14.8 C
Chania
Friday, December 19, 2025

Der Spiegel: Σημίτης will be back

Ημερομηνία:

Το Spiegel διαβλέπει επιστροφή του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, στην κεντρική πολιτική σκηνή, είτε μέσω της πρωτοβουλίας για την κεντροαριστερά, είτε ως υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας το 2015. Στο άρθρο σημειώνεται ότι τα δύο αυτά ενδεχόμενα μπορεί και να «παντρεύονται».  Συγκεκριμένα, το άρθρο αναφέρει:  «Σοσιαλδημοκράτες πολιτικοί και ψηφοφόροι που έχουν προς το παρόν διαμοιραστεί σε διάφορα μικρότερα κόμματα, θα μπορούσαν να βρουν μία νέα στέγη. Η πλατφόρμα, ελπίζει ο πρώην πρωθυπουργός με το ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης, θα μπορούσε «να βγάλει την Ελλάδα από το πολιτικό αδιέξοδο».  »Ο ίδιος θεωρείται υποστηρικτής της νέας σοσιαλ-φιλελεύθερης κίνησης. Αυτή η κίνηση των «58» θα μπορούσε να τον χρησιμοποιήσει εάν ο ίδιος, όπως λέγεται, εμφανιστεί ως υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας το 2015». tvxs.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ