κατάσταση δημιουργεί μέγιστο ηθικό ζήτημα αλλά και έμμεσα πολιτικό εφόσον συνεχίζει να βρίσκεται στη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Κισσάμου, καθώς και του Νομικού Συμβούλου του Αντιπεριφερειάρχη.

Το θέμα αυτό θέτουμε ευθέως στον Δήμαρχο Κισάμου και τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, και φυσικά στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα της Περιφέρειας, της Κυβέρνησης και του σώματος ελεγτων της Δημόσιας Διοίκησης.

Ο Παραδικαστικός

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Οι τίμιοι αγρότες θα πληρωθούν»!!!

Της Γεωργίας Θάνου * Δεν υπάρχει δήλωση του πρωθυπουργού και...