26.8 C
Chania
Wednesday, October 9, 2024

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΑΣ – Τί πραγματικά συμβαίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καντάνου-Σελίνου;;

Ημερομηνία:

Πρόσφατα τέθηκε θέμα απαλλοτριώσεων (η τρίτη κατά σειρά) για εδαφικές λωρίδες γύρω από την θέση Τροχαλού 4 χλμ Δυτικά της Παλαιόχωρας από την Δημοτική Αρχή, και έγινε Δημοτικό Συμβούλιο για να αποφασιστεί αυτή η απαλλοτρίωση χωραφιών.

Άλλη μια φορά ψηφίστηκε ομόφωνα χωρίς κανείς από το Δ.Σ να αντιδράσει στην παραπάνω παράνομη και γεμάτη ελλείψεις πράξη, αφήνοντας αρκετούς Δημότες να απορούν γιατί και πώς συνέβη αυτό.

Λοιπόν επειδή μερικές φορές κάποιοι ρίχνουν το φταίξιμο ότι δεν έχει γίνει βιολογικός στην Παλαιόχωρα (από το 1996 όπου εγκρίθηκε ο χώρος στο «Τηγάνι») στον Σύλλογο Τροχαλού ή στις Προσφυγές ή στον Δήμαρχο Καντάνου-Σελίνου ή όπου αλλού, μία είναι η απάντηση:
Όταν ο Δήμαρχος φέρνει προς ψήφιση στο Δ.Σ, τουλάχιστον απαλλοτριώσεις, για το έργο, καλό θα ήταν πρίν ψηφίσουν οι Δημοτικού Σύμβουλοι, τουλάχιστον ξαναλέω, να ξέρουν τί ψηφίζουν με μία υποτυπώδη αξιοπρέπεια και ευαισθησία καθώς άλλη μια φορά ανακλήθηκε η απαλλοτρίωση ως ελλειμματική και φυσικά ΠΑΡΑΝΟΜΗ.

Μια Δημοτική Αρχή εάν επιλέξει να κινείται στον μη απαλλοτριωμένο δρόμο της παρανομίας, τουλάχιστον άς έχει και κάποιους Δημοτικούς Συμβούλους, που με αξιοπρέπεια και σεβασμό τουλάχιστον, ξέρουν εάν αυτό που ψηφίζουν είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ ή ΝΟΜΙΜΟ. Αλλιώς «πάει αλλού η βαλίτσα».

Προς τούτο λοιπόν η σημερινή μου αναφορά.

Καλό θα ήταν πρίν ψηφίσουν και πρίν ρίξουν κατηγορίες από εδώ κι από εκεί, να ξέρουν τι ψηφίζουν.

Περιγραφικά αναφέρω άλλη μια φορά ότι ο μόνος εγκεκριμένος χώρος βιολογικού είναι στο Ο.Τ Γ-40 στην θέση «Τηγάνι» Παλαιόχωρας και κανένας άλλος, πόσο μάλιστα το ακατάλληλο φαράγγι Τροχαλού μακριά από την Παλαιόχωρα. Και το θέμα του βιολογικού –επειδή εξακολουθείτε να με ρωτάτε- παραμένει στο μηδέν και στην κατάσταση του 1996.

Εάν κάποια από τις επόμενες Δημοτικές Αρχές συνετιστεί και αντιληφθεί ότι τα Τροχαλού είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ για βιολογικό και ΚΟΣΤΟΒΟΡΑ, τότε δεν θα προσπαθούν να λύσουν το «άλυτο» θέμα του βιολογικού τα εγγόνια μας.
Άλλωστε δεν ξέρω πόσοι από εσάς γνωρίζετε ότι από τον υδροφόρο ορίζοντα που είναι κάτω από τον Σαρακινιώτη και Πελεκανιώτη χείμαρρο ποτίζονται οι καλλιέργειες στην Κουντούρα μέσω του ΤΟΕΒ. Σας τα ‘χει πεί η Δημοτική Αρχή ή κάποιος Δημοτικός Σύμβουλός;;

Και κάτι τελευταίο. Ο πρώην Δήμαρχος Ζουριδάκης γιατί δεν αναλύει τον βιολογικό που έβαλε, το BIOamp….

ΣΠΥΡΟΣ Θ. ΖΟΥΡΙΔΑΚΗΣ

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων 17χρονος μοτοσικλετιστής μετά από τροχαίο

Διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων παραμένει...

Πλατανιάς: Ευχαριστήριο προς τα ΣΥΝ.ΚΑ Supermarkets για δωρεά ζωοτροφών

Ευχαριστήριο μήνυμα προς τα ΣΥΝ.ΚΑ Supermarkets για τη δωρεά ζωοτροφών στα...

Β. Κεγκέρογλου: “Η ανάκαμψη μπορεί να προκύψει και μέσω της αξιοποίηση των ΑΠΕ”

Μία ενδιαφέρουσα ενημέρωση έλαβε χώρα τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου...