21.8 C
Chania
Friday, October 4, 2024

Επίκαιρα σχόλια

Ημερομηνία:

Γράφει ο Μανούσος Γ. Δασκαλάκης

ΜΑΚΡΙΑ Η ΒΙΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ
Η βία είναι καταδικαστέα απ`όπου κι αν προέρχεται.Η βία δεν έχει χρώμα ούτε λύνονται τα κοινωνικά προβλήματα με τη βία. Όπως η βία των ναζί είναι απεχθής έτσι και η βία {ορισμένων αναρχικών με κουκούλες και όχι όλων διότι όλες οι αναρχικές ομάδες απ`ότι έχω διαβάσει δεν είναι βίαιες.} Όλη αυτή βία είναι εγκληματική , και απάνθρωπη.Οι άνθρωποι που την προκαλούν είναι φανατικοί και χωρίς ποιότητα.
H αριστερά που αγωνίζεται να βελτιώσει τις συνθήκες της ζωής στον σύγχρονο κοινωνικά άδικο κόσμο  δεν έχει και δεν πρέπει να έχει καμία  σχέση με τη βία .Είτε την ασκεί συχνά το κράτος φαλκιδεύοντας τους δημοκρατικούς θεσμούς με τα μνημόνια που υποθήκευσαν το μέλλον των νέων γεννεών είτε οι δίαφορες ακροδεξιές , και ακροαριστερές ομάδες.

ΠΟΙΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ;
Στην Ευρώπη η σοσιαλδημοκρατία ονομάζεται… σοσιαλδημοκρατία.Στην Ελλάδα που έχουμε πλουσιότερο λεξιλόγιο μπορούμε να βαφτίσουμε  για λόγους είτε ψηφοθηρίας, είτε διαφορετικής διάρθρωσης της οικονομίας το κρέας ψάρι  σαν τους καλογέρους για να το γευτούμε την σαρακοστή.
Το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα έχει βαφτιστεί και “κεντροαριστερά.” Μετά το μνημόνιο περνάει μεγάλα ζόρια από την κοινή γνώμη που το στήριζε και  ήλπιζε σε καλύτερες ημέρες. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις του δίνουν 7%. Πολλά στελέχη του έχουν αποσκιρτήσει είτε προσχωρώντας στον ΣΥΡΙΖΑ {Κατσέλη ,Μητρόπουλος ΚουρουμπΛής κ.α είτε  σε νέες κινήσεις όπως ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος με τη “Συμφωνία για τη νέα Ελλάδα” ο Γιώργος Φλωρίδης,  η Αννα Διαμαντοπούλου ,ο Ηλίας Μόσιαλος κ.α.
Ο συνταξιούχος πλέον Θόδωρος Πάγκαλος προτείνει από το “Βήμα” συνεργασία με τη Ν.Δ για να μη καταποντιστεί τελείως το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές. 58 πασοκογενοί στελέχη μαζί και το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου ,ίσως και αργότερα η ΔΗΜΑΡ προσπαθούν να ιδρύσουν στην Ελλάδα το πείραμα της Ιταλίας με την “ΕΛΙΑ.” Να συστεγασθούν δηλαδή φιλικές δυνάμεις κάτω από την ίδια πολιτική στέγη χωρίς να χάσουν την αυτονομία τους.Στην Ελλάδα των αρχηγών και αρχηγίσκων δεν υπάρχουν ανάλογες εμπειρίες.Πόσο μάλλον που είναι φανερό πως είναι προσπάθεια πασοκογενών δυνάμεων να επιπλεύσουν της κρίσης και να διασωθούν πολιτικά.Αν προχωρήσει αυτή η ιδέα θα το δείξει η πραγματικότητα παρόλο που δεν προτείνουν διαφορετικά πράγματα _σ΄ύμφωνα με τη διακήρυξη τους από την υφιστάμενη πολιτική εκτός των ευχολογίων. Οι νύχτες όπως έλεγε ένας παλιός πολιτικός “είναι γκαστρωμένες.”

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η εκτίναξη των εκφράσεων βίας στην εφηβεία: Υπάρχει λύση;

“Η βία είναι η μόνη λύση” Π.Ρ. 15 ετών “Ο...

ΠΟΕΔΗΝ: Με φωτογραφικά ντοκουμέντα αναδεικνύει τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στα νοσοκομεία

Tην τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία λόγω της επικίνδυνης αδιαφορίας της...

Δημοσκόπηση MRB: Κυριαρχεί η απαισιοδοξία, πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, ντέρμπι στο ΠΑΣΟΚ

Η απαισιοδοξία κυριαρχεί στη δημοσκόπηση της MRB που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του...